IJzer

Wil je meer weten over wat ijzer nu precies is en waarvoor het ingenomen kan worden? We leggen het je hieronder even uit. 

Wat is ijzer?

IJzer is een mineraal dat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Deze rode bloedcellen zijn essentieel voor het transport van zuurstof door het lichaam. Daarnaast speelt ijzer een rol in het celdelingsproces.

Waar zit veel ijzer in?

Er zijn twee soorten ijzer te vinden in voeding: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer komt voor in dierlijke producten zoals leverworst, kip, rood vlees, en schaal- en schelpdieren. Non-heemijzer is aanwezig in zowel dierlijke als plantaardige producten, zoals spinazie, noten, en volkoren producten.

Waar is ijzer goed voor?

IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam en ondersteunt het energieniveau. Het speelt ook een rol in de normale werking van het immuunsysteem. Voor kinderen draagt ijzer bij tot de normale cognitieve ontwikkeling.

Symptomen van ijzertekort:

De volgende symptomen kunnen wijzen op een ijzertekort:

  • Vermoeidheid
  • Bleke huid
  • Snel buiten adem zijn
  • Rusteloze benen

Mensen met een hoger risico op een ijzertekort zijn onder andere vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen, en vegetariërs. Als je denkt dat je een ijzertekort hebt, is het aan te raden om een huisarts te raadplegen.

IJzersupplementen

NOW Foods IJzer

De NOW Foods IJzer capsules zijn gemaakt op de ijzerabsorptie te maximaliseren. De vegetarische formule veroorzaakt geen constipatie en bevat een biologische vorm van ijzer. De capsules zijn GMP-kwaliteit verzekerd, dus ieder aspect van het NOW-productieproces is onderzocht. 

NOW Foods IJzer Dubbele Sterkte

Op zoek naar een sterker ijzersupplement? Ga dan voor de NOW Foods IJzer Dubbele Sterkte capsules. Wederom werken deze niet-constiperend door het zachte Ferrochel IJzerbisglycinaat dat klinisch een superieure absorptie heeft en door de zachte substantie geen constipatie veroorzaakt. De capsules zijn veganistisch, sojavrij, suikervrij, kosher, non-GMO, halal en GMP-kwaliteit verzekerd.

NOW Foods Vloeibaar IJzer

Heb je liever ijzer in vloeibare toestand? Ga dan voor de NOW Foods Vloeibaar IJzer. Je kan de ijzervloeistof simpelweg toevoegen aan water of sap en drinken op een lege maag. De vloeistof is niet-constiperend en bevat GMP-kwaliteit gecertificeerd ijzer. Daarbij is de vloeistof vegetarisch én veganistisch. 

IJzersupplementen kopen bij Bono?

Heb je op aanraden van de dokter ijzer nodig of weet je van jezelf dat je door je dieet te weinig ijzer binnenkrijgt? Ga voor een ijzersupplement! Bekijk ons ijzer assortiment en bestel wat je nodig hebt. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!