Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Ginseng

Benieuwd naar de effecten van ginseng of wat het überhaupt is? Om te weten of het iets voor jou is, zetten wij het kort voor je op een rijtje. 

Wat is ginseng? 

Ginseng, behorend tot de klimopfamilie Ginseng Eleutherococcus, wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het kruid is bekend om zijn unieke eigenschappen en wordt gekweekt in verschillende delen van de wereld.

Welke verschillende soorten ginseng bestaan er?

Ginseng kent op basis van herkomst 3 belangrijke soorten:

Er zijn drie belangrijke soorten ginseng:

  1. Aziatische Ginseng (Panax Ginseng): traditioneel gebruikt in China, Japan en Korea.
  2. Amerikaanse Ginseng (Panax Quinquefolius): bekend om zijn ginsenosides.
  3. Siberische Ginseng (Eleutherococcus Senticosus): een verre neef van Panax ginseng met vergelijkbare eigenschappen.

Ginseng kan twee kleuren hebben: wit en rood. Na de oogst wordt de rode ginseng 3 tot 5 uur bij ongeveer 100 °C gestoomd en gedroogd, om voor de rode kleur te zorgen. Witte ginseng wordt direct gedroogd. 

Ginseng en gezondheid

Ginseng wordt vaak gebruikt in supplementen en traditionele remedies. Het wordt gewaardeerd om zijn unieke samenstelling, maar het is belangrijk op te merken dat de effecten kunnen variëren en dat niet alle claims wetenschappelijk onderbouwd zijn.

  Is ginseng veilig?

  Hoewel ginseng door velen wereldwijd gebruikt wordt, is het belangrijk om te weten dat bijwerkingen zoals slaapproblemen, hoofdpijn of maagklachten kunnen voorkomen. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je een nieuw supplement gebruikt.

  De beste ginseng kopen?

  Aziatische ginseng: NOW Foods Panax Ginseng Extract

  Ga voor de meest aangeraden vorm van ginseng en kies voor Panax ginseng. De capsules zijn vegetarisch én veganistisch en zijn verkrijgbaar in 100 of 250 capsules. GMP kwaliteit verzekerd, ieder aspect van het productieproces is dus onderzocht en goedgekeurd. Verkrijgbaar in een potje van 100 of 250 capsules. 

  Amerikaanse Ginseng: NOW Foods Amerikaanse Ginseng

  Wil je toch liever Amerikaanse ginseng? De capsules zijn GMP kwaliteit verzekerd en wederom vegetarisch en veganistisch. 

  Combinatie: NOW Foods Ginseng & Koninginnegelei

  Toch liever iets extra’s naast de ginseng? Ga dan voor NOW Foods Ginseng & Koninginnegelei. Naast Panax ginseng bevatten deze capsules ook koninginnegelei, voedsel dat door bijen wordt gemaakt voor de bijenkoningin. Dit voedsel is vol aan vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en enzymen. Wederom GMP kwaliteit gecertificeerd. 

  Ginseng kopen bij Bono?

  Geïnteresseerd in ginseng? Neem een kijkje bij ons Ginseng assortiment, bestaande uit meerdere soorten ginseng en combinatie capsules, en bekijk de opties. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!