Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Niets gevonden!

Wij vonden geen artikelen voor jouw zoekopdracht.

Anti-haaruitval

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben, variërend van stress en ziekte tot genetische factoren. Elk van deze oorzaken kan een unieke aanpak vereisen, en gelukkig zijn er diverse producten en methoden beschikbaar om eventueel te helpen.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval kan erfelijk zijn, waarbij factoren als etnische afkomst, leeftijd, geslacht en hormonen een rol spelen. Dit type haaruitval, vaak gezien bij mannen, kan al in de twintiger jaren beginnen. Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) is hierbij een belangrijke factor, dat kan leiden tot het verschrompelen van haarzakjes.

Hormonale haaruitval

Naast erfelijke haaruitval kunnen zowel mannen als vrouwen te maken hebben met hormonale haaruitval. Dit kan voorkomen tijdens zwangerschap of door het gebruik van anabole steroïden. Bij vrouwen kan een verandering in hormoonspiegels tijdens de zwangerschap leiden tot veranderingen in de haardichtheid.

Stress en haaruitval

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Langdurige stress kan leiden tot een verhoogde productie van cortisol en adrenaline, wat invloed kan hebben op de hoofdhuid en de gezondheid van het haar.

Voeding en haaruitval

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, kan ook bijdragen aan haaruitval. Supplementen die vitamine B3, B5, B6, B8 (biotine), B12, magnesium, ijzer, zink en vitamine D bevatten, kunnen ondersteunend werken voor de gezondheid van het haar.

Ziekte en haaruitval

Verschillende ziektes, waaronder schildklierziekten, en behandelingen zoals chemotherapie, kunnen haaruitval veroorzaken. Dit type haaruitval verschilt vaak van erfelijke haaruitval en kan plotseling optreden.

Aanpak van haaruitval

Er zijn producten beschikbaar die voor sommige vormen van haaruitval zouden kunnen helpen met ingrediënten, zoals DHT-blockers. Deze zijn onder andere te vinden in producten met Trioxidil, een alternatief voor Minoxidil.

Producten tegen haaruitval kopen?

Bono heeft een uitgebreid haaruitval assortiment: van shampoos en serums tot supplementen en dermarollers, met bekende merken als DS Laboratories, Foligain, SugarBear en OASE, is er voor elk probleem een passende oplossing.