Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Biotine

Biotine is een B-vitamine die vaak wordt aanbevolen voor de gezondheid van het haar. Een tekort aan biotine kan leiden tot dunner wordend haar. Het nemen van biotinesupplementen kan het haar dikker kan maken en de groei stimuleren. Biotine is verkrijgbaar in pil- of tabletvorm. Er zijn ook met biotine verrijkte haarproducten, zoals OASE Hair Vitamins en Foligain. Ook voedingsmiddelen kunnen rijk zijn aan biotine.

Wat is biotine precies?

Vitamine H, beter bekend als biotine, maakt deel uit van de groep vitaminen van het B-complex. Alle B-vitamines helpen het lichaam om voedsel (koolhydraten) om te zetten in brandstof (glucose), die wordt gebruikt om energie te produceren. Deze B-vitamines, die vaak B-complexvitamines worden genoemd, helpen het lichaam ook bij de stofwisseling van vetten en eiwitten. B-complexvitamines zijn nodig voor een gezonde huid, haar, ogen en lever. Ze helpen ook het zenuwstelsel goed te functioneren.

Waar zit biotine in?

Naast supplementen innemen kun je ook middels je voeding biotine binnekrijgen. We zetten de top 10 voedingsproducten met de hoogste dosering aan biotine voor je op een rij.

 • Eigeel
  Eieren zitten vol met B-vitamines, eiwitten, ijzer en fosfor. Gekookte hele eieren zijn een goede bron van biotine dankzij de dooier, die rijk is aan verschillende B-vitamines.

 • Peulvruchten
  Peulvruchten, vooral pinda's en sojabonen, zijn een goede bron van biotine. Ze bevatten ook veel eiwitten, vezels en andere vitaminen en mineralen.

 • Noten en zaden
  Het eten van een verscheidenheid aan noten en zaden is een goede manier om je biotine-inname te verhogen. Vooral zonnebloempitten en amandelen zijn goede bronnen.

 • Lever
  Hoewel lever niet een van de meest populaire voedingsmiddelen is, is het wel een van de beste bronnen van biotine. Een standaard portie kippen- en runderlever leveren elk meer dan 100% van de DV.

 • Zoete aardappelen
  Zoete aardappelen zijn een geweldige plantaardige bron van biotine: 1/2 kop (125 gram), gekookt, voldoet aan 8% van de DV.

 • Champignons
  Ingeblikte en verse champignons zijn een goede bron van biotine en gemakkelijk toe te voegen aan tal van gerechten.

 • Bananen
  Bananen zijn een zoete, voedzame en populaire snack, en ze leveren ook kleine hoeveelheden biotine.

 • Broccoli
  Broccoli levert kleine hoeveelheden biotine en is rijk aan diverse andere voedingsstoffen, waaronder calcium en vitamine A en C.

 • Gist
  Voedingsgist en actieve gedroogde gist, die respectievelijk worden gebruikt als smaakstof en bij het bakken, zijn beide goede bronnen van biotine.

 • Avocado
  Avocado's, die vaak worden gebruikt om guacamole te maken, zijn bijzonder rijk aan gezonde vetten, maar ook aan biotine.

Werking van biotine?

Natuurlijke biotine staat erom bekend dat het een aantal van de beste voordelen biedt voor de gezondheid van het lichaam, de huid, het haar, de nagels, enz. De regelmatige consumptie van biotine uit biotinebronnen helpt het lichaam om de gewenste hoeveelheid biotine voor de groei te bereiken.

1. Regelt het metabolisme niveau

Als je je bewust bent van wat biotine, dan moet je je bewust zijn van het feit dat de regelmatige consumptie ervan kan helpen bij het reguleren en verbeteren van de stofwisselingsniveaus in het lichaam. Biotine gebruikt de vetten, eiwitten en koolhydraten die beschikbaar zijn in het metabolisme en zet ze om in de gewenste vorm van energie.

