Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Spirulina

Spirulina is het waard om meer over te weten. Wat is dit opkomende supplement nu eigenlijk? En waar is het goed voor? Wij vertellen je het!

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauw-groene alg met een spiraalachtige vorm. Vandaar ook de naam ‘spirulina’ in het Latijn. Spirulina is bijna net zo oud als de aarde zelf, ongeveer 2,5 miljard jaar. Spirulina wordt gezien als een alg die tussen de bacteriën en planten in zit. Het wordt tegenwoordig vooral gekweekt in buitentanks in warme landen rondom de evenaar.

Waar is spirulina goed voor?

Spirulina heeft een uitzonderlijk hoge voedingswaarde met een eiwitgehalte van wel 60 tot 60%. Dit is het hoogste van alle voedingsmiddelen, zelfs hoger dan vlees of soja! De voordelen van spirulina omvatten het volgende:

  • Bevat makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten en een eiwitconcentratie van wel 70%
  • Rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K
  • Bevat calcium, magnesium en ijzer, waarvan vrouwen eerder een tekort zullen hebben.
  • Heeft vele essentiële vetzuren GLA, DHA en EPA, bruikbaar voor de hersenen en gewrichten.
  • Rijke bron van antioxidanten, helpen gifstoffen en vrije radicalen uit je lichaam te verwijderen.
  • Houd de darmflora in balans.
  • Stabiliseert de bloedsuikerspiegel om de bloedwaarden juist te reguleren.
  • Ondersteunt de gezonde schildklier, doordat het jodium bevat.
  • Werkt ontstekingsremmend voor onder ander PMS klachten, artritis en allergieën.
  • Bevordert door bovenstaande eigenschappen het algehele energieniveau en immuniteit.

Spirulina of chlorella? Of beide?

Nu je dit leest, vraag je je wellicht af wat nu het verschil is tussen spirulina of chlorella. Als je gevoelig bent voor diarree, kun je beter spirulina kiezen. Mocht je juist vaker last hebben van verstopping, dan is chlorella de betere optie. Wil je een grote bron van eiwitten als sporter? Of ondersteuning bij het afvallen? Ga dan voor spirulina. Maar als je veel gifstoffen binnenkrijgt, denk aan roken, alcohol, werken in de bouw of een tapijtzaak, ga dan voor chlorella.

Heeft spirulina bijwerkingen?

Spirulina is door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) als veilig verklaard. Dit betekent dat gezonde mensen geen negatieve gevolgen ondervinden wanneer zij zich houden aan de aanbevolen doseringen. Wel kan er misselijkheid, vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn ontstaan bij mensen die net beginnen met spirulina. Dit komt doordat er gifstoffen vrijkomen in het lichaam. Doordat spirulina jodium bevat, wordt spirulina absoluut afgeraden voor mensen met schildklierproblemen.

Hoeveel spirulina per dag?

Een normale dosis voor volwassenen is circa 5 gram per dag. Sporters kunnen wel 10 gram of meer per dag gebruiken.

Welke spirulina supplementen zijn er?

BareOrganics Spirulina Poeder

BareOrganics Spirulina

Wil je meer energie op een dag? Of je lichaam helpen ontgiften op een natuurlijke manier? Ga voor BareOrganics Spirulina Poeder. Voeg simpelweg 1 schepje toe aan je favoriete groene smoothie of recepten. Zo zorgt dit natuurlijke, vegan supplement voor extra energie en immuniteitsondersteuning. Heeft daarbij een herbruikbare verpakking.

NOW Foods Biologische Spirulina Dubbele Sterkte

NOW Foods Biologische Spirulina

Toch liever tabletten? Of ben je een sporter? Ga dan voor de NOW Foods Biologische Spirulina Dubbele Sterkte tabletten. Dit supplement is vol ijzer, mineralen, aminozuren, enzymen, vitamines en GLA om het immuunsysteem te verbeteren en allergieën te bestrijden. Daarbij wordt het cholesterolgehalte verlaagt en gaat het supplement congestie, niezen, jeuk bij allergieën tegen. NOW Foods supplementen zijn altijd GMP kwaliteit verzekerd. We hebben ook de niet-biologische variant: NOW Foods Spirulina Dubbele Sterkte.

NOW Foods Special Two Multi

NOW Foods Multivitaminen

Of ben je meer op zoek naar multivitaminen met spirulina? Dan is de NOW Foods Special Two Multi een goede optie. Dit supplement heeft een antioxidante werking en bevat vele superfoods en kruidenextracten, namelijk organische spirulina, chlorella, alfalfa sap concentraat, groene thee extract, organische rozenbottel poeder, luteïne, lycopeen, bromelaïne, papaïne. Wederom GMP kwaliteit verzekerd.

Spirulina kopen?

Benieuwd wat spirulina voor jou kan betekenen? Probeer het uit in ons uitgebreide spirulina assortiment. Toch op zoek naar iets anders? Niet getreurd, we hebben nog vele andere supplementen die wellicht bij jou passen. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!