Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

De beste zilvershampoo voor de zomer kies je zo!

De beste zilvershampoo voor de zomer kies je zo!

Je haar blonderen en vervolgens een ongewenste oranje- of geelachtige gloed zien? Dit willen we gewoon koste wat het kost niet. Die mooie balayage of blonde haarlokken moeten on fleek blijven. Hier komt zilvershampoo bij kijken. Deze paarse shampoo, ook wel no-yellow shampoo genoemd is de kardinale regel van het bijhouden van mooie blonde (geblondeerde) en grijze tinten. Dit blogartikel legt je precies uit waarom!

Wat doet zilvershampoo precies?

Zilvershampoo is gemaakt om grijs of zilver haar levendig te houden. Paars staat tegenover geel op de kleurencirkel, dit betekent dat de dieppaarse formule in de zilvershampoo zich richt op gele tonen en koperachtig haar om zo de heldere tinten levendiger te maken. Dit is relevant voor zowel gekleurd als natuurlijk haar. Natuurlijk grijs haar kan gele tinten krijgen door omgevingsfactoren zoals wind, regen en vervuiling. Afhankelijk van hoe lang je de shampoo laat intrekken, kan elke tint worden ontwikkeld, van honingblond tot het koelste wit.

Hoe gebruik je een zilvershampoo?

Zoals we net zeiden onthoud dat paarse shampoo niet je gebruikelijke shampoo vervangt en niet bedoeld is voor het dagelijks wassen van je coupe (Bij OLAPLEX No. 4P kan dit wel). Als je een paarse tint in je haar begint op te merken, leg de paarse shampoo dan neer! Wij raden je ook aan om zilvershampoo één of twee keer per week te gebruiken en niet langer dan vijf minuten te laten inwerken. Meer dan vijf minuten gebruik kan leiden tot de overdracht van violet pigment. De tijd is echter afhankelijk van het merk zilvershampoo, het gewenste resultaat, de kwaliteit van het haar en de mate van vergeling. Pas op: Beschadigd, broos en poreus haar heeft een grotere neiging tot paars dan gezond haar. Volg altijd de instructies op de verpakking.

Zilvershampoo op droog blond haar

Als je je haar vaker wast, wissel dan af tussen zilverglans en je gewone shampoo. Je kunt de paarse shampoo ook mengen met je gewone shampoo om wat van het violette pigment toe te voegen aan je dagelijkse haarverzorgings-routine zonder het risico te lopen te ver door te slaan. Je kunt een zilvershampoo ook afwisselen met andere shampoo voor blondines of fijnere zilvershampoo.

Ben je van plan je haar te verven? Pas hier dan mee op! Gebruik minimaal een week voor je bezoek aan de kapper geen shampoo, dit kan het kleurresultaat beïnvloeden.

Hoe lang moet zilvershampoo intrekken?

We raden aan om zilvershampoo niet langer dan vijf minuten te laten inwerken. Meer dan vijf minuten gebruik kan leiden tot de overdracht van violet pigment.

Kun je zilvershampoo ook gebruiken op bruin haar?

Ja, je kunt paarse shampoo gebruiken op donkerder haarkleuren. Als je donkerbruin haar hebt, zal een paarse shampoo niet echt effectief zijn. Maar als je donker haar hebt met highlights, licht de paarse shampoo je lichtere lokken op. Om een paarse shampoo in je routine op te nemen, vervang je gewoon je gewone shampoo door een paarse optie. De shampoo reinigt je haar en hoofdhuid nog steeds als een traditionele shampoo, maar het heeft een extra tonende factor die je gekleurde lokken in balans brengt.

Invloed van zonlicht/UV-stralen op het haar

Alles van UV-stralen en overmatige warmtestyling tot de mineralen in je water kan je brunette haar al weken na het kleuren koperachtig maken met ongewenste oranje of gele ondertonen. Omdat paars tegenover oranje zit op het kleurenwiel, neutraliseren paarse haarbehandelingen de koperkleurige tonen en helpen ze je haar er frisser uit te laten zien. Paarse shampoo gebruiken op donker haar met highlights of lichter bruin haar heeft een gelijkaardig effect als op blond haar. 

Zilvershampoo en -conditioner

We horen heel veel over zilvershampoo oftewel no-yellow/paarse shampoos. Maar naast zilvershampoo heb je ook andere “paarse” producten. Zo kun je je haar ook extra verzorgen met een zilvershampoo haarmasker of een zilvershampoo conditioner. Dan heb je niet alleen prachtige blonde haarlokken, maar zijn ze ook altijd zacht en glanzend.

Is zilvershampoo schadelijk voor je haar?

Paarse shampoo is niet schadelijk voor het haar, zolang je het op de juiste manier gebruikt, dat wil zeggen, maximaal twee of drie keer per week. Als je het vaker gebruikt, droogt de zilvershampoo je haar uit en loop je het risico dat het paars wordt in plaats van blond! Daar sta je uiteraard niet op te wachten. Om te voorkomen dat je haar uitdroogt, is het ook altijd een goed idee om een paarse shampoo te kiezen die ingrediënten bevat zoals keratine of arganolie, en die ontworpen is voor veelvuldig gebruik.