2. Beschermt het hart

Een van de belangrijkste voordelen van vitamine B7 is de bescherming van het hart tegen mogelijke problemen. Het is waargenomen dat de regelmatige consumptie van biotine in een adequate hoeveelheid de bloedstroom in het hart kan stimuleren en zo het hart tegen veel voorkomende problemen kan beschermen. Biotine helpt bij het verhogen van de hoge-dichtheid lipoproteïne en het verlagen van de lage-dichtheid lipoproteïne waardoor de hartrisico's verminderen.

3. Bevordert de hersenfunctie

Ben je je ervan bewust dat vitamine H bronnen ook nodig zijn voor het effectief functioneren van je hersenen? De hersenen hebben biotine nodig voor de vorming van de myelineschede, een van de vetachtige stoffen die nodig zijn om de hersenen te beschermen tegen de verschillende problemen. Het helpt ook bij het reguleren van de normale werking van de hersenen.

4. Verhoogt de immuniteit

Voedingsmiddelen met een hoog biotinegehalte zijn nodig voor de gewenste aanmaak van witte bloedcellen, die in verband worden gebracht met het opvoeren van de immuniteitskracht van het lichaam. Dit is ook een van de vitamine B7 biotine voordelen die nodig zijn door je lichaam. Een tekort aan biotine wordt in verband gebracht met verschillende risico's en problemen voor de immuniteit.

5. Verlaging van de bloedsuikerspiegel en controle van diabetes

Biotine helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel door de productie van insuline in het lichaam te verhogen en ook door de glucosespiegels in het lichaam te verhogen. Vitamine b7, biotine, staat erom bekend dat het heel effectief is bij het onder controle houden van type-2 diabetes.

6. Helpt bij zwangerschap en borstvoeding

Vitamine B7 speelt een vitale rol zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de borstvoeding. De regelmatige consumptie van vitamine B7-voedsel brengt de beste voordelen met zich mee, zowel tijdens de zwangerschap als wanneer je je pasgeborene borstvoeding geeft. In dit geval bent u het niet alleen die de voordelen van biotine krijgt, maar ook uw baby krijgt de gewenste voordelen.

7. Biotine onderdrukt ontstekingen en verlicht allergische aandoeningen

Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van biotine kan het gebruikt worden tegen ontstekingen en allergische aandoeningen. Het is een van de beste en meest populaire vitamine B7 voordelen voor het lichaam. 

De ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen van biotine minimaliseren de verschillende problemen en kwesties die verband houden met de ontsteking. Het voorkomt ook het opnieuw optreden van allergieën en ontstekingen door met zijn voordelen de hoofdoorzaak van het probleem aan te pakken.

8. Herstelt weefsels en spieren

Biotine verwijdert niet alleen de verschillende gezondheidsproblemen bij de wortel, maar helpt ook bij het herstellen van de verschillende aangetaste weefsels en spieren, zodat ze hun gewenste functies weer kunnen uitvoeren.

De anti-bacteriële, anti-inflammatoire en anti-allergische eigenschappen van biotine helpen bij het voorkomen van de groei van problemen in de weefsels en spieren en zorgen er zo voor dat ze binnen de kortste keren hersteld zijn.

9. Het behandelt Multiple Sclerose

Biotine is ook bekend voor de behandeling van multiple sclerose problemen. Met de hulp van zijn anti-inflammatoire en anti-bacteriële problemen, brengt vitamine B7 de verwachte voordelen tegen het probleem van sclerose in het lichaam. Dit is ook een van de voordelen die gezondheidsdeskundigen aan hun verschillende patiënten aanraden.

10. Helpt bij gewichtsverlies

Heb je gehoord over het nieuws dat biotine het gewichtsverlies bevordert? Ja, het is waar dat biotine een van die ingrediënten is die het gewichtsverliesproces kan verbeteren en u binnen een mum van tijd de gewenste resultaten kan geven. Dus, al die mensen die op zoek zijn naar die perfecte oplossing voor het verliezen van hun extra kilo's, kunnen ze proberen de vitamine B7 voordelen voor hun gewichtsverlies reis.

