Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Quercetine

Quercetine heeft antioxiderende en ontstekingsremmende effecten die helpen bij het verminderen van zwelling, het doden van kankercellen, het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel en helpen voorkomen van hartaandoeningen. 

Wat is Quercetine en wat maakt het zo gezond?

Quercetine is een plantenpigment (flavonoïde), die werkt als een biologische actieve verbinding in planten en voedingsmiddelen, zoals rode wijn, uien, groene thee, appels en bessen. Flavonoïden zijn verantwoordelijk voor de felle kleuren en geneeskrachtige eigenschappen van planten. Dit komt door de krachtige antioxiderende eigenschappen van het merk. Antioxidanten zijn stoffen die jouw cellen kunnen beschermen tegen instabiele moleculen, oftewel vrije radicalen, die ziekten kunnen veroorzaken en veroudering kunnen versnellen. Lichamelijke schade door vrije radicalen vindt plaats bij ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en sommige vormen van kanker. Quercetine is de meest effectieve vrije radicalenvanger in de flavonoïden familie. 

Wanneer je denkt niet genoeg van deze voedingsstof binnen te krijgen, kun je ook extra Quercetine als voedingssupplement nemen.

Wat zijn de voordelen van Quercetine?

Quercetine heeft een hoop gezondheidsvoordelen, waar vandaag de dag nog steeds onderzoek naar wordt gedaan. De vier voordelen waar het meest over bekend is hebben zetten we voor je op een rijtje: 

Vertraagt de groei van schimmels

Studies tonen aan dat Quercetine de groei van zowel bacteriën als schimmels vertraagd. Dit doet de voedingsstof door: 
  • De celwand van bacteriën te veranderen of vernietigen
  • De manier waarop bacteriën, eiwitten en enzymen kunnen produceren en tot leven kunnen brengen beïnvloeden
  • Voorkomen dat bacteriën zich aan andere cellen kunnen hechten
  • Voorkomen dat bacteriën DNA en RNA kunnen maken
  • Het effect van Quercetine op schimmels is niet zo sterk als het effect op bacteriën, maar in combinatie met het antischimmelmedicijn amfotericine B wordt de activiteit ervan sterk verbeterd 
  • Ontstekingen te remmen

Juist dit maakt Quercetine dan ook een langdurige ontstekingsremmende stof is. Van deze sterke ontstekingsremmende effecten is aangetoond dat ze verschillende soorten cellen beïnvloeden bij zowel dieren als mensen.

Anti-allergie

Onlangs is er veel aandacht besteed aan flavonoïden zoals Quercetine vanwege de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die het heeft. Hierdoor heeft het erg gunstige effecten op het immuunsysteem. Zo kan Quertine de allergie producerende stoffen in het lichaam voorkomen. Het is ook aangetoond dat het het celmembraan van mestcellen stabiliseert, wat betekent dat het kan helpen bij de behandeling van mestcel gerelateerde aandoeningen, zoals astma, sinusitis en reumatoïde artritis.

Hart beschermend

Sinds 1993 hebben studies aangetoond dat er een verband is tussen de hoeveelheid flavonoïden die je binnen je dieet binnenkrijgt en het risico dat je oploopt op hart- en vaatziekten. Uit verschillende experimenten met mensen is gebleken dat Quercetine bloedvatverwijdende en antistolling eigenschappen heeft, die mogelijk het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen. Ook de kans op een hoge bloeddruk zou hiermee worden verlaagd. 

Kankerbestrijding

Bij studies over quercetine en haar effect op kanker, kwam naar voren dat het zeker effect kan hebben bij het behandelen en voorkomen van de verspreiding van kankercellen. De vormen van kanker die tijdens de studies werden onderzocht waren long-, prostaat-, lever-, borst-, colon-, huid-, eierstok- en baarmoederhalskanker. Quercetine kan de wegen die kanker gebruikt om zich te verspreiden reguleren en het lichaam aanmoedigen om kankercellen op natuurlijke wijze af te breken.
Daarnaast is quercetine een antioxidant. Het helpt oxidatieve stress te verminderen die het DNA in je lichaam kan beschadigen, en zou zelfs helpen het proces te blokkeren dat gewoonlijk leidt tot de ontwikkeling van kankercellen.

Quercetine supplement dosering

Het is altijd voordelig voor het lichaam om extra quercetine binnen te krijgen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de juiste dosering precies is voor dit supplement. Maar de meeste supplement merken doseren een pil/capsule meestal op 500-1000 mg per dag. De quercetine met Bromelaïne van NOW Foods is daar een goed

Het is gebleken dat quercetine een lage biologische beschikbaarheid heeft. Dit houdt in dat slechts een klein percentage van wat je inneemt, ook daadwerkelijk in je systeem wordt opgenomen. Daarom zul je Quercetine vaak vinden in combinatie met andere supplementen die kunnen helpen de hoeveelheid die je lichaam opneemt te verhogen.

Vergeet niet om jouw zorgverlener altijd op de hoogte te stellen als je supplementen zoals quercetine gebruikt!

Quercetine kopen bij Bono.nl?

Op zoek naar de beste Quercetine om lichamelijke ontstekingen en de groei van schimmels te voorkomen? Of zoek je andere supplementen? Bono.nl verkoopt de  beste supplementen. Bekijk ons assortiment en kies de supplementen die bij jou passen. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!