Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine met verschillende vormen, maar alfa-tocoferol is de enige die door het menselijk lichaam wordt gebruikt. De belangrijkste rol van Vitamine E is om te werken als een antioxidant, door losse elektronen op te ruimen, de zogenaamde "vrije radicalen" die cellen kunnen beschadigen.

Wat is Vitamine E? 

Vitamine E heeft ook antioxiderende eigenschappen. Antioxidanten zijn stoffen die uw cellen kunnen beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die worden geproduceerd wanneer uw lichaam voedsel afbreekt of wordt blootgesteld aan tabaksrook en straling. 

Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij hartaandoeningen, kanker en andere ziekten. Als u vitamine E gebruikt vanwege zijn antioxiderende eigenschappen, houd er dan rekening mee dat het supplement mogelijk niet dezelfde voordelen biedt als natuurlijk voorkomende antioxidanten in voedsel.

Waar is Vitamine E in te vinden?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn koolzaadolie, olijfolie, margarine, amandelen en pinda's. Je kunt ook vitamine E krijgen van vlees, zuivel, bladgroenten en verrijkte ontbijtgranen. Vitamine E is ook verkrijgbaar als oraal supplement in capsules of druppels.

Wat zijn enkele effecten van vitamine E op de gezondheid?

Wetenschappers bestuderen vitamine E om te begrijpen hoe het de gezondheid beïnvloedt. Hier zijn enkele voorbeelden van wat dit onderzoek heeft aangetoond.

Hartziekte

Sommige onderzoeken koppelen hogere innames van vitamine E uit supplementen aan lagere kansen op het ontwikkelen van coronaire hartziekten. Vitamine E-supplementen verminderen de ernst van hartziekten en daarmee ook het risico op overlijden. 

Oogaandoeningen

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), of het verlies van het centrale gezichtsvermogen bij oudere mensen, en cataract behoren tot de meest voorkomende oorzaken van gezichtsverlies bij oudere mensen. Uit onderzoek is gebleken dat een supplement met grote doses vitamine E in combinatie met andere antioxidanten, zink en koper veelbelovend is voor het vertragen van het verlies van het gezichtsvermogen.

Mentale functie

Verschillende studies hebben onderzocht of vitamine E-supplementen oudere volwassenen kunnen helpen om mentaal alert en actief te blijven en om de achteruitgang van de mentale functie en de ziekte van Alzheimer te voorkomen of te vertragen. Tot nu toe levert het onderzoek weinig bewijs dat het nemen van vitamine E-supplementen gezonde mensen of mensen met milde mentale functieproblemen kan helpen om de gezondheid van de hersenen te behouden.

Wat is een goede vorm Vitamine E?

Vitamine E werkt het beste samen als groep, want zo komt het ook in de natuur voor: in combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine C. 

Deze vormen van vitamine E zijn gerangschikt op basis van opneembaarheid (van hoog naar laag):

  1. Gemengde tocoferolen;
  2. D-alfa- tocoferol acetaat;
  3. D-alfa- tocoferol succinaat.

Vitamine E-supplementen

Bij Bono hebben we verschillende Vitamine E supplementen om een eventueel vitamine E tekort mee aan te vullen. 

1. NOW Foods Vitamine E vloeistof

NOW Foods Vitamine E vloeistof

NOW Foods Vitamine E vloeistof is een vloeibare variant van de bekende antioxidant vitamine en een van de belangrijkste voedingsstoffen die vrije radicalen bestrijden. Het is belangrijk voor veel verschillende lichaamsprocessen die de algemene gezondheid en het welzijn ondersteunen, zoals bloedstolling, immuun- en neurologische functies, normale veroudering en veel meer.

2. Lindens Vitamine E 100 IE (100 tabletten)

Lindens Vitamine E 100 IE (100 tabletten)

Lindens Vitamine E 100 IE werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.

3. NOW Foods Vitamine E-400 D-alfa-tocoferyl

NOW Foods Vitamine E-400 D-alfa-tocoferyl

NOW Foods Vitamine E-400 D-alfa-tocoferyl is een belangrijke in vet oplosbare antioxidant die vooral belangrijk is voor het behoud van de cellulaire gezondheid door het neutraliseren van vrije radicalen die worden gevormd door normale metabolische processen en door blootstelling aan het milieu. Naast zijn antioxiderende werking is vitamine E ook van vitaal belang voor een normaal immuunfunctie en voor het behoud van een gezond vasculair systeem.

4. NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen 

NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen

NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen is een belangrijke in vet oplosbare antioxidant die vooral belangrijk is voor het behoud van de cellulaire gezondheid door het neutraliseren van vrije radicalen. Naast zijn antioxiderende werking is vitamine E ook van vitaal belang voor een normale immuunfunctie en voor het behoud van een gezond vasculair systeem. NOW Foods Vitamine E-1000 met gemengde tocoferolen is een van de hoger geconcentreerde vitamine E supplementen van NOW Foods. 

5. NOW Foods MK7 Vitamine K2 Extra Sterkte 300 mcg (60 capsules)

NOW Foods MK7 Vitamine K2 Extra Sterkte 300 mcg (60 capsules)

NOW Foods MK7 Vitamine K2 Extra Sterkte 300 mcg draagt bij aan een gezonde bloedstolling en het behoud van sterke botten. MenaQ7 MK7 is een unieke sojavrije en biologisch beschikbare vorm van vitamine K2. Deze vorm speelt een cruciale rol in de gezondheid van de slagaders door zijn vermogen om de calciummetabolisme in de bloedvaten en slagaders te ondersteunen. 

Vitamine E kopen bij Bono.nl?

Dat kan! Bij Bono Beauty & Health hebben we een rijk assortiment aan Vitamine E producten. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.