Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Borium

Borium is een sporenelement dat van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen en ook beschikbaar is als voedingssupplement. Het speelt een rol in de groei en ontwikkeling van planten.

Waar komt Borium vandaan? 

Het element Borium is het meest te vinden in grond van droge gebieden op de wereld, dit zijn delen van landen als Amerika, Turkije, Argentinië, Chili, Rusland, China en Peru. Deze landen hebben namelijk veel hogere borium concentraties. In landen waar het veel regent wordt veel minder borium gevonden in de bodem. 

Waar kan je Borium voor gebruiken? 

Borium wordt vaak genoemd in verband met de ondersteuning van het lichaamsmetabolisme en de stofwisseling van mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor. Het komt voor in veel plantaardige voedingsmiddelen, waaronder fruit, knollen en peulvruchten. De aanwezigheid van borium in voedsel hangt af van de hoeveelheid borium in de grond en het water waarin de planten groeien

Waar in het lichaam hoopt Borium zich op?

Borium wordt door het lichaam opgenomen en omgezet in het maagdarmkanaal. Het wordt aangetroffen in verschillende weefsels in het lichaam, waaronder botten, nagels en haar.

Borium supplementen kopen bij Bono.nl? 

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van borium aan hun dieet, adviseren we Now Foods Borium. Hiernaast bieden wij bij Bono Beauty & Health een groot assortiment aan voedingssupplementen. Zo heb jij je benodigde vitamines, mineralen en voedingsstoffen altijd tot je beschikking. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!