Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Probiotica

Probiotica zijn gemaakt van goede levende bacteriën en/of gisten die van nature in je lichaam leven. Je hebt constant zowel goede als slechte bacteriën in je lichaam. Als je een infectie krijgt, zijn er meer slechte bacteriën, waardoor je systeem uit balans raakt. Goede bacteriën helpen bij het elimineren van extra slechte bacteriën, waardoor de balans wordt hersteld. Probiotische supplementen zijn de perfecte manier om goede bacteriën aan je lichaam toe te voegen.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn een combinatie van levende heilzame bacteriën en/of gisten die van nature in je lichaam leven. Bacteriën worden meestal als een negatief verschijnsel gezien dat je ziek maakt. Je hebt echter constant twee soorten bacteriën in en op je lichaam: goede bacteriën en slechte bacteriën. Probiotica bestaan ​​uit goede bacteriën die ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft en goed blijft werken. Deze goede bacterie helpt je op veel manieren, waaronder het bestrijden van slechte bacteriën als je er te veel van hebt, waardoor je je beter voelt.

Probiotica maken deel uit van het stuk van je lichaam dat betrekking heeft tot bacteriën, of te wel je microbioom. Je microbioom is een gemeenschap van organismen die samenwerken om je lichaam gezond te houden. 

Deze microbiome zijn een combinatie van:

 • Bacteriën.
 • Schimmels (inclusief gisten).
 • Virussen.
 • Protozoa.

Iedereens microbioom is uniek, zelfs tweelingen delen niet dezelfde microbiome.

Om probiotica te creëren om je microbioom te beschermen, moet deze verschillende kenmerken hebben:

 • Wees geïsoleerd van een mens.
 • Overleven in je darm na inname (gegeten worden).
 • Heb een bewezen voordeel voor je.
 • Veilig worden geconsumeerd.

Waar leven nuttige probiotica (ziektekiemen) in mijn lichaam?

Hoewel de plaats in je lichaam waar de meeste microbiome voorkomen je darm is (meestal dikke darm), heb je verschillende plekken in en op je lichaam die goede microbiome vasthouden. Dit zijn plekken die voornamelijk in contact staan met de “buitenwereld”:

 • Darm.
 • Mond.
 • vagina.
 • Urinewegen.
 • Huid.
 • longen.

Hoe werken probiotica?

De belangrijkste taak van probiotica, of goede bacteriën, is om een ​​gezond evenwicht in je lichaam te behouden. Zie het als je lichaam in neutraal houden. Als je ziek bent, komen slechte bacteriën je lichaam binnen en nemen in aantal toe. Hierdoor raakt je lichaam uit balans. Goede bacteriën bestrijden de slechte bacteriën en herstellen de balans in je lichaam, waardoor je je beter voelt.

Goede bacteriën houden je gezond door je immuunfunctie te ondersteunen en ontstekingen onder controle te houden. Zo kunnen probiotica ook:

 • Helpen voedsel in je lichaam te verteren.
 • Zorgen dat slechte bacteriën je niet ziek maken 
 • Vitamines creëren 
 • Helpen de cellen in de darmen te ondersteunen om te voorkomen dat slechte bacteriën die je hebt geconsumeerd (via eten of drinken) in het bloed terechtkomen.
 • Medicijnen afbreken en opnemen.
 • Goede bacteriën zijn gewoon een natuurlijk onderdeel van je lichaam, het kan daarom enorm veel helpen om supplementen aan je dieet toe te voegen. 

Kan ik iets nemen of eten om de goede probiotica (ziektekiemen) in mijn lichaam te verhogen?

Je kunt de hoeveelheid goede microben in je lichaam verhogen door middel van voedingsmiddelen, dranken en supplementen. Misschien heb je al bepaalde voedingsmiddelen in je dagelijkse voeding die probiotica bevatten. Vooral gefermenteerde voedingsmiddelen (yoghurt en augurken bijvoorbeeld) zijn de thuisbasis van een groot aantal goede bacteriën die jouw lichaam ten goede komen. Er zijn ook gefermenteerde dranken zoals kombucha (gefermenteerde thee) of kefir (gefermenteerde zuiveldrank) die extra probiotica in jouw dieet introduceren.

Naast voeding kun je via voedingssupplementen probiotica aan je dieet toevoegen. Dit zijn geen medicijnen, dus ze hoeven niet te worden goedgekeurd door de Federal Drug Administration (FDA). Het is belangrijk dat je altijd met jouw zorgverlener praat voordat je begint met een supplement of grote verandering in uw dieet.

De meest effectieve probiotica:

1. NOW Foods Probiotic-10 25 miljard capsules 

NOW Foods Probiotic-10 25 miljard capsules
NOW Foods Probiotic-10 25 miljard capsules zijn gemaakt van zuurbestendige bacteriestammen waarvan bekend is dat ze van nature het menselijke maagdarmkanaal koloniseren. Deze probiotische bacteriën zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast helpen ze de darmwand gezond te houden, te ontgiften en de darmmotiliteit te ondersteunen. Ook ondersteunen deze bacteriën het immuunsysteem. 

2. Lindens Probiotica Pro Bio Live Max 6 Billion CFU (100 capsules)

NOW Foods Probiotica-10 50 Miljard Poeder (56 gram)

Lindens Probiotica Pro Bio Live Max 6 Billion CFU (100 capsules) is een vegan capsule met 6 miljard levensvatbare bacteriën ter ondersteuning van een gezonde darmflora.


3. NOW Foods Probiotica-10 50 Miljard Poeder (56 gram)

NOW Foods Probiotica-10 50 Miljard Poeder (56 gram)

NOW Foods Probiotica-10 50 miljard poeder maakt gebruik van bacteriestammen die klinisch zijn gevalideerd voor hun ondersteuning van een gezonde werking van het immuunsysteem. Deze poeder is super om in te nemen bij bijvoorbeeld het maken van een shake.


4. Goli SUPER GREENS Gummies (60 gummies)

Goli SUPER GREENS Gummies (60 gummies)

 

Goli SUPER GREENS Gummies zijn vegan gummies met een heerlijke natuurlijke smaak. De gummies bieden vele voordelen dankzij de hoge concentratie van voedingsrijke mix van 11 actieve ingrediënten.


Probiotica supplementen kopen bij Bono?

Probiotica in huis halen om weer goede bacteriën uit te nodigen in je lichaam? Of juist je huidige probiotica aanvullen?  Bekijk dan nu ons brede assortiment aan Probiotica supplementen en bestel wat je wilt! Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.