Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Het nastreven van een eeuwig leven? Een kijkje in Bryan Johnson's Blueprint

Het nastreven van een eeuwig leven? Een kijkje in Bryan Johnson's Blueprint

Bryan Johnson, een baanbrekende Amerikaanse ondernemer, staat bekend om zijn unieke levensstijl en visie op gezondheid en levensduur. Als oprichter van Braintree, en later van Kernel en OS Fund, heeft Johnson een aanzienlijk vermogen vergaard, dat hij nu inzet in zijn zoektocht naar het eeuwige leven.

Wie is Bryan Johnson?

Bryan Johnson, een opmerkelijke Amerikaanse ondernemer en investeerder, is een figuur die het toppunt van innovatie en vooruitstrevend denken belichaamt. Bekend als de oprichter van Braintree, een betaalplatform dat later werd overgenomen door PayPal, heeft Johnson zijn aanzienlijke fortuin en intellect gewijd aan het nastreven van zijn fascinatie voor levensduur en gezondheid. Zijn bedrijf, Blueprint, staat symbool voor deze missie, waar hij zich richt op menselijke gezondheid door middel van geavanceerde technologie en wetenschap.

 

 

Project Blueprint: Zijn strijd tegen veroudering

Met 'Project Blueprint' onderneemt Johnson rigoureuze stappen om het verouderingsproces te beïnvloeden. Dit omvat een strikt dieet, intermitterend vasten, supplementen, en geavanceerde medische tests. Johnson staat bekend om zijn gedisciplineerde levensstijl, inclusief een slaapschema en fysieke oefeningen, gericht op het verbeteren van zijn levensduur. Het gaat over meer dan alleen gezond ouder worden; het is een rigoureuze, data-gestuurde poging om het verouderingsproces te beïnvloeden. Zo date hij onder andere ook niet (meer). Dit omvat een gedetailleerde analyse van zijn eigen lichaam en gezondheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën om elk aspect van zijn fysieke toestand te monitoren en te optimaliseren.

Het omvat een strikt dieet met specifieke maaltijden zoals 'The Green Giant', 'Super Veggie', en 'Nutty Pudding'. Daarnaast bevat het programma een reeks supplementen en een verscheidenheid aan producten en diensten, waaronder een Withings-schaal, grijs haar omkeer behandelingen, tests voor het tempo van veroudering, en fitness- en slaaptrackers. 

Johnson deelt zijn gezondheidsdata en vorderingen via Blueprint, een platform dat anderen wil inspireren om een vergelijkbare levensstijl te volgen. Zijn methodes zijn echter niet zonder controverse; sommige experts betwijfelen de effectiviteit en ethische implicaties van zijn aanpak.

Wat zijn enkele belangrijke aspecten van de gezondheids- en levensstijlkeuzes van Bryan Johnson?

Hoe ziet zijn gedisciplineerde leven er dan uit? Johnson’s dag begint vroeg, om 04.30 uur, en omvat strikte eet- en slaapgewoonten, en het innemen van 100 pillen. Hij ondergaat ook behandelingen zoals een bad in rood LED-licht en elektromagnetische straling. Hij volgt een streng dieet, een op maat gemaakt fitnessprogramma, en gebruikt een reeks supplementen die zijn ontworpen om zijn fysieke en mentale welzijn te optimaliseren. Zijn doel is helder: hij streeft naar een extreem lange levensduur, wellicht zelfs onsterfelijkheid.

Johnson's dagelijkse routine is een spiegelbeeld van zijn levensfilosofie. Een rigide regime van gezond eten, intensief sporten, en mentale trainingen vormt de kern van zijn levensstijl, allemaal gestuurd door de gegevens die hij verzamelt. Zijn doel is niet alleen om zijn eigen gezondheid te verbeteren, maar ook om waardevolle inzichten te bieden die op grotere schaal kunnen worden toegepast. Benieuwd wat hij dan allemaal wel niet doet? Bekijk hier zijn enthousiaste guide

Belang van data in zijn bedrijf en leven

Johnson's aanpak is diep geworteld in data en algoritmes. Hij beschouwt deze als cruciale instrumenten om inzicht te krijgen in het menselijk lichaam op een niveau dat eerder onmogelijk werd geacht. Door de combinatie van uitgebreide gezondheidsgegevens en kunstmatige intelligentie, streeft hij naar een beter begrip en eventuele manipulatie van het menselijke verouderingsproces.

 

Welke supplementen gebruikt Bryan Johnson?

Benieuwd welke supplementen Bryan Johnson in zijn routine heeft? Bekijk de uitgebreide tabel hieronder mét producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, onder Nederlands en Europese wetgeving. De vermelde producten zijn vergelijkbaar met die gebruikt door Bryan Johnson, maar kunnen verschillen in merk, vorm en andere kenmerken. De actieve ingrediënten zijn hetzelfde.

