Knoflook

Wat is knoflook?

Knoflook (Allium sativum) is een kruidachtige plant die tot dezelfde familie behoort als ui, prei en bieslook, en is populair in vele keukens vanwege zijn kenmerkende smaak en aroma.

Waar komt knoflook vandaan? 

Knoflook is een bolgewas en groeit het best in de volle zon, onder goed doorlatende grond. Historisch gezien heeft knoflook een lange geschiedenis van gebruik. Zo vermeldde de papyrus Ebers in Egypte 3500 jaar geleden al het bestaan van knoflook, en werd het gegeven aan de bouwers van de piramides. Ook in de Griekse oudheid was knoflook bekend. Echter, voor moderne toepassingen en gezondheidsvoordelen van knoflook is het belangrijk om te vertrouwen op actueel wetenschappelijk onderzoek en professioneel medisch advies

Voedingswaarde van knoflook

Knoflook is rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, vitamine C en mangaan, terwijl het laag blijft in calorieën.

 

De verschillende vormen van knoflook

De kruid komt in verschillende vormen. Verse knoflook in zijn natuurlijke vorm heeft een zachte frisse smaak en is licht verteerbaar. De dag na inname merk je eigenlijk niet meer dat je het gegeten hebt, bij knoflookpoeder heb je wel last van dit fenomeen. Deze heeft namelijk een sterke geur, omdat het veel geconcentreerder is. Om de juiste hoeveelheid aan knoflook binnen te krijgen zijn er speciale knoflook supplementen ontwikkeld. De beste die verkrijgbaar zijn bij Bono hebben we voor je op een rijtje gezet. 

De beste knoflook supplementen bij Bono.nl:

1. NOW Foods Geurloze knoflook

style=float:

NOW Foods geurloze knoflook is speciaal ontwikkeld om jou de juiste knoflook inname te laten nemen, zonder eventuele geurtjes achter te laten.  Zo is de NOW Foods Geurloze knoflook sterk gezuiverd en ontgeurd met behoud van de voedingswaarde van knoflook.

 

2. NOW Foods Knoflook 5000mgsrc=https://cdn.shopify.com/s/files/1/1781/6645/files/NOW-knoflook-5000mg_100x100.jpg?v=1665046540

NOW Foods Knoflook 5000mg is enterisch gecoate tabletten voor optimale opname in de darmen, zonder geur in de maag.

 

3. NOW Foods Knoflook Oliestyle=float:

NOW Foods Knoflook Olie komt exact overeen met een heel teentje knoflook en bevat geen toegevoegde vulstoffen, die slecht voor je zijn. Het is een makkelijke manier om de vitamines en mineralen in knoflook binnen te krijgen. 

 

Knoflook kopen bij Bono?

De voordelen van het gebruik van knoflook ontdekken? Bekijk het assortiment van Knoflook supplementen op Bono.nl. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!