Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

10x Tips: de ultieme handleiding voor het behouden van een prachtige balayage

10x Tips: de ultieme handleiding voor het behouden van een prachtige balayage

Elke vrouw weet dat het behouden van een mooie balayage een grote uitdaging kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je balayage er geweldig uit blijft zien tussen de salonafspraken door. In deze handleiding geven we je 10 gouden tips om je balayage mooi te houden en ervoor te zorgen dat je haarkleur langer on-point blijft.

1. Kies de juiste haarproducten

OLAPLEX NO3 voor onderhouden balayage

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je balayage er mooi uit te laten zien, is het gebruik van de juiste haarproducten. Kies producten die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar, en vermijd producten met agressieve ingrediënten zoals sulfaten. Dit kan de haarkleur sneller vervagen en de glans van je haar verminderen. OLAPLEX No. 3 is een musthave als je een balayage hebt. Ook een voedend haarmasker zoals, Morte Subita van Lola Cosmetics beschermt en voedt het haar optimaal.

2. Was je haar minder vaak

Droogshampoo voor balayage

Hoe minder vaak je je haar wast, hoe langer je balayage er mooi uit blijft zien. Was je haar niet meer dan twee of drie keer per week en gebruik droogshampoo om de tijd tussen wasbeurten te verlengen. Zo is de droogshampoo van OLAPLEX heel fijn. De droogshampoo is niet alleen bewezen gezond voor je hoofdhuid, maar laat ook geen witte resten achter en verstopt de poriën niet. Door je haar minder vaak te wassen, voorkom je dat de kleur sneller vervaagt.

3. Bescherm je haar tegen de zon

Spray balayage onderhouden

De zon kan de kleur van je balayage snel doen vervagen. Gebruik daarom producten die UV-bescherming bieden, zoals een haarspray met SPF of een hoed om je haar te beschermen tegen de zon. De Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray  Dit helpt de kleur van je haar langer te behouden en voorkomt dat het uitdroogt.

4. Gebruik geen hete stylingtools

We weten dat dit veel gevraagd is. Maar hoge temperaturen van stylingtools zoals stijltangen en krultangen kunnen de kleur van je balayage doen vervagen. Probeer je haar te stylen met lagere temperaturen of gebruik beschermende sprays of serums voordat je stylingtools gebruikt. Onze favoriet is de BioSilk Silk Therapy. Op deze manier behoudt je de glans van je haar en voorkom je dat de kleur vervaagt.

5. Ga naar de kapper voor regelmatig onderhoud

Regelmatige kappersafspraken zijn cruciaal om je balayage er mooi uit te laten zien. Ga om de zes tot acht weken naar de kapper voor onderhoud en vraag je kapper om advies over hoe je je balayage thuis het beste kunt verzorgen.

6. Gebruik geen chloor- of zoutwater

Ook dit is veel gevraagd, want wat is een zomervakantie zonder zwembad en zee? Maar chloor- en zoutwater kunnen de kleur van je balayage doen vervagen en je haar beschadigen. Vermijd zwemmen in chloor- of zoutwater als je je haarkleur zo lang mogelijk wilt behouden. Als je toch gaat zwemmen, gebruik dan een badmuts of spoel je haar na het zwemmen grondig uit.

7. Vermijd hitte en vochtigheid

Anti frizz onderhoud balayage

Hitte en vochtigheid kunnen je balayage er dof en pluizig uit laten zien. Gebruik anti-frizz producten om vochtigheid te verminderen en vermijd hittebronnen zoals föhns, stijl- en krultangen. De favoriete anti-frizz producten van onze klanten zijn BioSilk Silk Therapy.

8. Kam je haar voorzichtig

Kam je haar voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Gebruik een kam met wijde tanden en begin onderaan om klitten geleidelijk te verwijderen. Trek niet aan het haar, want dat kan de haarkleur en je haar beschadigen.

9. Bescherm je haar tijdens het slapen

Je haar kan beschadigd raken als je tijdens het slapen op het haar ligt. Probeer je haar vast te zetten in een losse vlecht en voorkom zo dat je je haar beschadigt. Gebruik ook een satijnen kussensloop, dit vermindert wrijving en helpt om de haarkleur langer te behouden.

10. Verzorg je haar van binnenuit

Balayage onderhouden van binnenuit

Je haar heeft ook voeding nodig van binnenuit. Een gezond dieet met veel groenten, fruit, proteïnen en gezonde vetten kan helpen om je haar gezond en glanzend te houden. Daarnaast is het drinken van voldoende water ook belangrijk voor een gezonde haargroei. Heb je het idee dat je niet aan genoeg voedingsstoffen komt middels je voeding? Neem dan bijvoorbeeld de heerlijke haarvitamine gummies van OASE, deze bevatten 17 zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om haargroei te stimuleren.

Haarproducten voor onderhoud balayage kopen bij Bono?

Met deze 10 tips kun je ervoor zorgen dat je balayage er langer mooi uit blijft zien. Maar vergeet niet, de beste manier om je haar gezond te houden is door het regelmatig te laten knippen en kleuren door een professionele kapper. Bekijk ons assortiment aan haarproducten en zorg er zo voor dat jouw balayage er on-point uitziet.