15% korting op melatonineShoppen

Cranberry: De wondervrucht voor je urinewegen en gezondheid

Isis Rijkaard

Isis Rijkaard

Cranberry: De wondervrucht voor je urinewegen en gezondheid

Cranberry, de superfood waar dit blog van in het teken staat, is veel meer dan alleen een lekkere smaakmaker. Het is een voedingsbron vol met gezondheidsvoordelen die je niet mag missen. Laten we dieper ingaan op deze veelzijdige bes en ontdekken waarom hij een plaats verdient in jouw dagelijkse eetroutine.

Wat is de historie en culturele geschiedenis van cranberries?

Cranberries zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de culturen van de Noord-Amerikaanse inheemse volken. De fruitsoort wordt al meer dan 13.000 jaar geconsumeerd door deze groepen, die de bessen gebruikten voor eten en medische hulp.

De cranberry werd in de 17e eeuw door de Europeanen ontdekt, en het begon snel populair te worden als een essentiële ingrediënt voor sauzen en desserts. In de 19e eeuw begonnen de commerciële teelt van cranberries in de Verenigde Staten en Canada, waardoor de bes nu over de hele wereld te vinden is.
De oogst van cranberries is niet alleen belangrijk voor de economie van Noord-Amerika, maar ook een vast onderdeel van de culturele geschiedenis.

De techniek van wet harvesting, waarbij de bessen worden geoogst terwijl ze op het water drijven, is een traditie die al generaties lang in stand wordt gehouden. Deze unieke manier van oogsten is nog steeds in gebruik en trekt zelfs toeristen aan naar de gebieden waar de teelt plaatsvindt, om deze eeuwenoude traditie van dichtbij mee te maken.

Wat is de voedingswaarde en zijn de gezondheidsvoordelen van cranberries?  

Cranberries zijn één van de meest voedzame besachtige vruchten die er zijn. Deze vruchten zitten vol met vitamines en mineralen, zoals vitamine C, K, E en antioxidanten. En zijn daarmee een een geweldige toevoeging aan je dagelijkse dieet.

Maar wat betekent dit voor jouw gezondheid? Het eten van cranberries kan bijdragen aan een gezond hart, omdat de antioxidanten helpen bij het beschermen van bloedvaten tegen schade. Cranberries kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

En laten we niet vergeten over de bekende voordelen van cranberries voor de urinewegen. Studies hebben aangetoond dat het eten van cranberries kan helpen bij het voorkomen van urineweginfecties, door het verminderen van de groei van bepaalde bacteriën. Dit maakt cranberries een perfecte optie voor vrouwen die vatbaar zijn voor deze soort van infecties.

Hoe voorkomt cranberry urineweginfecties?

Cranberries bevatten stoffen genaamd proanthocyanidinen (PAC's), die ervoor zorgen dat bacteriën zoals E. coli zich niet kunnen hechten aan de wanden van de blaas en de urinewegen. Dit maakt het veel moeilijker voor deze bacteriën om een infectie te veroorzaken.

Nu denk je misschien, waarom zou ik cranberries eten als ik antibiotica kan nemen? Hoewel antibiotica effectief zijn in het bestrijden van infecties, kan het gebruik ervoor zorgen dat bacteriën zich aanpassen aan de antibiotica, waardoor ze immuun worden en de infectie moeilijker te behandelen is. Cranberries zijn een natuurlijke oplossing die kan helpen bij het voorkomen van infecties dit het risico te veroorzaken.

Cranberries worden niet voor niks 'Nature's Antibiotic' genoemd. Dus als je op zoek bent naar een effectieve en natuurlijke manier om jezelf te beschermen tegen urineweginfecties, overweeg dan om cranberries in je dieet op te nemen. Het kan een groot verschil maken voor jouw gezondheid en welzijn!

Wat is de effectiviteit van Cranberry-supplementen? 

De wetenschap achter cranberry-supplementen is indrukwekkend. Vele studies hebben aangetoond dat het gebruik van supplementen op basis van cranberries kan bijdragen aan het verminderen van het aantal urineweginfecties, het verlagen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle supplementen van dezelfde kwaliteit zijn. Het is aan te raden om supplementen te kiezen met een hoge concentratie van proanthocyanidinen (PAC's) omdat dit de stoffen zijn die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen van cranberries. Het is ook verstandig om te controleren of het supplement gemaakt is met hoogwaardige ingrediënten en op een efficiënte manier is samengesteld.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat cranberry-supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en voeding. Ze zijn een aanvulling op een gezond dieet en een actieve levensstijl.  Het kan een groot verschil maken voor jouw gezondheid en welzijn!

De beste 5 cranberry-supplementen:

1. Lindens Cranberry 5000mg 

Lindens Cranberrysap 5000 mg (100 tabletten)

Makkelijk te slikken en vol met krachtige veenbessen, de Lindens Cranberrysap 5000 mg tabletten zijn de ideale manier om je supplementen inname op te fleuren! Deze knalrode, scherp smakende bessen groeien over de hele wereld en zijn nu beschikbaar in een handige pilvorm.

2. NOW Foods Gestandaardiseerde Cranberry 

Vol energie en kracht, NOW Foods Gestandaardiseerde Cranberry is de ultieme boost voor je urineweg gezondheid! Deze wonderlijke bessen zijn rijk aan natuurlijke verbindingen genaamd proanthocyanidinen (PAC's), die zorgen voor een efficiënte afvalstroom en een gezonde balans in je lichaam.

3. NOW Foods Cranberry Mannose-pakketten 

Met het krachtige duo van cranberry en d-mannose in de voorhoede, zijn NOW Foods Cranberry Mannose-pakketten een veelzijdige keuze voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar een effectieve oplossing voor gezondheid van de urineweg. Deze probiotische formule bevat 10 verschillende probiotische stammen die het microbiële evenwicht van vrouwen in stand houden en bijdragen aan een stevige immuunfunctie.

4. NOW Foods D-Mannose 500mg 

Een natuurlijke oplossing voor urineweg gezondheid, NOW Foods D-Mannose 500 mg is een krachtige, enkelvoudige suiker die jouw lichaam helpt om de urinewegen schoon te houden en een gezonde blaaswand te behouden. Met 120 vegan capsules per verpakking, is dit de perfecte aanvulling op je dagelijkse supplementen inname.

5. NOW Foods Cranberry 700mg 

Vol met krachtige fytonutriënten en vitamine C, NOW Foods Cranberry Caps zijn een natuurlijke oplossing voor gezonde urinewegen. Met een rijke bron van polyfenolen, tannines en andere onderzochte stoffen, bieden deze capsules het voedingsprofiel van verse veenbessen (cranberries) in een gemakkelijk te slikken pilvorm. Perfect als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Cranberry kopen bij Bono.nl?

Dat kan! Bij Bono Beauty & Health hebben we een rijk assortiment aan Cranberry supplementen. Daarnaast bieden we nog véél meer voedingssupplementen aan met de beste kwaliteit!. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.