Dihydrotestosteron, Haaruitval, Haarverlies, Ketoconazol

Ketoconazol shampoo

Het effect van een ketoconazol shampoo op haaruitval

Roos, schilfers en haaruitval tegengaan met ketoconazol. Ketoconazol is een antischimmel medicatie die in het algemeen wordt voorgeschreven om infecties, eczeem of ernstige hoofdroos tegen te gaan.

Wat is een ketoconazol shampoo? 

Een ketoconazol shampoo is een shampoo met daarin het ingrediënt ketoconazol. Ketoconazol doodt schimmels en gisten. Je gebruikt het ook om de klachten bij seborroïsch eczeem te verminderen. Na enkele wasbeurten met een ketoconazol shampoo, neemt de jeuk en schilfering al af. Ketoconazol shampoo kun je kopen zonder recept. Er zijn verschillende varianten van ketoconazol shampoos op de markt verkrijgbaar; namelijk 0,25%, 1% en 2%. De 1% versie en lager koop je bij de winkel of online. Voor de 2%, moet je een recept van je arts hebben.

Bijwerkingen ketoconazol shampoo

Soms (0,1-1%): huidklachten (jeuk, irritatie, branderigheid, roodheid, droogheid, schilfering), huiduitslag, overgevoeligheidsreacties, pustels, acne, contacteczeem, folliculitis. Vet of droog haar, abnormale haartextuur, alopecia. Oogirritatie, verhoogde traanproductie. Smaakstoornis. 

  Ketoconazol shampoo gebruik

  Bij het gebruik van een ketoconazol shampoo raden we aan om de shampoo minimaal 4 minuten te laten intrekken in de hoofdhuid. Wil je het effect versterken? Gebruik dan de ketoconoazol met regelmaat. Probeer geen grote pauzes te nemen.

  Hoe lang mag je ketoconazol gebruiken

  Vaak is een kuur van 2 tot 4 weken nodig. Daarna kan het nodig zijn om de shampoo eenmaal per week of 2 weken te gebruiken. Zo voorkom je dat het terugkomt. Je merkt dat jeuk en schilfering na enkele wasbeurten afnemen. Het duurt ongeveer 4 weken voor de verschijnselen zoals jeuk en schilfering helemaal verdwijnen.

   De meest gemelde bijwerkingen zijn irritaties op de huid, een branderig gevoel, roodheid en een droge huid. Gelukkig trekken de meeste bijwerkingen snel weg. Je kunt een droge huid en branderig gevoel voorkomen door de hoofdhuid te voeden met een goede conditioner.

   Ga bijvoorbeeld voor de biotine conditioner van Regenepure. Daarnaast bevatten veel ketoconazol shampoos sulfaten. Sulfaten kunnen bij sommige patiënten voor allergische reacties zorgen zoals irritaties op de hoofdhuid. Met name als ze aan astma lijden. Ga je liever voor een sulfaatvrije ketoconazol shampoo, dan raden wij aan om voor de Regenepure DR shampoo te kiezen.

   In het farmacotherapeutisch kompas van Zorginstituut Nederland lees je meer over het geneesmiddel.

   Ketoconazol shampoo kopen bij Bono?

   Wil jij ketoconozal uitproberen? Bekijk ons assortiment en bestel de producten die het beste bij je passen. Zo heb je binnen no-time een gezonde hoofdhuid en stimuleer je mede je haargroei. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.