Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Knoflook

Knoflook is de perfecte voeding voor het beschermen en bevorderen van je immuunsysteem. 

Wat is knoflook?

Knoflook (Allium sativum) is een kruidachtige plant die behoort tot hetzelfde geslacht als ui, prei en bieslook. De knoflookbol waaruit een knoflook bestaat, wordt met segmenten onderverdeeld in kleinere stukken, deze noem je teentjes. 

Waar komt knoflook vandaan? 

Knoflook is een bolgewas en groeit daardoor het best in de volle zon, onder goed doorlatende grond. De papyrus Ebers in Egypte vermelde 3500 jaar geleden al het bestaan van knoflook. De bouwers van de piramides kregen knoflook, omdat het hen kracht gaf. Ook in de Griekse oudheid bleef het gebruik van knoflook niet uit. Zo werd knoflook dagelijks aangeraden als hulpmiddel tegen verschillende medische aandoeningen.  

Waar is knoflook goed voor? 

Knoflook is erg voedzaam, maar is tegelijk erg laag in calorieën. De kruid bestaat uit bestanddelen die onder andere Vitamine B6, Vitamine C en mangaan afgeven aan het lichaam.

Knoflook staat vooral bekend om zijn helende en versterkende werking als het gaat om het immuunsysteem. Daarnaast kan de kruid positief effect hebben op de bloeddruk en kan het helpen bij een gezond cholesterolgehalte. Ook kunnen de antioxidanten in knoflook helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie.

De verschillende vormen van knoflook

De kruid komt in verschillende vormen. Verse knoflook in zijn natuurlijke vorm heeft een zachte frisse smaak en is licht verteerbaar. De dag na inname merk je eigenlijk niet meer dat je het gegeten hebt, bij knoflookpoeder heb je wel last van dit fenomeen. Deze heeft namelijk een sterke geur, omdat het veel geconcentreerder is. Om de juiste hoeveelheid aan knoflook binnen te krijgen zijn er speciale knoflook supplementen ontwikkeld. De beste die verkrijgbaar zijn bij Bono.nl hebben we voor je op een rijtje gezet. 

De beste knoflook supplementen bij Bono.nl:

1. NOW Foods Geurloze knoflook

NOW Foods geurloze knoflook is speciaal ontwikkeld om jou de juiste knoflook inname te laten nemen, zonder eventuele geurtjes achter te laten.  Zo is de NOW Foods Geurloze knoflook sterk gezuiverd en ontgeurd met behoud van de voedingswaarde van knoflook.


2. NOW Foods Knoflook 5000mg

NOW Foods Knoflook 5000mg is enterisch gecoat zodat de opname van alle juiste voedingsstoffen plaatsvindt in de bovenste darm. Bij dit proces wordt voorkomen dat de scherpe geur van knoflook in de maag vrijkomt.


3. NOW Foods Knoflook Olie

NOW Foods Knoflook Olie komt exact overeen met een heel teentje knoflook en bevat geen toegevoegde vulstoffen, die slecht voor je zijn. Het is een makkelijke manier om de vitamines en mineralen in knoflook binnen te krijgen. 


Knoflook kopen bij Bono.nl?

De voordelen van het gebruik van knoflook ontdekken? Bekijk het assortiment van Knoflook supplementen op Bono.nl. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!