Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

IJzer

Wil je meer weten over wat ijzer nu precies is en waarvoor het ingenomen kan worden? We leggen het je hieronder even uit. 

Wat is ijzer?

IJzer is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door het lichaam. I Jzer is daarbij essentieel om energie in de cellen te produceren en het afweersysteem goed te laten werken. 

Waar zit veel ijzer in?

In eten zit twee soorten ijzer: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer zit alleen in dierlijke producten als leverworst, kip, rood vlees, en schaal- en schelpdieren. Non-heemijzer zit in zowel dierlijke als plantaardige producten, zoals spinazie, noten, rucola, broccoli, bessen en perziken. Ook in muesli, volkoren boterhammen of pasta is veel ijzer te vinden. Het grootste deel van het ijzer, wel 90%, is non-heemijzer. De overige 10% is heemijzer. Ei en vleesvervangers bevatten alleen non-heemijzer. 

Waar is ijzer goed voor?

IJzer helpt dus met het vervoeren van zuurstof in je lichaam en het produceren van rode bloedcellen. Ook bevordert ijzer het immuunsysteem. Kinderen hebben voldoende ijzer nodig om het denkvermogen en spiercoördinatie te ontwikkelen. Een ijzertekort kan bij jonge kinderen resulteren tot een minder goed functionerend geheugen en verstoord leergedrag. 

Symptomen van ijzertekort:

  • Vermoeidheid
  • Bleke huid
  • Snel buiten adem
  • Rusteloze benen een drang om deze te bewegen

Wie hebben meer risico op een ijzertekort? 

IJzertekort komt het vaakst voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook jonge kinderen en vegetariërs ligt een ijzertekort eerder in het verschiet. Een ijzertekort is te herkennen aan vermoeidheid, een bleke huid, snel buiten adem zijn en rusteloze benen. Vaak beginnen deze symptomen voordat er sprake is van bloedarmoede. Ga naar de huisarts als deze klachten langere tijd aanhouden. 

IJzersupplementen

NOW Foods IJzer

De NOW Foods IJzer capsules zijn gemaakt op de ijzerabsorptie te maximaliseren. De vegetarische formule veroorzaakt geen constipatie en bevat een biologische vorm van ijzer. De capsules zijn GMP-kwaliteit verzekerd, dus ieder aspect van het NOW-productieproces is onderzocht. 

NOW Foods IJzer Dubbele Sterkte

Op zoek naar een sterker ijzersupplement? Ga dan voor de NOW Foods IJzer Dubbele Sterkte capsules. Wederom werken deze niet-constiperend door het zachte Ferrochel IJzerbisglycinaat dat klinisch een superieure absorptie heeft en door de zachte substantie geen constipatie veroorzaakt. De capsules zijn veganistisch, sojavrij, suikervrij, kosher, non-GMO, halal en GMP-kwaliteit verzekerd.

NOW Foods Vloeibaar IJzer

Heb je liever ijzer in vloeibare toestand? Ga dan voor de NOW Foods Vloeibaar IJzer. Je kan de ijzervloeistof simpelweg toevoegen aan water of sap en drinken op een lege maag. De vloeistof is niet-constiperend en bevat GMP-kwaliteit gecertificeerd ijzer. Daarbij is de vloeistof vegetarisch én veganistisch. 

IJzersupplementen kopen bij Bono.nl?

Heb je op aanraden van de dokter ijzer nodig of weet je van jezelf dat je door je dieet te weinig ijzer binnenkrijgt? Ga voor een ijzersupplement! Bekijk ons ijzer assortiment en bestel wat je nodig hebt. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!