Bono's exclusieve lentekortingen: tot 20% op allesBekijk de kortingcodes

Cranberry: De wondervrucht voor je urinewegen en gezondheid

Cranberry: De wondervrucht voor je urinewegen en gezondheid

Cranberry, de superfood waar dit blog van in het teken staat, is veel meer dan alleen een lekkere smaakmaker. Het is een voedingsbron die je niet mag missen. Laten we dieper ingaan op deze veelzijdige bes en ontdekken wat deze uniek maakt.

Wat is de historie en culturele geschiedenis van cranberries?

Cranberries zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de culturen van de Noord-Amerikaanse inheemse volken. De fruitsoort wordt al meer dan 13.000 jaar geconsumeerd door deze groepen, voornamelijk als voedselbron.

De cranberry werd in de 17e eeuw door de Europeanen ontdekt, en het begon snel populair te worden als een essentiële ingrediënt voor sauzen en desserts. In de 19e eeuw begonnen de commerciële teelt van cranberries in de Verenigde Staten en Canada, waardoor de bes nu over de hele wereld te vinden is. De oogst van cranberries is een belangrijk economisch aspect en een vast onderdeel van de culturele geschiedenis van Noord-Amerika.

Wat is de voedingswaarde en zijn de gezondheidsvoordelen van cranberries?  

Cranberries zitten vol met vitamines en mineralen, zoals vitamine C, K, E en antioxidanten. En zijn daarmee een een geweldige toevoeging aan je dagelijkse dieet.

  1. Vitamine C: Draagt bij aan de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid, bloedvaten, botten en tandvlees. Vitamine C helpt ook bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en ondersteunt het immuunsysteem.

  2. Vitamine K: Speelt een rol bij de bloedstolling en draagt bij tot de instandhouding van normale botten.

  3. Vitamine E: Heeft een anti-oxidatieve werking en helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen tegen oxidatieve schade.

Hoe voorkomt cranberry urineweginfecties?

Cranberries bevatten stoffen genaamd proanthocyanidinen (PAC's), die ervoor zorgen dat bacteriën zoals E. coli zich niet kunnen hechten aan de wanden van de blaas en de urinewegen. Dit maakt het veel moeilijker voor deze bacteriën om een infectie te veroorzaken.

Nu denk je misschien, waarom zou ik cranberries eten als ik antibiotica kan nemen? Hoewel antibiotica effectief zijn in het bestrijden van infecties, kan het gebruik ervoor zorgen dat bacteriën zich aanpassen aan de antibiotica, waardoor ze immuun worden en de infectie moeilijker te behandelen is. Cranberries zijn een natuurlijke oplossing die kan helpen bij het voorkomen van infecties dit het risico te veroorzaken.

Cranberries worden niet voor niks 'Nature's Antibiotic' genoemd. Dus als je op zoek bent naar een effectieve en natuurlijke manier om jezelf te beschermen tegen urineweginfecties, overweeg dan om cranberries in je dieet op te nemen. Het kan een groot verschil maken voor jouw gezondheid en welzijn!

Cranberries in je dieet

Cranberries kunnen op verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals in verse vorm, gedroogd, als sap, of in supplementen. Elk van deze vormen biedt een unieke smaak en ervaring.

Wat is de effectiviteit van cranberry-supplementen? 

De keuze van cranberry-supplementen kan variëren. Het is aan te raden om te kijken naar de kwaliteit van de ingrediënten en de samenstelling van het supplement.

De beste 5 cranberry-supplementen:

1. Lindens Cranberry 5000mg 

Makkelijk te slikken en vol met veenbessen: de Lindens Cranberrysap 5000 mg tabletten.

Lindens Cranberrysap 5000 mg (100 tabletten)

2. NOW Foods Gestandaardiseerde Cranberry 

NOW Foods Gestandaardiseerde Cranberry.

3. NOW Foods Cranberry Mannose-pakketten 

NOW Foods Cranberry Mannose-pakketten. 

4. NOW Foods D-Mannose 500mg 

NOW Foods D-Mannose 500 mg: met 120 vegan capsules per verpakking, kan dit een goede aanvulling zijn op je dagelijkse supplementen inname.

5. NOW Foods Cranberry 700mg 

NOW Foods Cranberry Caps deze capsules bieden een voedingsprofiel van verse veenbessen (cranberries) in een gemakkelijk te slikken pilvorm. 

Cranberry kopen bij Bono?

Dat kan! Bij Bono hebben we een rijk assortiment aan Cranberry supplementen. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.