Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Dermaroller

De Dermaroller is een uniek schoonheidsapparaat dat haargroei stimuleert. De Dermaroller is geschikt voor op het gezicht en het haar. Ondanks dat er veel mensen zijn die kampen met haargroei problemen is de Dermaroller niet bij iedereen bekend. Wil je meer weten over een dermaroller en hoe het jouw haargroei kan stimuleren?Wij zetten het voor je op een rijtje!

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een hulpmiddel om met microneedling de huid te behandelen. De Dermaroller zorgt voor een betere opname van haargroei stimulerende lotions in de hoofdhuid, waardoor de haargroei lotions effectiever zijn. Een dermaroller maakt namelijk duizenden kleine openingen in de opperhuid met behulp van kleine naaldjes van de hoogste kwaliteit. Hierdoor dringen lotions makkelijker door om bij het haarzakje te komen. Microneedling helpt ook tegen andere aandoeningen zoals acne en striae.

Voordelen van een dermaroller

  • Verhoogt de opname van lotions tegen haaruitval voor een beter resultaat.
  • Stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid.
  • Verjongt de hoofdhuid met collageen en celvernieuwing voor een gezonde haargroei.
  • Is pijnloos: naaldjes van 0,25 - 0,30 mm.
  • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Onderzoek effect en werking van een Dermaroller

Studie 1 (Dhurat et al., 2013)

Hierin werden er voor 12 weken 100 mannen met Alopecia Androgenetica (AGA) haarverlies, gemonitord in het gebruik van een Dermaroller en Minoxidil. Bij de groep die een Dermaroller en Minoxidil gebruikten, was er een toename van 91 haren, terwijl dit 22,2 haren waren met alleen Minoxidil. Bovendien gaven 82% van de gebruikers aan een verbetering van hun haarsituatie te ervaren met behulp van de Dermaroller.

Studie 2 (Song et al., 2012)

Deze studie bekeek het effect van de Dermaroller op verschillende soorten haaruitval, waaronder telogeen effluvium en alopecia areta. Hierbij werden vrouwen met één zijde van de hoofdhuid behandeld met een Dermaroller en haargroei stimulerende lotion en aan de andere zijde met een Dermaroller en een zoutoplossing. Het aantal haren aan de zijde van de Dermaroller en haargroei stimulerende lotion was gemiddeld toegenomen met 12,7. Bij de andere zijde was er juist een afname van gemiddeld 4,2 haren te zien.

Hoe gebruik je een Dermaroller?

  1. Breng allereerst je favoriete haargroei stimulerende lotion aan op de plekken waar de haargroei verminderd is.
  2. Masseer deze vervolgens in.
  3. Gebruik hierna de Dermaroller, hier is geen extra druk voor nodig.
  4. Rol de Dermaroller allereerst vanaf de haarlijn richting de kruin en vervolgens in alle richtingen (verticaal, horizontaal en diagonaal).
  5. Gebruik de Dermaroller niet vaker dan één keer per dag, maximaal drie keer in de week. Eventuele roodheid na gebruik kan voorkomen en is normaal.

Welke Dermaroller werkt het beste?

Zowel Foligain als DS Laboratories, twee marktleiders op het gebied van haargroei producten, hebben Dermarollers met meer naaldjes (540) dan de meeste andere Dermaroller (120). De naaldjes zijn ook niet te lang. Zo heeft DS Laboratories verschillende Dermarollers: StimuROLLER voor Gezichtsbeharing (0.3 mm)en DS Laboratories StimuROLLER Microneedling Dermaroller (1.0 mm). Een andere goede optie is FOLIGAIN Dermaroller met 540 Titanium Naaldjes (0,25 mm).

Dermaroller kopen bij Bono?

Wil je zo effectief mogelijk haaruitval tegengaan? Ga voor een haargroei stimulerende lotion en combineer dit met een dermaroller. Bekijk ons Dermaroller assortiment en kies voor welk gebied je de Dermaroller wilt en van welk merk. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis.