Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Conditioner

Een haarwasbeurt zonder conditioner is als een kerstboom zonder kerstballen. Conditioner is een must in je haarroutine. Waar een shampoo je haar reinigt, voedt en hydrateert een conditioner je coupe. Vaak is het zo dat je tijdens het reinigen met shampoo toch stiekem iets te veel reinigt. Je verwijdert dan niet alleen ongewenste vettig- en vuiligheid, maar ook oliën die juist goed zijn voor je haar. 

Wat is en wat doet een conditioner precies?

Conditioner is de crème-achtige substantie die je na je shampoobeurt aanbrengt op je haar. Ook wel crèmespoeling genoemd. Het is eigenlijk een handeling die je op autopiloot doet nadat je shampoo gebruikt. Maar velen weten niet wat een conditioner precies doet en waarom het precies van meerwaarde is. Ook het verschil tussen een conditioner en een haarmasker is niet altijd duidelijk.

Een conditioner maakt je haar minder statisch. Dit is omdat een conditioner je haar hydrateert en voedt. Zo is je haar na gebruik van een conditioner zacht, soepel, handelbaar en makkelijk doorkambaar. Het is wel belangrijk dat je een conditioner kiest die goed bij je haartype past.

Verschil haarmasker en conditioner

Beide haarproducten verzorgen, voeden en hydrateren. Wat is dan de meerwaarde van een conditioner of van een haarmasker? Het verschil zit vooral in het vochtgehalte. Een conditioner bevat meer water in vergelijking tot een haarmasker. Daarom is een conditioner ook vloeibaarder. Je spoelt het ook wat makkelijker uit dan een haarmasker. De ingrediënten concentratie bij een haarmasker is ook hoger. Daarom is de structuur ook dikker. Een conditioner gebruik je bij wijze van elke keer als je je haar wast. Een haarmasker kun je één keer per week gebruiken, omdat het intensiever voedt.

Welke conditioner moet je kiezen voor je haarsoort?

Uit onderzoek blijkt dat een shampoo en conditioner die van dezelfde lijn zijn het beste effect hebben. Dus begin met het kiezen van een shampoo voor je haarsoort en vul deze aan met de bijbehorende conditioner. De ingrediënten zijn dan op elkaar afgestemd. Dit verbetert de werking. Als je weet dat je droog of beschadigd haar hebt, ga je voor ingrediënten die intensief voeden. Denk maar aan arganolie, kokosolie of shea butter. Heb je juist vettig haar dan kun je beter voor haarverzorging gaan die zich richt op het bestrijden van dit fenomeen. Denk bijvoorbeeld aan de conditioner bars van HappySoaps. Heb je last van haaruitval ga dan voor conditioners van het merk Foligain of Regenepure. Bekijk ons assortiment aan conditioners en kies de conditioner die het best bij je past.

De beste conditioner voor droog en beschadigd haar

Heb je droog haar dan kan je haar baat hebben bij intensief voedende merken, zoals Olaplex en Moroccanoil. Olaplex herstelt en voedt het haar intensief dankzij de haar gepatenteerde formule die zwavelbruggen verbindt. Zo heb je na gebruik weer gezond en glad haar. Moroccanoil bevat vooral arganolie. Ook wel het Marokkaanse vloeibare goud genoemd. Arganolie voedt het haar intensief dankzij de essentiële vetzuren die het bevat. 

Hoeveel conditioner moet je gebruiken?

Ben je ook schuldig van het aanbrengen van te veel conditioner, denkende dat het dan beter en intensiever werkt? Je bent niet alleen. In het geval van conditioner geldt zeker niet the more, the better. Integendeel je hebt niet heel veel crèmespoeling nodig om het gewenste effect te bereiken. Als je overschiet met conditioner loop je het gevaar dat je conditioner restjes behoudt en bovendien kost het uitspoelen meer tijd en werk. Gebruik afhankelijk van je haarlengte 6 tot 15 ml conditioner en je haar is voldoende gehydrateerd en gevoed.

Heeft gezond haar conditioner nodig?

Het antwoord is: ja. Net zoals bij je huid, is het belangrijk dat je het vocht blijft geven. De blootstelling van je haar aan factoren van buitenaf, zoals zon, wind, zee, verwarming en luchtvervuiling, maken je haar droog vanwege vochtverlies. Met een conditioner houd je je vochtgehalte altijd op peil. Vergelijk het met je hydraterende gezichtscrème. Wat deze crème voor je huid doet, doet de crèmespoeling voor je haar.

De beste conditioner bestellen bij Bono?

Ben je op zoek naar een goede conditioner voor je droge of beschadigde haren? Of een conditioner die je haarkleur beschermt, zoals Moroccanoil Color Continue of Olaplex? Dan zit je bij Bono altijd goed. Van reguliere conditioner tot conditioner bars, je vindt het allemaal op onze site.