Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Ontdek de pret van probiotica: het geheim van een gezonde darmflora

Isis Rijkaard

Isis Rijkaard

Ontdek de pret van probiotica: het geheim van een gezonde darmflora

Ben je benieuwd naar de geheimen van een gezonde darmflora? Of wil je weten hoe probiotica jou kan helpen bij vervelende buikpijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blog over probiotica gaan we op ontdekkingstocht door het wonderbaarlijke wereld je van deze kleine, maar krachtige micro-organismen. Van yoghurt tot supplementen, wij geven je alle informatie die je nodig hebt om te kiezen voor een probiotische boost!

Wat zijn probiotica en hoe werken ze?

Probiotica zijn levende micro-organismen zoals bacteriën of schimmels die, wanneer ze in kleine hoeveelheden worden ingenomen, de natuurlijke balans van de darmflora verbeteren. Dit kan leiden tot vermindering van symptomen zoals buikpijn en verbetering van het immuunsysteem. Ze komen voor in gefermenteerde producten, zoals yoghurt, kefir, kimchi, kombucha, enz. Maar kunnen ook ingenomen worden in de vorm van supplementen. Het is wel belangrijk om te weten dat de effectiviteit van probiotica varieert afhankelijk van de soort, de hoeveelheid en hoe ze worden opgenomen.

Welke voordelen heeft het innemen van probiotica voor de gezondheid?

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen, een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. Hier zijn enkele van de voordelen die geassocieerd worden met het innemen van probiotica:

 • Verbetering van de darmgezondheid: Probiotica kunnen de groei van gezonde darmbacteriën bevorderen en daarmee de balans van de darmflora herstellen. 
 • Versterking van het immuunsysteem: Probiotica kunnen de groei van gezonde darmbacteriën en immuuncellen bevorderen en stimuleren.
 • Vermindering van allergische reacties: Sommige onderzoeken suggereren dat probiotica kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen van allergieën, zoals hooikoorts en eczeem.
 • Vermindering van de bloeddruk: Sommige studies suggereren dat probiotica kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.
 • Vermindering van de bloeddruk: Sommige studies suggereren dat probiotica kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.
 • Vermindering van angst- en depressie symptomen: probiotica kan ook een positief effect hebben op de mentale gezondheid.

Hoe kan probiotica het immuunsysteem versterken?

Probiotica kunnen het immuunsysteem versterken door verschillende mechanismen, waaronder:

 • Stimulatie van de productie van immuuncellen: Probiotica kunnen de aanmaak van bepaalde immuuncellen, zoals fagocyten en lymfocyten, stimuleren. Dit kan het immuunsysteem helpen bij het bestrijden van infecties en ontstekingen.
 • Verbetering van de darmbarrière functie: Probiotica kunnen de groei van gezonde darmbacteriën bevorderen en daarmee de darmbarrière versterken. 
 • Regulatie van de ontsteking: Probiotica kunnen bijdragen aan een gezonde ontstekingsreactie in het lichaam. Dit kan helpen bij het bestrijden van infecties en het voorkomen van ontstekingen.
 • Stimulatie van de productie van ontstekingsremmende stoffen: Probiotica kan ook ontstekingsremmende stoffen in het lichaam stimuleren.

Hoe kan je probiotica opnemen in je dagelijkse voeding? 

Er zijn veel lekkere manieren om probiotica in je dagelijkse voeding op te nemen! Hier zijn een paar ideeën om te proberen:

1. Voeg yoghurt toe aan je ontbijt of maak een smoothie met yoghurt als basis. 

2. Probeer een lekkere portie sauerkraut of kimchi bij je lunch of diner. Dit zijn groenten die enorm rijk zijn aan probiotica en je maaltijd een extra knapperige smaak sensatie geven. 

3. Voeg een paar lepels kefir toe aan je salade of smoothie voor een boost van probiotica en een frisse, zure smaak.

4. Probeer een kom soep met miso-pasta of een kop sojabonensoep. Miso en sojabonen zijn beide gefermenteerde producten die rijk zijn aan probiotica.

