Bono's exclusieve zomerkortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingscodes

Taurine

Taurine is een van nature voorkomend zwavelhoudend aminozuur, voornamelijk te vinden in de hersenen, ogen, hart en spieren. Het is bekend als een voorwaardelijk essentieel aminozuur, wat betekent dat het lichaam het kan aanmaken, maar soms aanvulling nodig kan hebben.

Wat is de bron van taurine? 

De belangrijkste bronnen van taurine zijn dierlijke eiwitten zoals vlees, zeevruchten en zuivel. Behalve dat je taurine uit voedsel haalt, kun je het ook uit sommige energiedrankjes halen. Deze bieden doorgaans ongeveer 750 mg per 237 ml. Vaak wordt bij energiedranken gesteld dat de verwerkte taurine bestaat uit stierensperma of urine bestaat. Dit is echter slechts een mythe. 

De vorm van taurine die wordt gebruikt in supplementen en energiedrankjes is meestal synthetisch, wat betekent dat het niet van dieren is afgeleid. Daarom is het geschikt voor mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen.

Dosering en aanvulling

De aanbevolen dosis Taurine kan variëren. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voor advies over de juiste dosering voor jouw specifieke situatie. Taurine is beschikbaar in zowel poeder- als capsulevorm, wat het een veelzijdig supplement maakt. De gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manier om deze dosering te bereiken, is door middel van poeder- of capsule supplementen. De meeste capsule supplementen, zoals de NOW Foods Taurine capsules bevatten 500-1.000 mg per portie, terwijl taurine in poedervorm van bijvoorbeeld NOW Foods 1.000-2.000 mg per portie kan bevatten.

Taurine poeder is het perfecte supplement om te mengen met diverse dranken. Gemixed met slechts wat water geeft taurine namelijk een licht bittere smaak. Het is dus het perfecte supplement om jouw smaakprofiel te testen. 

De beste voedingssupplementen kopen bij Bono?

Wil je je voeding aanvullen met de juiste voedingstoffen in de vorm van voedingssupplementen? Dan ben je bij Bono aan het goede adres voor de beste voedingssupplementen. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan supplementen en ga voor de aanvulling die je lichaam nodig heeft. Zo haal je het maximale uit je vitaliteit en leefstijl. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!