Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Astaxanthine

Misschien heb je nog nooit van het moeilijke woord astaxanthine gehoord of misschien denk je dat astaxanthine onzin is. Toch wordt astaxanthine als een super antioxidant en misschien wel dé beste antioxidant geroemd.

Wat is Astaxanthine?

Astaxanthine behoort tot de carotenoïde familie en is afkomstig van de bloedregenalg, een rode alg die voorkomt in meren, vijvers en het Arctisch zeegebied. Astaxanthine is het roze, rode pigment dat in waterdieren zit als zalm, forel, garnaal, krab, rivierkreeft, zeekreeft én zelfs flamingos. De astaxanthine die deze algensoort omvat wordt ook wel de krachtigste antioxidant uit de natuur genoemd, ook wel ‘Het Rode Goud’. Astaxanthine is veel krachtiger dan vitamine E en vitamine C (6000x zo effectief). Het is het dus waard om meer over te weten!

Voordelen van Astaxanthine

Astaxanthine is een antioxidant. Antioxidanten zijn essentieel voor mensen, want deze beschermen hen tegen vrije radicalen van buitenaf. Maar waar is astaxanthine nu precies goed voor? Astaxanthine is overal in het lichaam werkzaam (ogen, hersenen, bloedvaten, spieren, huid, lever, nieren, gewrichten, hart, alvleesklier). Hierdoor heeft astaxanthine veel voordelen:
 • Beschermt tegen UV-straling. Uit onderzoek is gebleken dat astaxanthine en natuurlijke bescherming biedt tegen UV-straling. Door UV-straling veroorzaakte schade is cumulatief en blijvend. Het kan het hoornvlies, de lens, de iris, het netvlies en gerelateerde epitheliale en conjunctivale weefsels treffen. Ook zorgt de straling voor huidveroudering.
 • Ondersteunt de gezondheid van de ogen. Het rode pigment uit de alg concentreert zich in het oog, waardoor het bescherming biedt tegen UV-straling. Dit voorkomt schade aan lichtcellen. Hierdoor kan als voorzorg ingezet worden tegen staar en macula degeneratie. Ook helpt astaxanthine in het herstel van vermoeide ogen.
 • Beschermt en ondersteunt de huid.
 • Goed voor cognitief functioneren.
 • Stimuleert en reguleert het immuunsysteem.
 • Zorgt voor een gezonde spierfunctie en verlicht vermoeide en pijnlijke spieren na fysieke inspanning.
 • Stimuleert het uithoudingsvermogen.
 • Beschermt maag- en darmwand en ondersteunt gezonde darmen.
 • Goed voor glucose- en vetstofwisseling.
 • Werkt ontstekingsremmend.
 • Beschermt tegen ouderdomsverschijnselen.

Ook is astaxanthine een veelbelovend voor de preventie en behandeling van neurologische aandoeningen waar sprake is van oxidatieve stress en neuro-inflammatie, zoals de ziekte van Alzheimer. 

Heeft Astaxanthine bijwerkingen?

Momenteel zijn er geen astaxanthine bijwerkingen bekend. In toxiciteitsstudies met mensen zijn doses gegeven tot 40 mg/dag (gedurende 3 weken).

Astaxanthine supplementen kopen

Bono

Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels)

De Bono Astaxanthine 4mg (60 softgels) is gemaakt in Nederland, onder strenge toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om de kwaliteit en effectiviteit te waarborgen. Dit product bevat 60 softgels met astaxanthine om te profiteren van vele gezondheidsvoordelen. Ook bevat dit product geen bekende allergenen en is het geschikt voor mensen met diabetes, glutenvrij en non-GMO.

NOW Foods

NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 softgels)

De NOW Foods Astaxanthine 10 mg (60 softgels) zijn van het Amerikaanse bedrijf NOW Foods. Dit product is GMP-kwaliteit verzekerd, dat betekent dat elk aspect van het productieproces is onderzocht. De NOW Foods Astaxanthine 10 mg is zuivelvrij, eivrij, kosher, glutenvrij en non-GMO.

Astaxanthine producten kopen bij Bono.nl?

Toe aan dé krachtigste oxidant? Kies voor een astaxanthine supplement en zorg op een gemakkelijke manier voor vele gezondheidsvoordelen. Bekijk ons astaxanthine assortiment en bestel jouw favorieten. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!