Collageen

Collageen, een belangrijk eiwit in het lichaame, speelt een rol in de structuur en elasticiteit van verschillende weefsels, waaronder huid, haar, nagels, botten en gewrichten.

Wat is collageen?

Collageen is van nature aanwezig in het lichaam en draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit van verschillende weefsels. Het komt ook voor in sommige voedingsmiddelen en kan worden aangetroffen in supplementen.

Natuurlijke aanmaak van collageen

De aanmaak van collageen kan variëren met de leeftijd, wat sommigen ertoe aanzet om collageen via voeding of supplementen aan te vullen.

  Collageen in dierlijke voeding

  Collageen zit vooral in de huid en botten van dieren. Vroeger werden viskoppen, huid en botten gebruikt voor bouillon. Nu dit niet meer het geval is, krijgen westerlingen maar 5% van het totaal benodigde collageen binnen. Extra belangrijk dus om je collageenproductie te stimuleren!

  Collageen vanuit plantaardige voeding

  Naast dierlijke producten kan collageen ook gestimuleerd worden via plantaardige voedingsmiddelen. Vitamine C is bijvoorbeeld de bouwstof van collageen. En ook zink, koper, zwavel en selenium bevorderen de aanmaak van collageen. 

  Waar zit collageen in?

  Samengevat is collageen dus te vinden in de volgende voedingsmiddelen:

  • Getrokken bouillon van botten of vis (meeste collageen)
  • Gelatine van pezen, botten, kraakbeen en de huid van verschillende dieren
  • Huiden van dieren of vissen
  • Fruit en groenten die veel vitamine C bevatten: citrusvruchten, bosbessen, paprika’s, aardbeien, etc.
  • Noten en zaden

  Let hierbij wel op dat er ook voedingsmiddelen zijn die juist voor collageen afname zorgen, zoals voeding met veel suiker of geraffineerde koolhydraten. 

  NOW Foods collageen

  NOW Foods UC-II Collageen type II capsules is afgeleid van kippensternumkraakbeen en is een gepatenteerde vorm van collageen mét type II collageen. Liever collageen poeder van NOW Foods? Ga dan voor NOW Foods Collageen Gewrichtssteun Poeder of NOW Foods Collageen Peptiden Poeder!

  OASE Skin Vitamins

  De vegan collageen gummies, OASE Skin Vitamins, bestaan uit in totaal 20 hoogwaardige ingrediënten als vitamine A, biotine, astaxanthine en carnitine. 

  NatureWise Collageenpeptiden

  NatureWise Collageenpeptiden bevat gehydrolyseerd collageen type I & III van niet genetisch gemodificeerde grasgevoerde runderen. Simpelweg met 1 schep in je drankje of maaltijd. 

  SugarBear Women's Multi

  Liever een algeheel voedingssupplement voor vrouwen? De populaire SugarBear Women's Multi gummies zijn vegan en bevatten vitamine C, vitamine D2, vitamine E, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine B12, biotine, pantotheenzuur, magnesium, zink, omega -3 als de actieve vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het supplement een ‘Collagen Booster Blend’. Ook verkrijgbaar als SugarBear Women's Multi 3 Month Gift Pack.

  Beste collageen supplement kopen?

  Ontdek ons assortiment aan collageensupplementen en vind een product dat past bij jouw behoeften. Bekijk ons collageen assortiment en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!