Denk bijvoorbeeld aan de voedende zilvershampoo van Moroccanoil: Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo. Bovendien kun je het voedende effect versterken met de bijbehorende conditioner de Blonde Perfecting Purple Conditioner. Zo heb je twee vliegen in één klap: glanzend haar met een kleur waar je U tegen zegt!

Resultaat zilvershampoo OLAPLEX

(Resultaat na gebruik OLAPLEX No. 4P zilvershampoo)

Als je je haar elke dag wast met paarse shampoo, kunnen er twee dingen gebeuren:

  • Je haar krijgt een kleur die lijkt op paars, ver van het blond waar je zo van houdt.
  • Je haar droogt uit. Als dat gebeurt, zal je merken dat het haar droog, broos en dof wordt.

Kun je van zilvershampoo haaruitval krijgen?

Paarse shampoo kan op zichzelf geen haaruitval veroorzaken als je het met mate gebruikt, maar als je te veel paarse shampoo gebruikt, kan het leiden tot beschadiging en haarbreuk, waardoor je haar zou kunnen verliezen.

Zilvershampoo kan uitdrogend zijn voor het haar en moet je daarom niet vaker dan aanbevolen gebruiken, maar zoals bij elk product is matiging de sleutel. Door het slechts af en toe te gebruiken, samen met andere vochtinbrengende en voedende producten, zou je haar er niet te veel onder moeten lijden. Gebruik naast je zilvershampoo ook een (herstel)haarmasker dat je haar intensief voedt en hydrateert, zoals OLAPLEX No. 3 of Lola Cosmetics Dream Cream haarmasker. Je haar is je met één van deze haarmaskers eeuwig dankbaar!

De beste zilvershampoos

Ben je er over uit dat je een zilvershampoo moet toepassen in je haarroutine? Of ben je geïnspireerd om een zilvershampoo switch te doen? Wij zetten een aantal zilvershampoos voor je op een rijtje, zodat je weloverwogen je zilvershampoo kiest en met prachtige blonde haarlokken paradeert.

OLAPLEX No.4P zilvershampoo 

OLAPLEX No.4P Blonde Enhancer Toning Zilvershampoo (250 ml.)
OLAPLEX No.4P Blonde Enhancer Toning Zilvershampoo is onmisbaar als je blond haar hebt en het beste uit je blonde (geblondeerde) lokken wilt halen. De formule bevat Olaplex’s gepatenteerde Bond Building technologie. Een formule die beschadigd haar herstelt, verbetert en intensief hydrateert. De zilvershampoo is een aanvulling op de OLAPLEX routine. Je kunt de normale No.4 (shampoo) vervangen door deze zilvershampoo variant. Zoals de gewone shampoo is deze formule 100% vegan en vrij van sulfaten, parabenen en gluten. Resultaat:   
  • Drie keer helderder haar
  • Elimineert gele tinten
  • Herstelt het haar
  • Resultaat geldt voor alle haartypes
  • Geschikt voor dagelijks gebruik

Moroccanoil zilvershampoo

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Zilvershampoo

Haal het beste uit je haarkleur naar boven met de Blonde Perfecting Purple Shampoo van Moroccanoil. De tooncorrigerende shampoo reinigt zacht en bestrijdt koperachtige tinten in blond, lichter en grijs haar. De kleur-veilige en sulfaat-vrije formule bevat violette pigmenten om ongewenste gele en oranje tinten tegen te gaan, evenals ArganID technologie om de schubbenlaag te helpen verzegelen en een schitterende glans te geven. Resultaat: mooi en glanzend haar dankzij de gunstige effecten van arganolie!

HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar

HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar (70 gram)

De Purple Rain shampoo bar is dé perfecte plasticvrije reiniging en zilvershampoo voor de milieu bewuste dames onder ons. De paarse bar werkt ook tegen roos dankzij lavendel. Wist je trouwens dat een shampoo bar 90 tot 110 wasbeurten meegaat? Dit is evenveel als drie tot vier shampooflessen! Des te meer reden om voor deze heerlijke zilvershampoo bar te gaan.

Moroccanoil zilvershampoo Blonde Purple Conditioner

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Conditioner

Zoals we eerder vertelden, houdt het niet op bij shampoo. Als je het effect van een zilvershampoo wilt versterken en tegelijkertijd je haar extra wilt voeden dan is deze conditioner van Moroccanoil een must. De zilvershampoo Blonde Purple Conditioner van Moroccanoil zet violet pigmenten af. Zo gaat het de gele en oranje tinten tegen. Je haarkleur ziet er weer fris en stralend uit na gebruik van deze heerlijke paarse conditioner. Het resultaat:

  • Haartoon is gecorrigeerd
  • Gepatenteerde ArganID™-technologie
  • Geen gele en oranje tinten
  • Sulfaatvrije formule
  • Haar is na gebruik zijdezacht en glanst

De beste zilvershampoo kopen voor je haar?

Een shampoobar zilvershampoo, OLAPLEX, Moroccanoil? Bij Bono vind je het allemaal. Wil je je coupe ook extra voeden met de beste haarmaskers, dan ben je bij Bono Beauty & Health aan het goede adres. Mocht je er niet uitkomen, schroom niet en neem contact met ons op voor het beste advies. Ons beauty & health team staat altijd voor je klaar!