Bij het wakker worden Ontbijt (rond 11 uur) Voor het slapen Overige
Acarbose 200 mg (alleen op recept) Acarbose 200 mg (alleen op recept) Melatonine 300 mcg Extra vierge olijfolie, 30 ml dagelijks
Ashwagandha 600 mg BroccoMax 17,5 mg Erwtenproteïne, 29 g dagelijks
Astaxanthine 12 mg Ca-AKG 1 g Pure chocolade, 15 g
Vitamine B-complex 0,50 pil (2x per week: Ma & Do) Cacaoflavanolen 500 mg (bevat cafeïne) Rapamycine (alleen op recept)
Week 1: 13 mg, Week 2: 6 mg, Week 3: 13 mg, Week 4: 6 mg
Boor 2 mg Vitamine E 67 mg 17α-E2, 8 mg per week transdermaal
BroccoMax 17,5 mg EPA 500 mg Methyl B-12 1x week
Vitamine C 500 mg Knoflook 2.4 g Aspirine 81 mg 3x week
Ca-AKG 1 gram Knoflook 1.2 g (gefermenteerd)
Cacaoflavanolen 500 mg Gemberwortel 2,2 g
CoQ10 100 mg Glucosaminesulfaat 2KCL 1.500 mg
Vitamine D3 2.000 IE Hyaluronzuur 300 mg
DHEA  25 mg L-Lysine 1 g
Vitamine E 67 mg L-Tyrosine 500 mg
EPA 500 mg Metformine ER 500 mg (alleen op recept)
Fisetine 200 mg N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 1.800 mg
Knoflook 2.4 g  Nicotinamide Riboside 375 mg OF Nicotinamide Mononucleotide 500 mg, (6x per week)
Knoflook 1.2 g (gefermenteerd) Taurine 1 g
Genisteïne 125 mg Kurkuma 1 g
Gemberwortel 2,2 g Viviscal 1 pil
Glucosaminesulfaat 2KCL 1500 mg
Jodium als kaliumjodide 125 mcg
Vitamine K1, 1,5 mg
Vitamine K2-MK4, 5 mg
Vitamine K2-MK7 600 mcg
Lithium 1 mg
Lycopeen 10 mg
L-Lysine 1 g
Metformine ER 1.500 mg (alleen op recept)
Nicotinamide Riboside 375 mg (6 x per week)
N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 1.800 mg
Proferrin 10 mg
Spermidine 10 mg
Kurkuma 1 g


Disclaimer:
Vergeet hierbij niet dat deze levensstijl en het gebruik van deze supplementen niet voor iedereen geschikt zijn, vooral niet voor mensen met een medische aandoening. Het is van belang om te overleggen met een arts, stop met het gebruik en raadpleeg een arts als er overgevoeligheidsreacties optreden. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Wat zijn de meningen van experts over de zoektocht van Bryan Johnson naar eeuwig leven?

De benadering van Johnson voor levensduur wordt in sommige wetenschappelijke kringen ondersteund, met name onder verouderingsbiologen en experts op het gebied van genetica. Zijn nadruk op data en technologie als middelen om het menselijk lichaam te begrijpen, vindt weerklank bij hen die geloven dat de sleutel tot veroudering in onze cellen en hun processen ligt.

Deskundigen zoals Peter de Keizer en David van Bodegom benadrukken dat er natuurlijke grenzen zijn aan de menselijke levensduur. Ze adviseren meer focus op gezond oud worden door middel van gebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, in plaats van het nastreven van eeuwig leven.

Daarnaast blijft de vraag of zijn benadering haalbaar of wenselijk is voor de algemene bevolking. Ook is er discussie over de lange termijn effecten en ethische implicaties van zijn experimenten met levensduur. Wil je nu eenmaal langer leven of gelukkiger?

FAQ

 1. Hoe beïnvloedt Bryan Johnson's leefwijze zijn algehele gezondheid? Bryan Johnson's leefwijze, die een strikt dieet, supplementen en geavanceerde medische tests omvat, is gericht op het optimaliseren van zijn gezondheid en het verlengen van zijn levensduur. Deze rigoureuze aanpak is echter zeer persoonlijk en waarschijnlijk niet geschikt voor iedereen.

 2. Welke technologieën gebruikt Bryan Johnson in zijn dagelijkse routine?
  Johnson maakt gebruik van diverse technologieën zoals een Withings-schaal, rode LED-licht therapie, en fitness- en slaaptrackers. Deze hulpmiddelen helpen hem bij het monitoren van zijn fysieke toestand en het bijhouden van zijn gezondheidsdata.

 3. Wat zijn de langetermijneffecten van Bryan Johnson's leefstijl op levensduur?
  De langetermijneffecten van Johnson's leefstijl op levensduur zijn nog onduidelijk. Hoewel hij streeft naar verlenging van de levensduur, is de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld over de effectiviteit en haalbaarheid van zijn methoden.

