Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Dihydrotestosteron, Haaruitval, Haarverlies, Ketoconazol

Ketoconazol shampoo tegen haaruitval

Shade

Shade Cybulkiewicz

Het effect van een ketoconazol shampoo op haaruitval
Roos, schilfers en haaruitval tegengaan met ketoconazol. Ketoconazol is een antischimmel medicatie die in het algemeen wordt voorgeschreven om infecties, eczeem of ernstige hoofdroos tegen te gaan. Maar na onderzoek is het duidelijk dat ketoconazol ook heel effectief is als je aan Alopecia Androgenetica lijdt. Ook wel bekend als erfelijke kaalheid bij mannen en vrouwen. Wij vertellen je graag wat ketoconazol voor je hoofdhuid en haargroei kan betekenen.

Wat is een ketoconazol shampoo?


Een ketoconazol shampoo is een shampoo met daarin het ingrediënt ketoconazol. Ketoconazol doodt schimmels en gisten. Je gebruikt het ook om de klachten bij seborroïsch eczeem te verminderen. Na enkele wasbeurten met een ketoconazol shampoo, neemt de jeuk en schilfering al af. Ketoconazol heeft daarnaast ook een DHT-onderdrukkende werking. Dit houdt in dat het effectief is tegen erfelijke haaruitval. Het gebruik van een ketoconazol shampoo vermindert haaruitval en stimuleert de haargroei.Ketoconazol shampoo kopen zonder receptEr zijn verschillende varianten van ketoconazol shampoos op de markt verkrijgbaar; namelijk 0,25%, 1% en 2%. De 1% versie en lager koop je bij de winkel of online. Voor de 2%, moet je een recept van je arts hebben. De Amerikaanse Haaruitval Association beweert dat de 2% variant effectiever is dan de 1%. Houd er wel rekening mee dat je bij de hogere concentratie meer kans maakt op vervelende bijwerkingen door de verhoogde dosering ketoconazol

Hoe werkt een ketoconazol shampoo tegen haaruitval

Ketoconazol heeft een klinisch bewezen werking tegen haaruitval en wordt tegenwoordig vaak voorgeschreven door een dermatoloog om haaruitval te verminderen of zelfs te stoppen.

Hoe werkt ketoconazol nou precies tegen haaruitval?

  • Ketoconazol is ontstekingsremmend
  • Ketoconazol stimuleert een gezonde hoofdhuid en daarmee een gezonde haargroei door ontstekingen tegen te gaan.
  • Ketoconazol verlaagt dihydrotestosteron
  • Ketoconazol verlaagt het enzym 5-alfa-reductase in de hoofdhuid. Het enzym 5-alfa-reductase zorgt ervoor dat testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (oorzaak van erfelijke haaruitval). Hierdoor rem of stop je haaruitval dat veroorzaakt wordt door erfelijke factoren (Alopecia Androgenetica).Ketoconazol bestrijdt hoofdroos en eczeemSchimmels en hoofdroos krijgen door het dagelijkse gebruik van de ketoconazol geen kans om zich uit te breiden. Zo creëer je een gezonde hoofdhuid voor je haar en groeit het haar gezonder en sneller.

Ketoconazol shampoo gebruik

Bij het gebruik van een ketoconazol shampoo raden we aan om de shampoo minimaal 4 minuten te laten intrekken in de hoofdhuid. Wil je het effect versterken? Gebruik dan de ketoconoazol met regelmaat. Probeer geen grote pauzes te nemen. Over het algemeen heb je bij het gebruik van ketoconazol shampoos geen last van bijwerkingen

Hoe lang mag je ketoconazol gebruiken

Vaak is een kuur van 2 tot 4 weken nodig. Daarna kan het nodig zijn om de shampoo eenmaal per week of 2 weken te gebruiken. Zo voorkom je dat het terugkomt. Je merkt dat jeuk en schilfering na enkele wasbeurten afnemen. Het duurt ongeveer 4 weken voor de verschijnselen zoals jeuk en schilfering helemaal verdwijnen.

Ketoconazol shampoo bijwerkingen

  • Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)
    Irritatie van de huid, branderig gevoel, jeuk en roodheid. Meestal trekt dit in enkele dagen weer weg. Blijf je last houden? Raadpleeg dan een arts.
  • Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)
    Blaasjes op de huid, kleverige huid, tintelingen, droge huid of ontstoken huid.Overgevoeligheid voor dit medicijn. Je merkt dit aan huiduitslag, jeuk of galbulten. Stop dan het gebruik en raadpleeg een arts. Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, raden we het gebruik van ketoconazol op de hoofdhuid af.

De meest gemelde bijwerkingen zijn irritaties op de huid, een branderig gevoel, roodheid en een droge huid. Gelukkig trekken de meeste bijwerkingen snel weg. Je kunt een droge huid en branderig gevoel voorkomen door de hoofdhuid te voeden met een goede conditioner.

Ga bijvoorbeeld voor de Biotine conditioner van Regenepure. Daarnaast bevatten veel ketoconazol shampoos sulfaten. Sulfaten kunnen bij sommige patiënten voor allergische reacties zorgen zoals irritaties op de hoofdhuid. Met name als aan astma lijdt. Ga je liever voor een sulfaatvrije ketoconazol shampoo, dan raden wij aan om voor de Regenepure DR shampoo te kiezen.

Wetenschappelijke onderzoeken over ketoconazol

Lange termijn effecten van ketoconazolVoordelen en bijwerkingen van ketoconazol Regenepure DR ShampooOnze favoriete ketoconazol shampoo is de Regenepure DR shampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om vroegtijdig haarverlies tegen te gaan en zorgt ervoor dat je een schone hoofdhuid hebt. Vrij van roos en schimmels. Daarnaast bevat de shampoo geen schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, parabenen of siliconen. De shampoo is ontwikkeld door Salonceuticals, een bedrijf dat zich sinds 2011 alleen nog maar richt op producten tegen haaruitval. Deze shampoo is wereldwijd bekend en wordt door veel dermatologen aangeraden om haaruitval tegen te gaan. Voor de beste resultaten dien je de Regenepure DR 3-5 per week te gebruiken in combinatie met de Regenepure Biotin Conditioner of Regenepure NT (conditionerende shampoo).Ketoconazol shampoo ervaringenIk gebruik de ketoconazol nu een paar maanden. Ik vind het zeer goed werken. Mijn haar was altijd binnen een dag weer baggervet. Ik had chronisch schilfers en jeuk. Mijn haren vielen met bossen uit bij het wassen. Na een paar weken gebruik, waren de schilfers weg, mijn haar was niet meer vet en de haaruitval tijdens het wassen leek 90% minder. Ik denk wel dat een conditioner een vereiste is. Ik gebruik zelf een haarmasker en daarna een conditioner. Anne-MarieIk gebruik ketoconazol elke keer als ik mijn haar was, voor de shampoo en conditioner. Het maakt mijn haar en hoofdhuid zo schoon en helpt zo goed tegen mijn roos! Ik hou van dit spul! Lukas

Ketoconazol shampoo kopen bij Bono?

Wil jij ketoconozal uitproberen? Bekijk ons assortiment en bestel de producten die het beste bij je passen. Zo heb je binnen no-time een gezonde hoofdhuid en stimuleer je mede je haargroei. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.