Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Mariadistel

Mariadistel (silymarine) is een bloeiend kruid dat verwant is aan de familie van madeliefjes en ambrosia. In mediterrane landen is het kruid inheems en wordt het zelfs het ‘heilige’ distel genoemd.

Waar wordt Mariadistel voor gebruikt?

Vroeger gebruikte mensen Mariadistel voor problemen met de lever en de galblaas. Experts geloven dat een van de bestanddelen van Mariadistel; silymarine, het belangrijkste actieve ingrediënt van het kruid is. Silymarine is een antioxidant die wordt gewonnen uit mariadistel zaden. Het is onduidelijk welke voordelen het in het lichaam kan hebben, maar het wordt soms gebruikt als een natuurlijke behandeling voor onder meer cirrose, diabetes type 2, geelzucht, hepatitis en galblaasaandoeningen. Daarbij kan het veel hart voordelen bieden door het cholesterolgehalte te verlagen.

Hoe kan Mariadistel goed zijn voor de lever?

Er is tegenstrijdig onderzoek naar de voordelen van Mariadistel voor de gezondheid van de lever. Het kan beschermende effecten hebben op de lever en schade beperken. Er zijn aanwijzingen dat Mariadistel cirrose en chronische hepatitis kan behandelen, die kunnen worden veroorzaakt door alcoholmisbruik, auto-immuunziekte of virussen. 

Sommige onderzoeken naar de effecten van Mariadistel tonen zelfs aan dat het kruid kan helpen bij mensen, waarbij de lever beschadigd is door industriële toxines, zoals tolueen en xyleen. Maar er is nog onvoldoende onderzoek gedaan om deze resultaten volledig te bevestigen.

Kan Mariadistel mensen met diabetes helpen?

Medisch onderzoek suggereert dat Mariadistel, in combinatie met de traditionele behandeling, diabetes kan verbeteren. Studies hebben een verlaging van de bloedsuikerspiegel en een verbetering van het cholesterolgehalte aangetoond bij mensen met type 2-diabetes.

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat mariadistel de insulineresistentie verbeterde, een belangrijk onderdeel van type 2-diabetes.

Wat zijn de beste Mariadistel supplementen?

1. Lindens Mariadistelzaad extract 100mg 

De 100 mg tabletten Mariadistel tabletten van Lindens bevatten een krachtig extract van hele gedroogde zaden, gestandaardiseerd om 80% silymarine te leveren, in een gemakkelijk door te slikken handige tablet.

2. NOW Foods Mariadistel Extract 150 mg Silymarin 

NOW Foods Kurkuma Mariadistel 150 met Silymarine is gebaseerd op een kruiden recept dat al eeuwenlang meegaat en gebruikt wordt bij het gezond houden van de lever. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bestanddelen in mariadistel een gezonde leverfunctie kunnen ondersteunen. 


3. NOW Foods Mariadistel Extract, dubbele sterkte 300 mg

NOW Foods Mariadistel Extract (300 mg) is perfect als je opzoek bent naar een Mariadistel supplement met meerdere effectieve bestanddelen. Dit supplement bevat namelijk artisjok en paardenbloem voor extra ondersteuning. 


4. NOW Foods Mariadistel Extract, extra sterkte 450 mg 

NOW Foods Mariadistel softgels extra sterk (450 mg) zorgen voor een veel gezondere leverfunctie. Zo heeft dit supplement het vermogen om de glutathionproductie te bevorderen en de normale ontgiftingsprocessen van het lichaam te ondersteunen.


Mariadistel kopen bij Bono.nl?

Bij Bono.nl hebben we een breed aanbod van Mariadistel supplementen. Benieuwd welke dosis bij jou past? Bekijk het assortiment! Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!