Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Zilvershampoo op droog haar

Zilvershampoo op droog haar

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo, vaak gebruikt door mensen met blond of grijs haar, is een uniek product, ontworpen om ongewenste gele of bronzen tinten te neutraliseren. Dit dankzij de paarse pigmenten. Hier lees je meer over hoe het precies zit met paarse pigmenten en je haar.

De functie van zilvershampoo

Terwijl zilvershampoo helpt bij het behouden van de kleur, kan het het haar enigszins stug maken. Daarom is het essentieel om het te combineren met vochtinbrengende producten zoals conditioners en haarmaskers. Tegenwoordig heeft het merk Moroccanoil ook een zilvershampoo conditioners. Ook hebben we van Moroccanoil de hint gekregen dat er een zilvershampoo haarmasker in de maak is. Twee vliegen in één klap dus: toon neutraliseren en hydrateren.

Gemeenschappelijke mythes

Er is een mythe dat zilvershampoo alleen voor blondines is. Dat is niet waar! Zelfs mensen met bruin haar kunnen profiteren, vooral als ze highlights/balayage hebben.

Zilvershampoo op droog haar

Waarom zilvershampoo belangrijk is voor droog haar

Hoewel zilvershampoo het haar stug kan maken, speelt het een cruciale rol in het behoud van de haarkleur.

Kleurbehoud

Zilvershampoo helpt de haarkleur er frisser en levendiger uit te zien door gele en bronzen tinten te neutraliseren.

Het complementeren van haarverzorging

Voor een optimaal resultaat, raden we aan om zilvershampoo te combineren met een zilvershampoo conditioner en haarmasker. Deze producten zorgen voor extra hydratatie en maken het haar zacht.

Hoe gebruik je zilvershampoo samen met conditioners en haarmaskers?

Het is belangrijk om deze producten op de juiste manier te combineren. We helpen je graag een handje mee.

Stap voor stap gids gebruik zilvershampoo samen met conditioners en haarmaskers

 1. Maak je haar nat.
 2. Breng een kleine hoeveelheid zilvershampoo aan.
 3. Masseer het zachtjes in en laat het 3-5 minuten intrekken.
 4. Spoel grondig uit.
 5. Gebruik vervolgens de zilvershampoo conditioner.
 6. Breng één of twee keer per week een haarmasker voor extra hydratatie.

Hoe vaak moet je het gebruiken?

We radem aam om zilvershampoo één tot twee keer per week te gebruiken, en het haarmasker ook in dit frequentiepatroon.

Beste tijdstip van de dag

De ochtend is het meest ideaal, zodat je haar er de hele dag van kan profiteren.

Veelgemaakte fouten vermijden

Overmatig gebruik

Overmatig gebruik van zilvershampoo kan het haar te stug maken. Gebruik het met mate en vergeet de conditioner en het haarmasker niet.

De verkeerde productkeuze

Kies altijd voor producten van hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor jouw haartype.

De beste zilvershampoo, zilvershampoo conditioner of haarmasker

Hieronder lichten we een aantal producten voor je uit. Dit zijn producten waar onze klanten bij zweren.

OLAPLEX No4p voor mooie kleur haar

OLAPLEX No. 4P zilvershampoo is niet zomaar een zilvershampoo. Deze unieke formule neutraliseert niet alleen ongewenste gele tinten in blond en grijs haar, maar herstelt ook beschadigde verbindingen dankzij de gepatenteerde OLAPLEX-technologie. Dit maakt het ideaal voor gebleekt of chemisch behandeld haar. Het resultaat? Een koele haarkleur die ook sterker, gezonder en glanzender is. Kortom, OLAPLEX No. 4P biedt zowel kleurcorrectie als haarherstel in één product.

