15% korting op melatonineShoppen

Lotion

Haaruitval en kale plekken zijn problemen waar zowel mannen als vrouwen last van hebben. Om dit tegen te gaan, zijn er meerdere producten op de markt die haargroei stimuleren voor man en vrouw, zoals haargroei lotions. Maar hoe werkt dit precies? Hoe stimuleer je haargroei? En wat wat zijn nu de beste haargroei lotions?

Hoe werkt haargroei lotion?

Haargroei bevorderen kan met behulp van verschillende haargroei lotions voor verschillende oorzaken:

Haargroei lotions bij haaruitval door stress

Ernstige en chronische stress verhoogt adrenaline in het lichaam. Adrenaline produceert melkzuur zodra het in contact komt met de talgklieren in de hoofdhuid. Melkzuur verslechtert daardoor de haargroei en de werking van de lymfeklieren. De lymfeklieren kunnen hierdoor minder goed adrenaline afbreken. Het gevolg is een cyclus van slechte haargroei door stress. Een haarlotion die dit verhelpt is de DS Laboratories Spectral F7. Met behulp van Astressin-B, een complex peptide met 33 aminozuren worden negatieve effecten van stress op het haar geblokkeerd.

Haargroei lotions bij haaruitval door erfelijkheid

Erfelijke haaruitval heeft als meest gebruikelijke oorzaak dat testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (ook wel DHT). DHT is een type mannelijk geslachtshormoon dat zowel bij mannen en vrouwen voorkomt. Vermoedelijk komt DHT haaruitval doordat DHT hecht aan androgeen receptoren op de haarzakjes, waardoor de groeiende fase van de haarcyclus steeds korter wordt en de rustende fase steeds langer. De haren vallen uiteindelijk uit en de nieuwe haren stoppen met groeien. Een haargroei lotion met Nanoxidil helpt om DHT te onderdrukken en zo haaruitval te verminderen.

Haargroei lotions met Minoxodil

Haargroei stimuleren kan ook met Minoxodil. Minoxodil was oorspronkelijk een geneesmiddel om de bloeddruk te verlagen, maar bleek uit onderzoeken ook een waar haargroeimiddel te zijn. Minoxidil stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar haarzakjes, waardoor de haarzakjes actief worden en van rustende fase naar groeiende fase gaan. Hierdoor wordt de groeifase van de haren verlengd en neemt de haardichtheid toe. Minoxodil heeft geen enkele invloed op de hormoonhuishouding. Voor mannen wordt de 5% Minoxidil versie aangeraden. Vrouwen beginnen vaak eerst met 2% Minoxidil.

Haargroei lotions bij overige oorzaken

Haaruitval tegengaan kan ook met een haargroei lotion die verharding van collageen tegengaat. Collageen kan er namelijk voor zorgen dat de haren vroegtijdig uitvallen. Een haargroei lotion als Spectral.RS helpt effectief tegen bijna alle oorzaken van haaruitval. Doordat de haren langer groeien, worden haren dikker en volumineuzer.

Ook bevatten haargroei lotions diverse middelen om haargroei te stimuleren. Zo zijn biotine, niacine en cafeïne wetenschappelijk bewezen ingrediënten om de haren te versterken. Op deze manier blijven de haren in de groeifase, worden ze dikker en is er minder haaruitval.

Wanneer zie je resultaat bij een een haargroei lotion?

Hoelang het precies duurt om zichtbaar resultaat te zien, varieert per haargroei lotion. Bij de meeste haargroei lotions duurt dit zo’n 3 tot 6 maanden. Haargroei bevorderen door de groeifase te verlengen, is een redelijk langzaam proces. Bij Minoxidil duurt het minimaal 4 maanden totdat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Mocht je na 12 tot 18 maanden geen zichtbaar resultaat zien, stop dan met het gebruik van de haargroei lotion. Een haargroei lotion heeft namelijk niet gegarandeerd effect voor iedereen.

