Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Vitamine C

Ascorbinezuur (vitamine C) wordt gebruikt om lage vitamine C-waarden te voorkomen of te behandelen bij mensen die niet voldoende vitamine C uit hun voeding opnemen.

Vitamine C-1000

Vitamine

De meeste mensen die een evenwichtig dieet volgen, krijgen voldoende vitamine C binnen en hebben gewoonlijk geen extra ascorbinezuur of vitamine C-supplementen nodig. Een ernstig tekort aan vitamine C kan leiden tot scheurbuik, een zeldzame aandoening tegenwoordig. Symptomen van scheurbuik kunnen huiduitslag, spierzwakte, gewrichtspijn, vermoeidheid en in ernstige gevallen tanduitval omvatten.

Vitamine C is essentieel voor diverse lichaamsfuncties. Het draagt bij aan de instandhouding van normale botten, tanden, huid, kraakbeen en bloedvaten. Vitamine C ondersteunt ook de normale werking van het immuunsysteem en helpt bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade als een antioxidant.

Waar is vitamine C goed voor? 

 • Vorming van collageen voor bloedvaten: vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, wat bijdraagt aan de gunstige werking van de bloedvaten.
 • Ondersteuning van botten en kraakbeen: vitamine C ondersteunt de botten en is belangrijk voor het kraakbeen.
 • Energiestofwisseling: vitamine C ondersteunt de energiestofwisseling.
 • Vorming van collageen voor de huid: vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid.
 • Ondersteuning van ijzeropname: vitamine C ondersteunt de opname van ijzer.
 • Weerstand bij fysieke inspanning: vitamine C is goed voor de weerstand tijdens en na fysieke inspanning.
 • Ondersteuning van het immuunsysteem: vitamine C ondersteunt het immuunsysteem.
 • Belangrijk voor tanden: vitamine C is belangrijk voor de tanden.
 • Bescherming van lichaamscellen: vitamine C helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
 • Cognitieve functies: vitamine C draagt bij aan een heldere geest en aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen en redenatie.
 • Vermindering van vermoeidheid en moeheid: vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Hoe gebruik je C-1000?

Neem deze vitamine via de mond met of zonder voedsel, meestal 1 tot 2 keer per dag. Volg alle aanwijzingen op de verpakking van het product of volg de aanwijzingen van jouw arts.

Vitamine C capsules

Als u de capsules met verlengde afgifte neemt, slik ze dan in hun geheel door. Maak capsules of tabletten met verlengde afgifte niet fijn en kauw er niet op. Hierdoor kan het geneesmiddel in één keer vrijkomen, waardoor het risico op bijwerkingen toeneemt. Splits ook geen tabletten met verlengde afgifte, tenzij ze een maatstreepje hebben en uw arts of apotheker u dat opdraagt. Slik de hele of gesplitste tablet door zonder te pletten of te kauwen. Neem dit product in met een vol glas water tenzij je arts anders adviseert.

Vitamine C kauwtabletten

Als je kauwtabletten gebruikt, kauw ze dan goed door en slik ze door. Als je zuigtabletten inneemt, breng dan het zuigtablet in uw mond en laat het langzaam oplossen.

Vitamine C Poeder

Als je het poeder neemt, meng het dan grondig met de juiste hoeveelheid vloeistof of zacht voedsel en roer het goed door. Neem het mengsel meteen in zijn geheel in. Maak geen voorraad aan voor later gebruik. Als je de vloeibare vorm van deze vitamine gebruikt, meet de dosis dan zorgvuldig af met een speciaal afmeetapparaat/lepel. Gebruik geen huishoudlepel omdat je dan misschien niet de juiste dosis krijgt.

Waar zit vitamine C in?

Als ergens de meeste vitamine C in zit dan is het wel in groenten, fruit en aardappelen. Eet daarom elke dag een goede portie van. Vitamine C helpt je weerstand op peil te houden. Maar dat niet alleen: het is ook belangrijk voor je huid, voor (sterke) tanden, voor je zenuwstelsel en het helpt om vermoeidheid te verminderen.

Top 10 vitamine C bronnen

 1. Guave
 2. Rode paprika
 3. Zwarte bessen
 4. Spruitjes
 5. Peterselie
 6. Boerenkool
 7. Tuinbonen
 8. Groene kool
 9. Kiwi
 10. Aardbeien

Hoeveel vitamine C per dag?

De Gezondheidsraad adviseert 75 mg vitamine C per dag, maar de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid adviseert 80 mg en andere experts bevelen een nog hogere hoeveelheid aan.

Welke vitamine C producten verkoopt Bono?

Wil  je je voeding aanvullen met extra vitamine C? Dan ben je bij Bono aan het goede adres voor de beste vitamine C en andere voedingssupplementen.

NOW Foods Vitamine C - 1000 Complex

Vitamine

NOW Foods Vitamine C1000 Complex is een in water oplosbare voedingsstof die bekend staat om zijn vitale rol in onder andere het immuunsysteem.

NOW Foods Vitamine C - 1000 met Rozenbottel

NOW Foods Vitamine C1000 met Rozenbottel. Vitamine C is een Antioxidant en valt onder de wateroplosbare Vitamines. Vitamine C is nauw betrokken bij veel processen in het lichaam. Het zorgt mede voor een goede weerstand, voor het behoud van sterke botten en het ondersteunt de tanden. Ook bevat dit vitamine C supplement bioflavonoïden. Bioflavonoïden werden in 1936 door de Hongaarse wetenschapper Dr. Albert Szent Gyorgyi aangetroffen in citrusvruchten. In het zachte, witte gedeelte onder de schil. Hij noemde zijn vondst vitamine P.

Lindens Vitamine C + 1000 mg

Lindens

Lindens Vitamine C + levert 1250% NRV (Nutrient Reference Value) van vitamine C per tablet, speciaal ontworpen om de opname te maximaliseren. Lindens Vitamine C + is geformuleerd als een tablet met vertraagde afgifte.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl.

De beste vitamine C kopen bij Bono

Geef je lichaam een boost met de gunstige effecten van vitamine C! Bij Bono bestel je snel en kun je rekenen op kwaliteit en veiligheid als het gaat om voedingssupplementen. Koop je vitamine C bij Bono.nl. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.