Moroccanoil zilvershampoo voor mooi kleurbehoud

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo is niet zomaar een zilvershampoo. Deze shampoo is speciaal ontworpen om blond, grijs en gehighlight haar op te frissen door ongewenste gele en koperachtige tinten te neutraliseren. Verrijkt met arganolie staat Moroccanoil bekend om zijn voedende eigenschappen, waardoor het haar niet alleen wordt gecorrigeerd, maar ook gehydrateerd en verzacht. Daarnaast biedt het bescherming tegen oxidatieve schade en dagelijkse omgevingsstressoren. Kortom, met Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo krijg je een koele haarkleur én gevoed, glanzend haar.

moroccanoil-blonde-perfecting-purple-conditioner

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Conditioner is meer dan alleen een aanvulling op je zilvershampoo routine. Deze conditioner gaat verder dan alleen het neutraliseren van ongewenste gele en oranje tinten; het voedt en hydrateert het haar diepgaand dankzij de rijke arganolie. Hierdoor wordt het haar niet alleen van een koele tint voorzien, maar voelt het ook zijdezacht aan en krijgt het een prachtige glans. Bovendien helpt het beschermen tegen dagelijkse beschadigingen en omgevingsstressoren. Kies voor Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Conditioner als je zowel kleurcorrectie als intensieve verzorging voor je blonde of grijze lokken wenst.

OLAPLEX NO3 voor geblondeerd beschadigd haar

OLAPLEX Hair Perfector No. 3 is een essentiële herstelbehandeling voor geblondeerd haar. Geblondeerd haar kan vaak verzwakt of beschadigd raken door het bleekproces, maar OLAPLEX No. 3 richt zich specifiek op het herstellen van gebroken zwavelbruggen in het haar. Deze unieke formule versterkt het haar van binnenuit, waardoor de elasticiteit en structuur worden hersteld. Bovendien helpt het haarbreuk te verminderen en de algehele gezondheid van het haar te verbeteren. Kortom, voor iedereen met geblondeerd haar die streeft naar sterk, gezond en glanzend haar, is OLAPLEX Hair Perfector No. 3 onmisbaar.

Morte subita haarmasker voor zwaar beschadigd haar

Het haarmasker Morte Subita van Lola Cosmetics is een redding voor geblondeerd haar. Geblondeerd haar kan gevoelig zijn voor uitdroging en schade, maar Morte Subita is speciaal geformuleerd om diepe hydratatie en voeding te bieden. De rijke ingrediënten (zoals aloë vera, kokosolie, cacaoboter, eiwitten en aminozuren) van dit masker dringen door tot de haarvezels, herstellen schade en versterken het haar. Het resultaat is een zichtbaar gladder, glanzender en veerkrachtiger haardos. Voor iedereen met geblondeerd of zwaar beschadigd haar dat zoekt naar intensieve verzorging en herstel, is het Morte Subita haarmasker van Lola Cosmetics een onmisbaar product.

Zilvershampoo bar voor mooi geblondeerd haar en mooie planeet

De Purple Rain Shampoo Bar van HappySoaps is een gamechanger voor geblondeerd haar en de planeet. Deze zilvershampoo bar neutraliseert niet alleen de gele tinten in geblondeerd haar, maar doet dit op een milieuvriendelijke manier: zonder onnodige plastic verpakkingen. Hierdoor draag je bij aan een schonere wereld terwijl je jouw blonde lokken opfrist. Bovendien is de compacte vorm ideaal voor reizigers. Geen gedoe meer met lekkende flessen in je bagage; deze bar is makkelijk vervoerbaar en perfect voor elke reistas. Met HappySoaps kies je voor stralend haar én een stralende planeet.

Conclusie

Hoewel zilvershampoo essentieel is voor kleurbehoud, is het belangrijk om het te combineren met andere hydraterende haarproducten zoals conditioners en haarmaskers voor het beste resultaat.

FAQ's voor Bono

 1. Is zilvershampoo van bono.nl alleen voor blondines? Nee, zelfs mensen met bruin haar kunnen profiteren.
 2. Moet ik altijd een conditioner en haarmasker gebruiken na zilvershampoo? We raden het aan voor optimaal resultaat en hydratatie.
 3. Waar kan ik de beste zilvershampoo en bijbehorende producten ? Op de website van Bono uiteraard, daarnaast kan het ook in beauty winkels.
 4. Is zilvershampoo ook geschikt voor gekleurd haar? Ja, het helpt bij het behouden van de kleurintensiteit.
 5. Hoe vaak moet ik het haarmasker gebruiken? Eén of twee keer per week voor extra hydratatie.