11. Onderhoudt gezonde huid en nagels

Als u kampt met verschillende huidproblemen en zwakke nagels, dan moet u uw Vitamine B7-inname verhogen. Vitamine B, of biotine, ondersteunt de productie van vetzuren die de huid voeden, en helpt de olieklieren goed te functioneren.

12. Onderhoudt gezond haar

Biotine stimuleert de keratineproductie in het haar en kan de groeisnelheid van de follikels verhogen. Met een regelmatige inname van vitamine B7 kunt u de gezondheid van uw haar ondersteunen, het haar versterken en het laten glanzen. Biotine helpt ook bij het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen zoals haaruitval, roos, jeuk op de hoofdhuid, enz.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan biotine?

De mogelijke symptomen van biotinegebrek kunnen zijn:

 • Haaruitval
 • Rode uitslag rond de ogen, neus en mond
 • Depressie
 • Futloosheid
 • Gevoelloosheid
 • Tintelingen in de ledematen
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Verlies van eetlust
 • Droge ogen
 • Broos haar
 • Schimmelinfecties

Oorzaken van biotinegebrek

Hoewel zeldzaam, kan een biotine tekort ontstaan door:

 • Het nemen van medicijnen die ervoor zorgen dat uw lichaam niet de juiste hoeveelheid vitaminen kan opnemen.
 • Intestinale problemen die een slechte voeding kunnen veroorzaken.
 • Diëten omdat de beperkte hoeveelheid voedsel niet kan voldoen aan de gewenste hoeveelheid vitaminen voor het lichaam.
 • Genetische aandoeningen kunnen ook de oorzaak zijn van biotinegebrek

Biotine bijwerkingen

Biotine biedt verschillende voordelen voor de gezondheid en is van cruciaal belang voor de algehele werking van uw lichaam. Onderzoek suggereert dat het consumeren van biotine supplementen zeer weinig risico's met zich meebrengt, zelfs in hoge doseringen.

Biotine is wateroplosbaar (lost op in water), wat betekent dat het bijna onmogelijk is om er een overdosis van te nemen, omdat uw lichaam het teveel wegspoelt via de urine. Het is echter wel mogelijk om nadelige effecten te ondervinden van de consumptie van biotine. 

Hoeveelheden en dosering biotine?

De hoeveelheid biotine die je dagelijks nodig hebt, varieert per leeftijd, geslacht en medische conditie. Het varieert van ongeveer 5 microgram voor zuigelingen tot 35 microgram bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.  

Welke biotine supplement is het beste? 

De supplementen die Bono in het assortiment heeft, zijn essentieel voor een goede gezondheid. Ook zijn er supplementen waarbij het nodig is als aanvulling bij de voeding vanwege de leefstijl of situatie, waarbij er meer van het lichaam word gevraagd. Bijvoorbeeld bij het sporten, hoge werkdruk, stress of voor de ondersteu. Zodoende heeft de SuperfoodShop altijd producten van de hoogste kwaliteit. U als consument kan dan gerust winkelen met de wetenschap dat u een uitstekend product heeft waarover is nagedacht.

BIOVEA Biotine 5.000 mcg Vegetarische Capsules (100 capsules)

BIOVEA biotine 5mg 

Biotine is een essentiële vitamine om de gezondheid van de haargroei te bevorderen en haarverlies tegen te gaan.

FOLIGAIN Biotine Supplement 10.000 mcg (60 tabletten)

Foligain Biotin

Een hoog gedoseerd biotine supplement (maar liefst 10mg) ter ondersteuning van gezonder haar, huid en nagels.

NOW Biotin

NOW Foods Biotine 5000 mcg (120 capsules)

Biotine 5 mg ondersteunt het aminozuurmetabolisme en bevordert een normale immuunfunctie.

Biotine kopen bij Bono.nl

Geef je lichaam een boost met de positieve werkingen van biotine. Bestel je favoriete biotine supplement bij Bono.Voor 23:59 besteld, is morgen in huis. Benieuwd naar de rest van onze supplementen, bekijk onze supplementen pagina.