Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Manukahoning

Manukahoning staat bekend om zijn unieke eigenschappen en afkomstig uit de ongerepte gebieden van Nieuw-Zeeland. Deze speciale honing is meer dan alleen een zoetmaker voor je thee. Ontdek de kracht en voordelen van manukahoning.

Wat is manukahoning?

Manukahoning wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de manuka struik (Leptospermum scoparium). Deze struik groeit alleen in bepaalde delen van Nieuw-Zeeland, waardoor de honing zijn exclusiviteit en bijzondere kwaliteiten verkrijgt.

Waar is manukahoning goed voor?

  • Natuurlijke antibacteriële werking: verschillende studies hebben aangetoond dat manukahoning helpt tegen verschillende soorten bacteriën.
  • Bevordering van wondgenezing: het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten en voor medische toepassingen vanwege zijn helende eigenschappen.
  • Rijk aan antioxidanten: deze helpen schadelijke vrije radicalen in het lichaam te bestrijden.

Hoe kies je de juiste manukahoning?

Bij het kiezen van manukahoning is het belangrijk om te letten op de UMF (Unique Manuka Factor) rating. Hoe hoger de UMF, hoe krachtiger en effectiever de honing is.

Hoe weet je of je echte manukahoning koopt?

Het kiezen van authentieke manukahoning kan een uitdaging zijn, gezien de vele imitaties op de markt. Dankzij strikte maatregelen van de Nieuw-Zeelandse overheid kan je echter met vertrouwen jouw keuze maken.

Alle manukahoning bestemd voor export wordt nauwkeurig gecontroleerd in gespecialiseerde laboratoria in Nieuw-Zeeland. Deze honing wordt getest op vier actieve bestanddelen, waaronder het MGO-niveau, om de authenticiteit te garanderen.

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben de kwaliteitsnormen voor manukahoning vastgesteld op basis van zowel UMF als MGO, beide zijn geregistreerde handelsmerken. UMF®, wat staat voor Unique Manuka Factor, is een prestigieus kwaliteitslabel. Enkel erkende Nieuw-Zeelandse producenten van natuurlijke, onveranderde manukahoning mogen dit label gebruiken.

Voordat een manukahoningproduct het UMF®-label mag dragen, wordt het aan diverse onafhankelijke tests onderworpen. Deze tests controleren:

  • Non-Peroxide Activiteit
  • Aanwezigheid van kenmerkende manukacomponenten, zoals: leptosperin
  • MGO / MG (methylglyoxal)
  • DHA (Dihydroxyaceton), een precursor voor MGO

Veelgestelde vragen over manukahoning

Wat is het verschil tussen honing en manukahoning?
Manukahoning wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de manuka struik in Nieuw-Zeeland, terwijl gewone honing van verschillende bloemensoorten kan komen. Manuka honing heeft unieke antibacteriële eigenschappen die gewone honing niet altijd heeft.

Is manukahoning goed voor je?
Ja, manukahoning heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder antibacteriële eigenschappen, bevordering van wondgenezing en een hoge concentratie antioxidanten.

Wat is het MGO-gehalte in manukahoning?
Het MGO-gehalte (Methylglyoxal) in manukahoning duidt op de antibacteriële sterkte van de honing. Een hoger MGO-gehalte betekent sterkere antibacteriële eigenschappen.

Hoe kun je manukahoning het beste innemen?
Manukahoning kan direct uit de lepel geconsumeerd worden, gemengd met warme (niet hete) dranken of als zoetstof in gerechten worden gebruikt.

Is manukahoning goed voor je huid?
Ja, manukahoning wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn helende en antibacteriële eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een gezonde huid.

Is manukahoning geschikt voor veganisten?
Nee, manukahoning is een dierlijk product en wordt over het algemeen niet als geschikt beschouwd voor veganisten.

Manukahoning kopen bij Bono?

Of je nu manukahoning wilt gebruiken voor je gezondheid, huidverzorging of gewoon als een smaakvolle traktatie, het is een waardevolle toevoeging aan je dieet en verzorgingsroutine. Ontdek ons  assortiment aan manukahoning producten en ervaar zelf de kracht van deze bijzondere honing uit Nieuw-Zeeland.