Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Magnesium

Veel westerlingen krijgen niet genoeg magnesium binnen via hun voeding. Slechts een paar porties magnesiumrijke voeding per dag of inname van een magnesiumsupplement, kunnen je voorzien in je behoefte aan deze belangrijke voedingsstof!

Wat doet magnesium precies?

Magnesium is een belangrijk onderdeel van de meer dan 300 enzymen die in je lichaam voorkomen. Deze enzymen zijn betrokken bij processen die veel lichaamsfuncties helpen reguleren, denk aan de productie van energie, lichaamseiwitten en spiersamentrekkingen. Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij de instandhouding van gezonde botten en een gezond hart.

Hoeveelheid magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal, wat betekent dat grotere hoeveelheden nodig zijn in vergelijking met sporenmineralen, zoals zink of ijzer. De hoeveelheid magnesium die dagelijks nodig is, hangt af van de leeftijd en het geslacht van de persoon. Vrouwen van 19 jaar en ouder (en niet zwanger) hebben bijvoorbeeld 310 tot 320 milligram (mg) per dag nodig; mannen van dezelfde leeftijd moeten streven naar 400 tot 420 mg per dag.

Magnesium bijwerkingen

Te veel magnesium uit voedsel is geen enkel probleem voor gezonde volwassenen. Haal je magnesium supplementen dan kan een te hoge doses magnesium uit supplementen of medicijnen tot misselijkheid, buikkrampen en diarree leiden.

Bovendien kan het magnesium in supplementen een wisselwerking hebben met sommige soorten antibiotica en andere medicijnen. Raadpleeg je arts of apotheker als je magnesiumsupplementen overweegt, vooral als je regelmatig magnesiumbevattende maagzuurremmers of laxeermiddelen gebruikt.

Waar zit in magnesium in?

Het is het beste om voedingsstoffen, zoals magnesium, zoveel mogelijk uit voedselbronnen te halen, omdat ze ook andere gezondheidsvoordelen bieden. Veel van de voedingsmiddelen die goede bronnen van magnesium zijn, worden door de meeste Nederlanders te weinig geconsumeerd. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere groene bladgroenten, volle granen, bonen en noten. Melk en yoghurt leveren ook magnesium, net als verrijkte voedingsmiddelen, zoals sommige ontbijtgranen.

Magnesium tekort sypmtomen

Er is sprake van magnesiumtekort als je lichaam niet alle magnesium krijgt die het nodig heeft voor de gezondheid.

Gezondheidsproblemen die verband houden met magnesiumtekort zijn zeldzaam, maar als je magnesiumspiegels langdurig laag zijn als gevolg van andere gezondheidsproblemen zoals alcoholisme of het gebruik van bepaalde medicijnen, loop je mogelijk een groter risico.

Magnesiumtekort kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals:

 • Hoge bloeddruk en hartaandoeningen
 • Diabetes
 • Osteoporose
 • Migraine hoofdpijn

Waar is magnesium goed voor?

Van het reguleren van de bloedsuikerspiegel tot het stimuleren van sportprestaties. Magnesium is van cruciaal belang voor je hersenen en lichaam! Maar hoewel het in verschillende voedingsmiddelen zit, van bladgroenten tot noten, zaden en bonen, krijgen veel mensen helaas niet genoeg binnen.

Hier zijn 12 bewezen gezondheidsvoordelen van magnesium:

 • Magnesium is betrokken bij honderden biochemische reacties in je lichaam waaronder energie- en eiwitvorming.
 • Bevordert sportprestaties.
 • Kan depressie tegengaan.
 • Kan een gezonde bloedsuikerspiegel ondersteunen.
 • Kan de gezondheid van het hart bevorderen.
 • Heeft anti-inflammatoire voordelen.
 • Kan PMS symptomen verbeteren.
 • Kan de gezondheid van de botten bevorderen.
 • Kan een betere slaap bevorderen.
 • Kan angstsymptomen helpen verminderen.
 • Veilig en overal verkrijgbaar.

Magnesium tekort bij ouderen

Ruwweg 70 tot 80 procent van de mensen ouder dan 70 jaar komt niet aan hun dagelijkse magnesiumbehoefte. Oudere volwassenen hebben een verhoogd risico op een magnesiumtekort, omdat zij over het algemeen minder magnesiumrijke voedingsmiddelen consumeren dan jongere mensen. Bovendien absorbeert het lichaam van oudere volwassenen minder van het mineraal in wat ze eten, en scheiden hun nieren er meer van uit via de urine.

Hoewel geen enkel voedingsmiddel een enorme hoeveelheid van het mineraal bevat, kun je proberen om regelmatig magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten, peulvruchten, noten en volle granen te eten. Voedingsmiddelen met voedingsvezels leveren over het algemeen magnesium. Voedingsmiddelen die minstens 60 milligram per portie leveren zijn een half kopje gekookte spinazie, een ons amandelen, een half kopje gekookte zwarte bonen en een kopje gekookte bruine rijst. Heb je het idee dat je niet voldoende magnesium binnenkrijgt dan kun je er baat bij hebben magnesium supplementen te nemen.

Magnesium supplementen  

Bij Bono ben je aan het goede adres voor de beste magnesium supplementen. We zetten enkel magnesium supplementen op een rijtje voor je!

NOW Foods Magnesium Bisglycinaat Poeder (227 gr)

NOW Foods Magnesium Bisglycinaat Poeder
NOW Foods Magnesium Bisglycinaat Poeder maakt gebruik van magnesium dat gebonden is aan het aminozuur glycine, wat de darmabsorptie vergemakkelijkt.

Lindens Magnesium 500mg (90 tabletten)

Lindens Magnesium Tabletten 500mg 
De Lindens magnesium tabletten dragen bij aan een normale botten en tanden, gezonde spieren en zenuwen en psychologische functie. Verder vermindert magnesium ook vermoeidheidsklachten. 

NatureWise Magnesium 300mg (90 soft gels)

NatureWise Magnesium 300 mg soft gels
Samen met calcium is magnesium van vitaal belang voor de gezondheid van de botten en biedt het ondersteuning voor de botdichtheid, vooral in de heupen en de wervelkolom. Een goede botdichtheid kan met NatureWise Magnesium fracturen en osteoporose helpen voorkomen.

NOW Foods Magnesium malaat 1000 mg (180 tabletten)

NOW Foods Magnesium malaat 1000 mg 
NOW Foods Magnesium malaat is een mineraal dat essentieel is voor de productie en het metabolisme van energie, spiercontractie, overdracht van zenuwimpulsen en botmineralisatie. Het is een vereiste cofactor voor naar schatting 300 enzymen.

Bekijk ons assortiment en kies het magnesium supplement dat het best bij je past.

Magnesium supplement kopen bij Bono?

Wil je je lichaam een boost geven met de gunstige effecten van magnesium? Bekijk ons magnesium assortiment en kies het magnesium supplement dat het best past bij je. Ga je liever voor een poedervariant? Of toch magnesium softgels? Bij Bono vind je het allemaal. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!