Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Ontdek de pret van probiotica: het geheim van een gezonde darmflora

Ontdek de pret van probiotica: het geheim van een gezonde darmflora

Ben je benieuwd naar probiotica en hun rol in de voeding? In dit blog over probiotica gaan we dieper in op deze fascinerende micro-organismen. Van yoghurt tot supplementen, wij bieden je informatie om een weloverwogen keuze te maken voor een probiotische toevoeging aan je dieet.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen zoals bacteriën of schimmels die vaak voorkomen in gefermenteerde producten, zoals yoghurt, kefir, kimchi en kombucha. Ze kunnen ook worden gevonden in supplementvorm. Het is belangrijk om te weten dat verschillende soorten probiotica verschillende eigenschappen hebben.

Algemene informatie over probiotic 

Probiotica komen voor in gefermenteerde voedingsmiddelen en worden ook aangeboden als supplementen. Ze bevatten een verscheidenheid aan micro-organismen en kunnen onderdeel zijn van een gebalanceerd dieet.

  Hoe kan je probiotica opnemen in je dagelijkse voeding? 

  Er zijn veel lekkere manieren om probiotica in je dagelijkse voeding op te nemen! Hier zijn een paar ideeën om te proberen:

  1. Voeg yoghurt toe aan je ontbijt of maak een smoothie met yoghurt als basis. 

  2. Probeer een lekkere portie sauerkraut of kimchi bij je lunch of diner. Dit zijn groenten die enorm rijk zijn aan probiotica en je maaltijd een extra knapperige smaak sensatie geven. 

  3. Voeg een paar lepels kefir toe aan je salade of smoothie voor een boost van probiotica en een frisse, zure smaak.

  4. Probeer een kom soep met miso-pasta of een kop sojabonensoep. Miso en sojabonen zijn beide gefermenteerde producten die rijk zijn aan probiotica.

  Het is ook belangrijk om te weten dat er meer oplossingen zijn zoals supplementen, welke specifieke probiotica bevatten die je niet noodzakelijk kan vinden in voeding, en die vaak een grotere concentratie bevatten voor therapeutische doeleinden.

  Hoe kies je het juiste probiotische supplement voor jou?

  Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een probiotisch supplement:

  • Soort probiotica: Er zijn vele verschillende soorten probiotica, die alle verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder Lactobacillus, Bifidobacterium en Streptococcus.
  • Aantal bacteriën: Het aantal levende bacteriën in elke portie van het supplement wordt aangegeven als CFU (colony forming units), hoe hoger het aantal CFU's, hoe krachtiger het supplement.
  • Stabiliteit: Let op de houdbaarheidsdatum en de opslagomstandigheden van het supplement. Wees er zeker van dat het probiotische supplement in staat is zijn werk te doen.
  • Dosering: Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van het supplement te volgen om de gewenste gezondheidsresultaten te bereiken.

  Houd er wel rekening mee dat probiotica niet voor iedereen geschikt zijn, bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis of een ernstige infectie. raadpleeg je arts alvorens een supplement te nemen als je zorgen hebt over de geschiktheid voor jou.

  Probiotica supplementen kopen? 

  Bono biedt een breed scala aan probiotica supplementen. Om het nog wat makkelijker voor je te maken om uit te vinden welk supplement bij je past hebben we een top 5 voor je gemaakt!

  1. NOW Foods Aloë 10.000 & Probiotica 
  NOW Foods Aloë 10.000 & ProbioticaNOW Foods Aloë 10.000 & Probiotica bevat een combinatie van voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren. De mucopolysacchariden van aloë vera, ook bekend als glycosaminoglycanen (GAG's), zijn de actieve bestanddelen. Aloë vera staat bekend om zijn natuurlijke bestanddelen, en de toevoeging van probiotica biedt een diversiteit aan micro-organismen.


  2. Lindens Probiotic Miljard X20 Capsules 
  Lindens Probiotic Miljard X20 CapsulesLindens Probiotic Miljard X20 Capsules is een probiotisch supplement van Lindens, een merk dat zich richt op het leveren van hoogwaardige voedingssupplementen. Dit product bevat een aanzienlijke hoeveelheid levende bacteriën, bedoeld om de diversiteit van micro-organismen in het spijsverteringsstelsel aan te vullen.

  3. NOW Foods Women’s Probiotic 20 Billion
  NOW Foods Probiotic Women's 20 Billion (50 capsules)Women's Probiotic 20 Billion biedt ook het Women’s Probiotic 20 Billion supplement aan. Dit product is specifiek samengesteld met bepaalde probiotische stammen. NOW Foods staat bekend om hun uitgebreide assortiment van natuurlijke supplementen, ontworpen om diverse gezondheidsbehoeften te ondersteunen.

  4. NOW Foods Probiotica-10 50 miljard poeder 

  NOW Foods Probiotica-10 50 Miljard Poeder (56 gram)

  NOW Foods Probiotica-10 50 miljard poeder biedt een mix van verschillende probiotische bacteriestammen. Het product is ontworpen om een diversiteit aan micro-organismen aan te bieden die van nature voorkomen in het menselijk spijsverteringsstelsel.

  5. NOW Foods Probiotica voor ademhalingszorg
  NOW Foods Probiotica voor ademhalingszorgNOW Foods Probiotica voor ademhalingszorg bevat een specifieke combinatie van probiotische stammen. Dit product van NOW Foods, een gerenommeerd merk in de supplementenwereld, is ontworpen om verschillende aspecten van welzijn te ondersteunen.

  Probiotica kopen bij Bono?

  Dat kan! Bij Bono hebben we een rijk assortiment aan Probiotica supplementen. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.