Zijn de resultaten van haargroei lotions blijvend?

Nee, om de resultaten te behouden, moet de lotion dagelijks worden aangebracht.

Hebben haargroei lotions bijwerkingen?

Haargroei lotions worden gezien als veilige middelen. Toch is er altijd een kleine kans op bijwerkingen, waaronder een droge huid, duizeligheid en hoofdpijn. Ook kan er een kleine toename zijn in de mate van lichaams- en baardhaar of irritatie van de hoofdhuid. Haargroei lotions mogen niet worden gebruikt bij patiënten jonger dan 18 jaar en ouder dan 65 jaar, omdat de veiligheid en werkzaamheid in deze leeftijdsgroepen niet is vastgesteld.

Heeft Minoxidil bijwerkingen?

Ja, het gebruik van Minoxidil kan bijwerkingen geven. Irritatie van de hoofdhuid is bij Minoxidil te wijten aan de ingrediënten alcohol en propyleenglycol. Hoewel deze ingrediënten voor irritatie kunnen zorgen, zijn ze noodzakelijk omdat Minoxidil alleen goed in deze twee ingrediënten kan oplossen.

Het geneesmiddel Minoxidil kan daarnaast beter niet gebruikt worden bij mensen met hart- en vaatziekten, aangezien het hartkloppingen en ontstekingen kan veroorzaken. Ook deze haargroei lotions mogen niet worden gebruikt bij patiënten jonger dan 18 jaar en ouder dan 65 jaar.

Hoe gebruik je een haargroei lotion?

Haargroei versnellen moet natuurlijk wel op de juiste manier, zo spoel je de lotion na aanbrengen niet uit. Hoe gebruik je haargroei lotion nu het beste?

  • Gebruik haargroei lotions altijd als beschreven in de gebruiksaanwijzing
  • Kam je haar in een scheiding. Op deze manier kun je beter bij je hoofdhuid en wordt het overige haar minder vet.
  • Bepaal de juiste dosering, dit staat op de gebruiksaanwijzing van de haargroei lotion. Bij de inhammen of de kruin is doorgaans 0,5 ml of 5 verstuivingen voldoende. Wil je je hele hoofdhuid behandelen? Dan is ongeveer 1 ml of 10 verstuivingen voldoende.
  • Breng de haargroei lotion aan.
  • Wrijf de haargroei lotion in en laat net zo lang intrekken op de hoofdhuid als aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Dit kan variëren van enkele minuten tot uren.
  • Was je handen zorgvuldig na het aanbrengen van het middel op de hoofdhuid. Als het middel in contact komt met andere delen van het lichaam, bestaat het risico op haargroei op andere delen van het lichaam.

Hoe vaak moet je haargroei lotion gebruiken?

De aanbevolen dagelijkse dosering is tweemaal daags 1 ml (10 verstuivingen bij gebruik van de doseerpomp). De maximale dagelijkse dosering is veelal 2 ml, zo kun je 1 ml in de ochtend en 1 ml in de avond aanbrengen. Het is namelijk het beste als hier zo’n 12 uur tussen zit. De maximale dagelijkse dosering overschrijden heeft geen zin, de haargroei lotion gaat dan niet sneller of beter werken.

Bestel de beste haargroei lotion bij Bono.nl?

Haargroei stimuleren is iets waar vele mensen naar op zoek zijn. Met behulp van haargroeimiddelen als haargroei lotions wordt het werkelijkheid. De haarzakjes worden actiever, groeien langer en worden versterkt. Het resultaat is meer haargroei en minder haaruitval. Bij Bono vind je verschillende haargroei lotions van Spectral of Minoxidil, verkrijgbaar in 2% en 5%. Heb je liever een ander middel tegen haaruitval? Op Bono hebben we een uitgebreid assortiment met onder andere haargroei shampoo en haargroei capsules.