Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Melatonine

Heb jij vaak moeite met in slaap komen? Dan kan melatonine helpen bij het sneller in slaapvallen. Melatonine is geschikt voor iedereen die lastig slaapt of voor mensen met slapeloosheid.

Wat is melatonine? 

Melatonine is een hormoon dat geproduceerd wordt door een klier in de hersenen. Het speelt een onmisbare rol bij het reguleren van je biologische klok. Zodra je omgeving donker wordt, neemt de aanmaak van melatonine toe. Je lichaam krijgt een seintje dat het tijd is om te gaan slapen. Bij de een begint dat al om 19:00, bij de ander pas om 21:00. Het melatonine hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt en helpt je om sneller in slaap te vallen. Tegen de ochtend neemt de aanmaak van melatonine weer af, zodat je wakker wordt. 

Wanneer gebruik je melatonine? 

Lig je nachtenlang wakker of kom je slecht in een slaap? Dan is het slikken van melatonine nuttig voor jou. Let er wel op dat je melatonine op de juiste manier gebruikt. Gebruik van melatonine is voornamelijk effectief bij een ontregelde biologische klok. Je biologische klok kan verstoord raken als:

 • Je ‘s nachts werkt en overdag slaapt. 
 • Je last hebt van een jetlag

Raadpleeg altijd eerst je huisarts voordat je besluit slaapmiddelen te gebruiken. Samen kunnen jullie in kaart brengen wat precies de oorzaak van jouw slaapprobleem is en hier een passende oplossing voor zoeken.


Helpt melatonine bij het doorslapen? 

Melatonine helpt niet bij het doorslapen. Het helpt enkel bij het makkelijker in slaap vallen. Slaap je makkelijk in, maar word je regelmatig ‘s nachts wakker? Dan is melatonine slikken niet geschikt voor jou, óók niet op het moment dat je midden in de nacht wakker wordt. 

Wat is de juiste dosering melatonine? 

Een te lage dosering zal weinig tot geen effect hebben, maar een te hoge dosering kan een averechts effect hebben. Als het lichaam melatonine traag verwerkt, kan het zijn dat ‘s ochtends melatonine ‘s ochtends doorwerkt. Hierdoor raakt de biologische klok verstoord en raakt de melatonineproductie ontregelt. De juiste dosering verschilt per persoon. Raadpleeg daarom altijd eerst je huisarts voordat je melatonine gaat gebruiken. 

Op welk moment moet je melatonine innemen?

Melatonine slikken vlak voor het slapen gaan werkt niet. Het heeft namelijk tijd nodig om in te werken. Het verschilt per persoon hoe lang melatonine nodig heeft om in te werken. Neem daarom eerst contact op met je huisarts. 

Wat zijn de bijwerkingen van melatonine?

Het gebruik van melatonine kan verschillende bijwerkingen met zich meebrengen. Ervaar je één of meerdere bijwerkingen bij het gebruik van melatonine? Raadpleeg dan je huisarts 

 • Psychische klachten (rusteloosheid of angstgevoelens)
 • Slapeloosheid
 • Vermoeidheid 
 • Nachtmerries
 • Hoofdpijn/ migraine 
 • Maagpijn/ buikpijn
 • Huiduitslag
 • Bloed in urine
 • Hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk
 • Gewichtstoename
 • Spierkramp, spierpijn of gewrichtspijn
 • Blaren in de mond of op de tong

Kun je melatonine slikken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

Het wordt afgeraden om melatonine te gebruiken als je zwanger bent of zwanger wilt worden. Er is weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van melatonine tijdens de zwangerschap. Wil je graag zwanger worden of overweeg je tijdens je zwangerschap melatonine te gebruiken? Raadpleeg je huisarts. 

Kan je melatonine combineren met alcohol?

Alcohol kan de werking van melatonine verminderen. Daarom is het beter om geen alcohol te drinken als je melatonine gebruikt.

Hoge kwaliteit melatonine?

NOW Foods Melatonine 1mg

NOW Foods Melatonine 1 mg is een vegan melatonine supplement in de vorm van een tablet. Het NOW Foods assortiment bestaat uit topkwaliteit orthomoleculaire voedingssupplementen, vitamines en mineralen. Neem één tot twee uur voor het slapengaan 1 tablet in.

SugarBear Sleep Vitamins

SugarBear Sleep Vitamines zijn heerlijke zachte snoepjes met vitamine die essentieel zijn voor de nachtrust. De SugarBear Sleep Vitamines zijn op basis van een wetenschappelijke formule ontworpen om de nachtrust te verbeteren. Daarnaast zijn de snoepjes vegan & vegetarisch.

NOW Foods Vloeibare melatonine

NOW Foods vloeibare melatonine is een krachtige radicalenvanger. De vloeibare melatonine van NOW Foods wordt razendsnel opgenomen in je lichaam en heeft een aangename smaak. Neem kort voor het slapengaan een twintig druppels (een kwart theelepel). Drink het puur of voeg toe aan je favoriete drankje.

NOW Foods Melatonine 5 mg (60 capsules)

NOW Foods melatonine 5 mg is een sterke dosis melatonine, en reguleert voor een beter slaap- en waakritme. De melatonine is in de vorm van een vegan capsule. Neem ruim een uur voor het slapen gaan 1 capsule met water. 

Beste melanotine kopen bij Bono.nl?

Last van slapeloosheid? Dan is een melatonine supplement iets voor jou. Bekijk ons melatonine assortiment en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.