Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Ginseng

Benieuwd naar de effecten van ginseng of wat het überhaupt is? Om te weten of het iets voor jou is, zetten wij het kort voor je op een rijtje. 

Wat is ginseng? 

Ginseng is het bekendste Chinese kruid en heet ook wel ‘het wereldwonder’. De kruid hoort bij de klimopfamilie Ginseng Eleutherococcus. Al meer dan 2000 jaar wordt dit kruid toegepast in de traditionele Chinese en Koreaanse geneeskunde. Sinds de 17e eeuw is ginseng ook in Europa bekend en groeit de kruid hard in populariteit. 

Welke verschillende soorten ginseng bestaan er?

Ginseng kent op basis van herkomst 3 belangrijke soorten:

  • Aziatische ginseng, Panax Ginseng, staat bekend als de krachtigste ginseng. Het heeft sterke adaptogene eigenschappen en helpt vermoeidheid en het immuunsysteem te verbeteren. In China, Japan en Korea wordt Panax ginseng geteeld.
  • Amerikaanse ginseng, Panax Quinquefolius, heeft de meeste voordelen van de Panax ginseng en bevat ook ginsenosides. 
  • Siberische ginseng, Eleutherococcus Senticosus, is een “verre neef” van de Panax ginseng, maar heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als Panax ginseng. Deze kruid is vooral goed voor het verminderen van vermoeidheid en een betere bloeddruk. 

Ginseng kan twee kleuren hebben: wit en rood. Na de oogst wordt de rode ginseng 3 tot 5 uur bij ongeveer 100 °C gestoomd en gedroogd, om voor de rode kleur te zorgen. Witte ginseng wordt direct gedroogd. 

Waar is ginseng goed voor?

Maar wat zijn de voordelen van ginseng. We zetten ze op een rijtje:

  • Bestrijdt infecties. Door de adaptogene werking van ginseng, helpt het Pseudomonas aeruginosa en virale infecties te bestrijden. Hierdoor heeft ginseng een beschermende rol, door deze invloed op het immuunsysteem werkt ginseng tegen verkoudheid en griep.
  • Verlaagt cholesterol en bloedsuiker. Het kruid kan helpen bij de behandeling van hoge cholesterol en type 2 diabetes. 
  • Vertraagt veroudering. De Aziatische ginseng, Panax ginseng, bestaat uit antiverouderingsstoffen als antioxidanten en insuline-achtige stoffen. Het helpt bij de doorbloeding van de organen, waardoor de gezondheid van het lichaam verbeterd. 
  • Zorgt voor meer energie en uithoudingsvermogen. Ginseng stimuleert het uithoudingsvermogen en de kracht in het lichaam. Hierdoor worden fysieke prestaties verbetert, zonder mentale tol, in tegenstelling tot cafeïne.
  • Verbetert cognitieve functies en het geheugen. Doordat ginseng een antioxidant is, beschermt het kwetsbare hersencellen tegen vrije radicalen. Ook draagt het bij aan het voorkomen van geheugenverlies en mentale achteruitgang door ouderdom. 
  • Verlaagt het stressniveau. Ginseng is bruikbaar voor het ontspannen van spieren en zenuwen. Het kruid stimuleert de capillaire circulatie en daarmee stresseffecten. Hier zijn ginsenosides verantwoordelijk voor. 
  • Betere stemming. Uit studies zijn de volgende effecten het vaakst gemeld: meer energie, een beter algemeen welzijn, een verbeterde nachtrust, seksleven en een algemeen vrolijk gevoel.

Is ginseng veilig?

Ginseng wordt al heel lang door allerlei mensen vanuit de hele wereld gebruikt. Toch zijn er bijwerkingen bij een klein aantal mensen. De nadelen van ginseng zijn vooral te vinden in slaapproblemen. Minder vaak voorkomende nadelige effecten zijn hoofdpijn, maagklachten, stress, schommeling in bloeddruk en duizeligheid.

De beste ginseng kopen?

Aziatische ginseng: NOW Foods Panax Ginseng Extract

Ga voor de meest aangeraden vorm van ginseng en kies voor Panax ginseng. NOW Foods Panax Ginseng Extract heeft de sterkste adaptogene eigenschappen. Dit helpt tegen vermoeidheid en zwakte bij volwassenen, maar ook bij cognitieve functies. De capsules zijn vegetarisch én veganistisch en zijn verkrijgbaar in 100 of 250 capsules. GMP kwaliteit verzekerd, ieder aspect van het productieproces is dus onderzocht en goedgekeurd. Verkrijgbaar in een potje van 100 of 250 capsules. 

Amerikaanse Ginseng: NOW Foods Amerikaanse Ginseng

Wil je toch liever Amerikaanse ginseng? Deze soort bevat de meeste voordelen van Panax ginseng en helpt bij koorts en verkoudheid en bevat veel bioactieve stoffen om vermoeidheid tegen te gaan. Als je Panax ginseng dus niet wilt, is dit de beste optie. De capsules zijn GMP kwaliteit verzekerd en wederom vegetarisch en veganistisch. 

Combinatie: NOW Foods Ginseng & Koninginnegelei

Toch liever iets extra’s naast de ginseng? Ga dan voor NOW Foods Ginseng & Koninginnegelei. Naast Panax ginseng bevatten deze capsules ook koninginnegelei, voedsel dat door bijen wordt gemaakt voor de bijenkoningin. Dit voedsel is vol aan vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en enzymen. Deze combinatie zorgt dus voor de optimale verhoging van het energieniveau en verbeterd daarnaast het immuunsysteem. Wederom GMP kwaliteit gecertificeerd. 

Ginseng kopen bij Bono.nl?

Overtuigd van de voordelen van ginseng? Neem een kijkje bij ons Ginseng assortiment, bestaande uit meerdere soorten ginseng en combinatie capsules, en bekijk de opties. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!