Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Hoe onderscheid je neppe OLAPLEX van originele OLAPLEX?

originele olaplex nederland

Wellicht ken je het wel, je haar ziet er écht het beste uit met OLAPLEX, maar je vind het wel erg prijzig. Hoewel OLAPLEX een wereldberoemd en geliefd haarmerk is, zijn het natuurlijk ook luxeproducten. Als je op zoek gaat naar de beste deal, moet je oppassen voor namaak OLAPLEX. Er bestaan namelijk websites die onoriginele OLAPLEX verkopen, maar die het je erg lastig maken om de neppe en echte OLAPLEX van elkaar te kunnen onderscheiden. We helpen je dan ook graag om neppe OLAPLEX te herkennen!

Let op de QR code van OLAPLEX producten

Op de achterkant van alle OLAPLEX producten staat naast een barcode ook linksonder een QR code. In sommige gevallen is deze QR code doorgestreept of niet aanwezig, wat betekent dat de producten niet via het officiële distributiekanaal zijn ingekocht. De OLAPLEX producten zijn stiekem verkocht, zonder de goedkeuring van OLAPLEX zelf. Deze illegale verkooppunten krassen vervolgens de QR codes door of hebben geen QR code, zodat OLAPLEX ze niet kan opsporen en juridische stappen kan ondernemen.

Een doorgekraste of ontbrekende QR code op de achterkant van OLAPLEX, hoeft dus niet per se te betekenen dat het om nep OLAPLEX gaat, maar is wel een aanwijzing dat de producten niet met toestemming van OLAPLEX bij de verkopen terecht zijn gekomen en dus nep kunnen zijn. Dit is ook waar OLAPLEX zelf voor waarschuwt.

Let op de structuur van OLAPLEX

Dit is wellicht een lastigere tip om achter originele OLAPLEX te komen. Toch zijn er verschillen te zien in de structuur van neppe OLAPLEX en echte OLAPLEX. Originele OLAPLEX producten hebben namelijk een erg gladde structuur en een kenmerkende licht bloemige geur. De structuur van echte OLAPLEX lijkt daardoor op gladde en dikke lijm terwijl neppe OLAPLEX eerder klonten bevat of waterig is. OLAPLEX Nederland heeft al eerder gewaarschuwd voor een variant tegen stuntprijzen. Die variant klonterde, rook naar kokos en zorgde voor slierterig en vet haar.

Let op de officiële distributiekanalen van OLAPLEX

Dan blijft nu de vraag: waar koop je originele OLAPLEX? OLAPLEX kopen doe je het beste bij officiële distributiekanalen van New Flag Benelux, die onder andere de distributie van originele OLAPLEX in de Benelux regelt. Zo heeft OLAPLEX geen distributieovereenkomst met Bol.com, waardoor OLAPLEX producten op Bol.com niet vele officiële wegen ingekocht is. Dit hoeft niet te betekenen dat het om nep OLAPLEX gaat of illegaal doorverkochte echte OLAPLEX, maar zeker weten doe je het niet.

Bono heeft daarentegen wél een officiële distributieovereenkomst met OLAPLEX, wat New Flag Benelux ook heeft bevestigd tegenover de onafhankelijke blog website Matte & Shimmer. Bij ons weet je dus zeker dat je echte OLAPLEX in handen krijgt, zonder doorgestreepte QR code. Een ander Nederlandse officieel distributiekanaal van OLAPLEX, naast Bono, is onder andere De Bijenkorf.

Originele OLAPLEX bestellen Nederland? Koop bij bij Bono

Wil je OLAPLEX shampoo kopen? Of ga je toch liever voor een OLAPLEX haarmasker? Bono verkoopt uitsluitend originele OLAPLEX producten. Kies hoe dan ook voor een officiële distributeur, zodat je niet met namaak OLAPLEX eindigt. Bekijk ons OLAPLEX assortiment en bestel wat je haar nodig heeft. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!