Quercetine

Quercetine is een flavonoïde, een type plantenpigment, dat wordt gevonden in diverse voedingsmiddelen zoals rode wijn, uien, groene thee, appels en bessen. Flavonoïden zijn bekend om hun heldere kleuren en worden vaak bestudeerd vanwege hun aanwezigheid in planten.

Wat maakt quercetine opvallend?

Quercetine is bekend om zijn antioxidante eigenschappen. Antioxidanten zijn stoffen die cellen kunnen beschermen tegen de effecten van vrije radicalen.

 

Studie naar quercetine

Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar quercetine en de potentiële effecten ervan. Studies hebben zich onder andere gericht op de interactie van quercetine met bacteriën en schimmels. De interesse in quercetine heeft onder meer betrekking op de manier waarop het mogelijk inwerkt op cellen. Het onderzoek bevindt zich echter nog in een vroeg stadium.

Dosering van Quercetine

De optimale dosering van quercetine supplementen varieert. Het is raadzaam om met een zorgverlener te overleggen voor de juiste dosering.

Biologische beschikbaarheid

Quercetine heeft een lage biologische beschikbaarheid, wat betekent dat een klein percentage van de ingenomen hoeveelheid door het lichaam wordt opgenomen. Daarom wordt quercetine vaak gecombineerd met andere stoffen in supplementen.

 

Quercetine supplement dosering

Het is altijd voordelig voor het lichaam om extra quercetine binnen te krijgen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de juiste dosering precies is voor dit supplement. Maar de meeste supplement merken doseren een pil/capsule meestal op 500-1000 mg per dag. 

src=https://cdn.shopify.com/s/files/1/1781/6645/files/now-foods-quercetine-met-bromelaine-120-capsules-packshot-voorkant_240x240.png?v=1664352162

Het is gebleken dat quercetine een lage biologische beschikbaarheid heeft. Dit houdt in dat slechts een klein percentage van wat je inneemt, ook daadwerkelijk in je systeem wordt opgenomen. Daarom zul je Quercetine vaak vinden in combinatie met andere supplementen die kunnen helpen de hoeveelheid die je lichaam opneemt te verhogen.

Vergeet niet om jouw zorgverlener altijd op de hoogte te stellen als je supplementen zoals quercetine gebruikt!

Quercetine kopen bij Bono.nl?

Bent u op zoek naar quercetine supplementen of andere gezondheidsbevorderende producten?Bekijk ons assortiment en kies de supplementen die bij jou passen. Bestel vandaag nog en ontvang ze morgen in huis!