Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Kurkuma

Kurkuma, een specerij die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken, wint aan populariteit in verschillende culturen vanwege zijn unieke smaak en kleur.

Wat is kurkuma?

 

De kans dat je al eerder van kurkuma hebt gehoord of een potje vastgehouden hebt is vrij groot. Door de fel gele kleur valt het ook behoorlijk op in de specerijen afdeling. Maar wat is kurkuma eigenlijk? Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de plant die de naam Curcuma Longa heeft gekregen. Het is vooral als ingrediënt in Indiase gerechten bekend, maar wint ook steeds meer aan populariteit als supplement. In sommige culturen, zoals in India en Zuid-Azië, wordt kurkuma traditioneel gebruikt in verschillende toepassingen. Het is belangrijk om op te merken dat de effecten van kurkuma kunnen variëren. 

 

Hoeveel kurkuma mag ik per dag innemen?

Er is geen referentie inname (RNI) voor kurkuma, maar het is aanbevolen om de dosering op het etiket niet te overschrijden. Er zijn wel richtlijnen voor de inname van kurkuma: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert een dagelijkse dosis van maximaal 3 mg kurkuminoïden (inclusief curcumine) per kilogram lichaamsgewicht.

De consumptie van kurkuma wordt afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar en zwangere vrouwen, omdat de veiligheid voor deze doelgroepen niet is aangetoond.

Wat zijn bijwerkingen van kurkuma?

Kurkuma kan schadelijk zijn wanneer het gelijktijdig met andere geneesmiddelen wordt ingenomen. Aangezien de opname van kurkuma wordt versterkt, kan ook de opname van andere geneesmiddelen worden versterkt. Dit kan soms bijwerkingen veroorzaken. Informeer altijd jouw arts als je een supplement neemt. Kurkuma remt bloedstolling en werkt suikerverlagend. De combinatie van kurkuma en bloedverdunners wordt dus meestal afgeraden. Gebruik kurkuma niet in combinatie met medicijnen tegen kanker zoals tamoxifen en ontstekingsremmers zoals sulfasalazine. Kurkuma kan het effect van deze medicijnen verminderen. 

Informeer bij je arts of apotheker om zekerheid te krijgen of je een kurkuma supplement kunt combineren met je huidige medicijngebruik.

Wat zijn hoge kwaliteit kurkuma supplementen?

NOW-Foods-Kurkuma-&-Bromelaïne-90-capsules

NOW Foods Kurkuma & Bromelaïne. Dit veganistische en vegetarische voedingssupplement biedt 600 mg gestandaardiseerd kurkuma wortel extract en 2400 GDU/g bromelaïne in planten gebaseerde capsules. 

Kurkuma-Curcumine-Fytosoom-60-capsules

NOW Foods Kurkuma Curcumine Fytosoom  is een unieke samenstelling van kurkuma geformuleerd met fosfatidylcholine.

NOW-Foods-Kurkuma-Extract-Vloeibaar

NOW Foods Kurkuma Extract Vloeibaar. Curcumine is het hoofdbestanddeel van de wortels van kurkuma (Curcuma longa), een gewas dat deel uitmaakt van de gemberfamilie. 

NOW-Foods-Kurkuma-Olie-30-ml
NOW Foods Kurkuma Olie. NOW Foods gebruikt bij het creëren van deze ssentiële oliën de beste grondstoffen, zachte procesmethoden en een toonaangevende toewijding aan kwaliteit van begin tot eind.
 

Goli-Triple-Action-Immune-Gummies-60-Vitamine-C-Kurkuma

Goli Nutrition Triple Action Immune Gummies. Deze gummies bestaan uit kurkuma, vitamine C, D, zink en vlierbesextract en hebben daarnaast een heerlijke smaak.

Kurkuma supplement kopen bij Bono.nl? 

Als je geïnteresseerd bent in kurkuma supplementen, bezoek dan Bono voor een breed assortiment. Raadpleeg altijd eerst je huisarts voordat je begint met een nieuw supplement.