Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Vitamine E

Vitamine E, een in vet oplosbare vitamine, is bekend om zijn rol als antioxidant. Het helpt bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen, die kunnen ontstaan door de afbraak van voedsel of blootstelling aan milieu-invloeden zoals tabaksrook en straling.

Wat is vitamine E?

Vitamine E heeft antioxiderende eigenschappen en is van belang voor de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het draagt bij aan het neutraliseren van vrije radicalen, die een rol kunnen spelen in het ontstaan van diverse ziekten.

Bronnen van vitamine E

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn koolzaadolie, olijfolie, margarine, amandelen en pinda's. Je kunt ook vitamine E krijgen van vlees, zuivel, bladgroenten en verrijkte ontbijtgranen. Vitamine E is ook verkrijgbaar als oraal supplement in capsules of druppels.

 

Effecten van Vitamine E op de Gezondheid

Wetenschappelijk onderzoek richt zich op hoe vitamine E de gezondheid kan beïnvloeden. Enkele goedgekeurde beweringen over vitamine E omvatten:

  • Het draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
  • Het helpt de cellen beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht

Wat is een goede vorm Vitamine E?

Vitamine E werkt het beste samen als groep, want zo komt het ook in de natuur voor: in combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine C. 

Deze vormen van vitamine E zijn gerangschikt op basis van opneembaarheid (van hoog naar laag):

  1. Gemengde tocoferolen;
  2. D-alfa- tocoferol acetaat;
  3. D-alfa- tocoferol succinaat.

Vitamine E-supplementen

Bij Bono hebben we verschillende Vitamine E supplementen om een eventueel vitamine E tekort mee aan te vullen. 

1. NOW Foods Vitamine E vloeistof

NOW

NOW Foods Vitamine E vloeistof is een vloeibare variant van de bekende antioxidant vitamine en een van de belangrijkste voedingsstoffen die vrije radicalen bestrijden. Het is belangrijk voor veel verschillende lichaamsprocessen die de algemene gezondheid en het welzijn ondersteunen, zoals bloedstolling, immuun- en neurologische functies, normale veroudering en veel meer.

2. Lindens Vitamine E 100 IE (100 tabletten)

Lindens

Lindens Vitamine E 100 IE werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.

3. NOW Foods Vitamine E-400 D-alfa-tocoferyl

NOW

NOW Foods Vitamine E-400 D-alfa-tocoferyl is een belangrijke in vet oplosbare antioxidant die vooral belangrijk is voor het behoud van de cellulaire gezondheid door het neutraliseren van vrije radicalen die worden gevormd door normale metabolische processen en door blootstelling aan het milieu. Naast zijn antioxiderende werking is vitamine E ook van vitaal belang voor een normaal immuunfunctie en voor het behoud van een gezond vasculair systeem.

4. NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen 

NOW

NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen is een belangrijke in vet oplosbare antioxidant die vooral belangrijk is voor het behoud van de cellulaire gezondheid door het neutraliseren van vrije radicalen. Naast zijn antioxiderende werking is vitamine E ook van vitaal belang voor een normale immuunfunctie en voor het behoud van een gezond vasculair systeem. NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen is een van de hoger geconcentreerde vitamine E supplementen van NOW Foods. 

5. NOW Foods MK7 Vitamine K2 Extra Sterkte 300 mcg (60 capsules)

NOW

NOW Foods MK7 Vitamine K2 Extra Sterkte 300 mcg draagt bij aan een gezonde bloedstolling en het behoud van sterke botten. MenaQ7 MK7 is een unieke sojavrije en biologisch beschikbare vorm van vitamine K2. Deze vorm speelt een cruciale rol in de gezondheid van de slagaders door zijn vermogen om de calciummetabolisme in de bloedvaten en slagaders te ondersteunen. 

Vitamine E kopen bij Bono.nl?

Dat kan! Bij Bono Beauty & Health hebben we een rijk assortiment aan Vitamine E producten. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.