Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

9x ultieme tips voor de verzorging van krullend haar!

Gouden tips voor verzorging krullend haar

Krullend haar. Welke vrouw droomt er niet over? Mooie springveren die het gezicht versieren. Helaas heeft het hebben van krullend haar ook een keerzijde. Het is niet een vanzelfsprekende zaak dat krullen er gedefinieerd en glanzend uitzien. Het vergt onderhoud, de juiste haarproducten en een doeltreffende haarroutine. Haal het beste uit je krullen met deze gouden tips. Zo weet je zeker dat je altijd met stralende krullen rondloopt waar iedereen U tegen zegt.

Alles wat je moet weten over krullend haar

Eén ding is zeker over krullend haar, ze hebben vaak een tekort aan vocht. Daarom kan krullend haar droog en sneller pluizig zijn. Je dagelijkse haarroutine is enorm bepalend voor het uiterlijk van je krullen.

Maar wat is een krul precies?

Wist je dat een krul al in het haarzakje begint? Zo bepaalt de vorm en stand van het haarzakje of het haar wel of niet gaat krullen. Dit geldt:

 • Als het haarzakje rond is, is het haar rechter.
 • Als het haarzakje ovaal is, is er meer beweging (krullen) in het haar.

Ook de hoek waaronder je haar uit je schedel groeit, is bepalend voor je haarstructuur. Is deze hoek haaks? Dan groeit je haar steil. Is de hoek gebogen? Dan groeit het haar golvend of krullend. De kromming in de structuur van het haar vormen dus je krullen. Waarom heeft de ene wel krullend haar en de ander niet? Heeft je moeder of vader krullen? Grote kans dat je deze ook erft. Je genen bepalen voor 85%-95% of je krullen krijgt of niet!

Glanzende en veerkrachtige krullen zijn voor velen een droom. Verzorg je krullen met de juiste tips en haarproducten, zodat ook jij binnenkort de mooiste krullen hebt. We zetten hier 9 tips op een rij die elke krullenbol moet toepassen! 

De ultieme tips voor de verzorging van krullend haar

Haal het beste uit je krullen met deze 9 tips!

 1. Gebruik voor krullend haar een sulfaatvrije shampoo. Denk bijvoorbeeld aan de sulfaat- en parabeenvrije shampoo Meu Cacho Shampoo.
 2. Als je je krullen gaat drogen, doe dit dan niet met een handdoek. Gebruik een katoenen t-shirt of een microvezel doek. Handoeken kunnen je haar beschadigen en absorberen bovendien te veel vocht. Resultaat: droge en pluizige krullen.
 3. OLAPLEX No.7 Bonding Oil (30 ml.)
  Laat de hitte tools links liggen. Geloof ons we weten hoe moeilijk dit is, maar probeer het. Lukt het niet? Vergeet dan niet een goede hittebeschermer te gebruiken, zoals de Olaplex No.7 Bonding Oil. Deze biedt het haar UV en hittebescherming tot 230°C.
 4. Kam je haar voorzichtig, maar als het nat is. Als je het kamt wanneer het droog is, gaan je krullen pluizen en raken ze hun definitie kwijt. Wij adviseren dit te doen onder de douche na het aanbrengen van je conditioner.
 5. Gebruik genoeg conditioner. Een conditioner voedt en hydrateert de krullen. Dit is precies wat krullen zo ontzettend nodig hebben. Je kunt er ook voor kiezen om je haar enkel met een conditioner te wassen (co-washen). Zo verwijder je niet de natuurlijke oliën in je haar, wat vaak wel gebeurt met een shampoo. De conditioner Ondulados Lola Inc. Dient zich heel goed voor het co-washen. 
 6. Ga voor haarverzorging voor krullend haar die bij je krullen passen. Denk aan de merken die gespecialiseerd zijn in krullen, zoals Kiki Curls en het nieuwe Braziliaanse merk Lola Cosmetics.
 7. Föhn je krullen met een diffuser als je geen tijd hebt om je krullen aan de lucht te laten drogen. Een diffuser verspreidt de lucht gelijkmatig over het haar. Je krullen krijgen zo volume en definitie. Probeer de koudste stand te gebruiken, zodat je je krullen niet beschadigt.
 8. Scrunchen! Na het wassen van je haar kun je al scrunchend de overtollige vocht eruit knijpen. Ook kun je je kruldefinitie een handje helpen door je krullen producten scrunchend te verdelen over het haar.
 9. Was je krullen niet te vaak. Door het haar te vaak te wassen verwijder je ook de natuurlijke oliën in je haar. En zoals je al weet, krullen zijn al droger van nature en hebben dus deze oliën nodig. We adviseren je krullen niet vaker dan drie keer per week  te wassen.

De beste haarproducten voor krullend haar

Tot slot zetten we nog de beste haarproducten voor krullend haar voor je op een rijtje. Probeer ze, zodat ook jij met de krullen van je dromen door het leven gaat!

Meu Cacho Minha Vida Jelly Gel

Lola Cosmetics Meu Cacho Minha Vida - Jelly Gel (500 gr.)

Meu Cacho Minha Vida Jellly Gel is een speciale haargel voor vrouwen met krullend/kroezend haar. Creëer gedefinieerde pluisvrije krullen met Meu Cacho Minha Vida krullengel. Deze krullengel bevat geen siliconen, parabenen, sulfaten of alcohol. Alleen maar liefde voor je krullen!

Kiki Curls Heaven in a Box

Kiki Curls Heaven in a Box (3x200ml)

Kiki Curls Heaven in a Box. Met deze drie stappen los je het krullenprobleem in één klap op. Drie simpele producten zonder schadelijke ingrediënten die je krullen precies geven waar ze naar verlangen. De set bestaat uit een curls cleanser, een herstel haarmasker en tot slot een finish cream. 

OLAPLEX No.3 Hair perfector

OLAPLEX No.3 Hair Perfector (100 ml.)

Je krullen af en toe een flinke boost aan voeding geven, kan lonen. OLAPLEX NO.3 is een behandeling die het haar behandeld. 

Moroccanoil Curl Defining Cream

Moroccanoil Curl Defining Cream

Deze krullencrème van het bekende merk Moroccanoil creëert volume, controle en glans zonder het haar te verzwaren. Je haar zal niet pluizen en blijft in model, zelfs als het regent of de buitenlucht juist erg droog is.

Ondulados Lola Inc. conditioner

Lola Cosmetics Ondulados Lola Inc - Conditioner

Ondulados Lola Inc. conditioner gemaakt van lijnzaad extract, gember en goudsbloem geeft jouw golven/krullen de voeding die ze nodig hebben. Het resultaat: mooi haar dat glanst en er pluisvrij uitziet en een badkamer met leuke flessen die de sterke vrouw van tegenwoordig omarmen.

Hopelijk helpen we je met deze gouden tips en haarproducten voor krullend haar ook het beste uit je krullen te halen!