Het is ook belangrijk om te weten dat er meer oplossingen zijn zoals supplementen, welke specifieke probiotica bevatten die je niet noodzakelijk kan vinden in voeding, en die vaak een grotere concentratie bevatten voor therapeutische doeleinden.

Hoe kies je het juiste probiotische supplement voor jou?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een probiotisch supplement:

 • Soort probiotica: Er zijn vele verschillende soorten probiotica, die alle verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder Lactobacillus, Bifidobacterium en Streptococcus.
 • Aantal bacteriën: Het aantal levende bacteriën in elke portie van het supplement wordt aangegeven als CFU (colony forming units), hoe hoger het aantal CFU's, hoe krachtiger het supplement.
 • Stabiliteit: Let op de houdbaarheidsdatum en de opslagomstandigheden van het supplement. Wees er zeker van dat het probiotische supplement in staat is zijn werk te doen.
 • Dosering: Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van het supplement te volgen om de gewenste gezondheidsresultaten te bereiken.

Houd er wel rekening mee dat probiotica niet voor iedereen geschikt zijn, bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis of een ernstige infectie. raadpleeg je arts alvorens een supplement te nemen als je zorgen hebt over de geschiktheid voor jou.

Probiotica supplementen kopen? 

Bono biedt een breed scala aan probiotica supplementen. Om het nog wat makkelijker voor je te maken om uit te vinden welk supplement bij je past hebben we een top 5 voor je gemaakt!

1. NOW Foods Aloë 10.000 & Probiotica 
NOW Foods Aloë 10.000 & ProbioticaNOW Foods Aloë 10.000 & Probiotica bevat een combinatie van voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren, en is speciaal ontworpen om de lichaamseigen genezingsprocessen te ondersteunen. De mucopolysacchariden van aloë vera, ook bekend als glycosaminoglycanen (GAG's), zijn de actieve bestanddelen. Een 10-Strain Probiotic Blend is toegevoegd om de ondersteuning van een gezond spijsverteringsstelsel te versterken.


2. Lindens Probiotic Miljard X20 Capsules 
Lindens Probiotic Miljard X20 CapsulesLindens Probiotic Miljard X20 Capsules is ons krachtigste probiotische voedingssupplement. Lindens Probiotic Miljard X20 bevat elk een ongelooflijke 20 MILJARD levensvatbare bacteriën en is de snelste manier om uw darmbacteriën te ondersteunen bij het doen van wat ze doen: u helpen het beste uit uw voedsel te halen.

3. NOW Foods Women’s Probiotic 20 Billion
NOW Foods Probiotic Women's 20 Billion (50 capsules)Women's Probiotic 20 Billion ondersteunt de vaginale gezondheid en vermindert een opgeblazen gevoel. Dit product bevat L. rhamnosus HN001 en L. acidophilus La-14 die helpen het vaginale kanaal te koloniseren en een gezonde vaginale pH-waarde te behouden bij orale inname.

4. NOW Foods Probiotica-10 50 miljard poeder 

NOW Foods Probiotica-10 50 Miljard Poeder (56 gram)

NOW Foods Probiotica-10 50 miljard poeder biedt een uitgebalanceerd spectrum van levende organismen, bestaande uit zuurbestendige probiotische bacteriestammen waarvan bekend is dat ze op natuurlijke wijze het menselijke maagdarmkanaal bewonen.

5. NOW Foods Probiotica voor ademhalingszorg
NOW Foods Probiotica voor ademhalingszorgNOW Foods Probiotica voor ademhalingszorg is een probiotische combinatie met L. acidophilus NCFM, die in meer dan 60 wetenschappelijke onderzoeken is gebruikt. NOW Foods Probiotica voor ademhalings zorg ondersteunt het immuunrespons op seizoensgebonden ademhalingsproblemen, evenals een actieve levensstijl ondersteunt. NCFM kan snel de darm en hechten aan de darmwand, wat handig is voor gebruik tijdens en na tijdelijke verstoringen van de darmmicrobiota.

Probiotica kopen bij Bono.nl?

Dat kan! Bij Bono Beauty & Health hebben we een rijk assortiment aan Probiotica supplementen. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.