Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Saw Palmetto tegen haarverlies: mythe of een wonder?

Saw Palmetto tegen haarverlies: mythe of een wonder?

Het is normaal om dagelijks wat haren te verliezen, maar merkbaar dunner wordend haar kan verschillende oorzaken hebben. Genetica speelt een grote rol in de hoeveelheid haar die je hebt. Ben je benieuwd naar Saw Palmetto, ook bekend als zaagpalm, in relatie tot haarverzorging?

Wat is Saw Palmetto? 

Saw palmetto

Saw Palmetto is een natuurlijk product afkomstig van de zaagpalmbomen die groeien in het zuidoosten van Amerika. In Nederland staat het ook wel bekend als zaagpalm. Saw Palmetto wordt gewonnen uit kleine palmen (zaagpalm) die groeien in het zuidoosten van Amerika. Uit deze plant worden de serenoa repens gehaald, die boordevol vetzuren en plantensterolen zitten. De plant groeit alleen in warme klimaten en is ongeveer 3 meter hoog. 

Saw Palmetto plant

  Kenmerken van Saw Palmetto

  • Groeiomgeving: Saw Palmetto gedijt in warme klimaten en wordt vaak aangetroffen in kustlandschappen en zanderige vlaktes.
  • Uiterlijk: deze palm kan tot ongeveer 2 tot 4 meter hoog worden. Het produceert gele bloemen en later bessen, die rijpen tot een donkere, bijna zwarte kleur.
  • Bessen: de bessen van Saw Palmetto zijn klein en donker en worden traditioneel geoogst voor diverse toepassingen.

  Gebruik in de geschiedenis

  Saw Palmetto heeft een lange geschiedenis in de traditionele culturen van de inheemse Amerikaanse stammen. De bessen werden gebruikt voor voeding en als onderdeel van verschillende traditionele praktijken.

  Hoe wordt Saw Palmetto geoogst?

  De bessen van de Saw Palmetto-palm worden zorgvuldig met de hand geoogst wanneer ze volledig rijp zijn. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het verzamelde product hoog is.

  Saw Palmetto in de hedendaagse context 

  Hoewel Saw Palmetto een geschiedenis heeft in traditionele toepassingen, is het belangrijk op te merken dat in de hedendaagse context, het gebruik en de effectiviteit van Saw Palmetto-producten onderwerp zijn van voortdurend onderzoek. Als consument is het essentieel om geïnformeerde keuzes te maken en, indien nodig, advies in te winnen bij professionals.

  Producten met Saw Palmetto

  Saw Palmetto wordt in verschillende vormen aangeboden, waaronder capsules, tabletten en thee. Bij het kiezen van Saw Palmetto-producten, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en de herkomst.

  Producten met Saw Palmetto

  FOLIGAIN Saw Palmetto Capsules

  Foligain Capsules

  Erfelijk haarverlies bij zowel mannen als vrouwen wordt ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Dit wordt veroorzaakt doordat testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT) door het 5-alfa-reductase enzym. Als de haarzakjes (genetisch) gevoelig zijn voor DHT, dan resulteert dit in verschrompeling van deze haarzakjes.

  De capsules zijn vegetarisch en bevatten een aantal belangrijke ingrediënten waaronder:

  • Nettle Leaf Extract
  • Foliumzuur
  • Biotine
  • Zink
  • Niacine
  • Vitamine B6,
  • Beta-sitosterol en
  • Amerikaanse Ginseng Root Extract.

  En de capsules bevatten Saw Palmetto.

  Meestgestelde vragen saw palmetto?

  1. Is saw palmetto veilig? Saw Palmetto wordt wereldwijd al lang gebruikt en geconsumeerd. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft tot nu toe geen bedenkingen over de veiligheid ervan aangetoond.
  2. Wat zijn de ervaringen met saw palmetto? Saw Palmetto geniet een positieve reputatie bij veel gebruikers die het al geruime tijd inzetten. Het wordt vaak beschouwd als een effectief supplement voor diverse toepassingen. Voor specifieke ervaringen en beoordelingen kun je terecht op de productpagina's van saw palmetto producten. Deze reviews kunnen inzichtelijk zijn en helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.
  3. Zijn jullie saw palmetto anders dan die van andere aanbieders? Vaak krijgen we de vraag: "Waar vind ik de beste saw palmetto?" Ons antwoord hierop is dat wij ons onderscheiden door enkel topkwaliteit saw palmetto producten te leveren. We hebben volledige kennis van elke stap in het productieproces. Er is namelijk een aanzienlijk verschil in kwaliteit bij dergelijke producten. Bij ons kun je rekenen op de hoogste kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

  Producten om haargroei te stimuleren kopen bij Bono?

  Last van haarverlies, dunner wordend haar of kale plekken? Probeer de Foligain Capsules of bekijk ons assortiment aan producten!

  Bronnen:

  • http://www.americanhairloss.org/womenhairloss/causesofhair_loss.asp
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840927/
  • http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/sawpalmetto/background/hrb-20059958
  • http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/saw-palmetto
  • https://nccih.nih.gov/health/palmetto/ataglance.htm
  • http://www.naturinstitut.info/docs/klettenwurzeloel-sitosterol.pdf
  • http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/039463201202500435
  • http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ajd.12352/abstract