 4. Zijn er ethische bezwaren of potentiële risico's verbonden aan Bryan Johnson's levensstijl?
  De aanpak van Bryan Johnson roept vragen op die verder gaan dan gewone gezondheidszorg. Zijn streven naar eeuwig leven en extreme levensverlenging raakt aan diepere filosofische en ethische kwesties over de natuur van het menselijk bestaan en onze relatie met de dood. Critici vragen zich af of we ons moeten richten op het maximaliseren van de levensduur, ongeacht de kosten, of dat we meer waarde moeten hechten aan de kwaliteit van leven. Daarnaast bestaat er bezorgdheid over de impact van dergelijke extreme gezondheidsregimes op zowel fysiek als psychologisch welzijn, gezien de onzekerheid over lange termijn effecten.

Conclusie: Een unieke levensstijl 

In de wonderlijke wereld van Bryan Johnson is niets te gek – van een wekker die afgaat als de kippen nog slapen tot een dieet dat meer lijkt op een wetenschappelijk experiment. Terwijl we de grenzen van de levensduur verkennen, herinnert Johnson ons eraan dat je nooit te oud bent om een beetje 'out of the box' te denken. Of zijn benadering nu baanbrekend is of gewoon bizar, één ding is zeker: je leven langdurig maken is één ding, maar er een boeiend verhaal van maken is een kunst op zich. Wil je toch wat kleine dingen overnemen? Bekijk dan ons supplementen assortiment en lees de (bewezen) effecten van supplementen, als aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet!

\n

 

\n

 

\n

Project Blueprint: Zijn strijd tegen veroudering

\n

Met 'Project Blueprint' onderneemt Johnson rigoureuze stappen om het verouderingsproces te beïnvloeden. Dit omvat een strikt dieet, intermitterend vasten, supplementen, en geavanceerde medische tests. Johnson staat bekend om zijn gedisciplineerde levensstijl, inclusief een slaapschema en fysieke oefeningen, gericht op het verbeteren van zijn levensduur. Het gaat over meer dan alleen gezond ouder worden; het is een rigoureuze, data-gestuurde poging om het verouderingsproces te beïnvloeden. Zo date hij onder andere ook niet (meer). Dit omvat een gedetailleerde analyse van zijn eigen lichaam en gezondheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën om elk aspect van zijn fysieke toestand te monitoren en te optimaliseren.

\n

Het omvat een strikt dieet met specifieke maaltijden zoals 'The Green Giant', 'Super Veggie', en 'Nutty Pudding'. Daarnaast bevat het programma een reeks supplementen en een verscheidenheid aan producten en diensten, waaronder een Withings-schaal, grijs haar omkeer behandelingen, tests voor het tempo van veroudering, en fitness- en slaaptrackers. 

\n

Johnson deelt zijn gezondheidsdata en vorderingen via Blueprint, een platform dat anderen wil inspireren om een vergelijkbare levensstijl te volgen. Zijn methodes zijn echter niet zonder controverse; sommige experts betwijfelen de effectiviteit en ethische implicaties van zijn aanpak.

\n

Wat zijn enkele belangrijke aspecten van de gezondheids- en levensstijlkeuzes van Bryan Johnson?

\n

Hoe ziet zijn gedisciplineerde leven er dan uit? Johnson’s dag begint vroeg, om 04.30 uur, en omvat strikte eet- en slaapgewoonten, en het innemen van 100 pillen. Hij ondergaat ook behandelingen zoals een bad in rood LED-licht en elektromagnetische straling. Hij volgt een streng dieet, een op maat gemaakt fitnessprogramma, en gebruikt een reeks supplementen die zijn ontworpen om zijn fysieke en mentale welzijn te optimaliseren. Zijn doel is helder: hij streeft naar een extreem lange levensduur, wellicht zelfs onsterfelijkheid.

\n

Johnson's dagelijkse routine is een spiegelbeeld van zijn levensfilosofie. Een rigide regime van gezond eten, intensief sporten, en mentale trainingen vormt de kern van zijn levensstijl, allemaal gestuurd door de gegevens die hij verzamelt. Zijn doel is niet alleen om zijn eigen gezondheid te verbeteren, maar ook om waardevolle inzichten te bieden die op grotere schaal kunnen worden toegepast. Benieuwd wat hij dan allemaal wel niet doet? Bekijk hier zijn enthousiaste guide

\n

Belang van data in zijn bedrijf en leven

\n

Johnson's aanpak is diep geworteld in data en algoritmes. Hij beschouwt deze als cruciale instrumenten om inzicht te krijgen in het menselijk lichaam op een niveau dat eerder onmogelijk werd geacht. Door de combinatie van uitgebreide gezondheidsgegevens en kunstmatige intelligentie, streeft hij naar een beter begrip en eventuele manipulatie van het menselijke verouderingsproces.

\n
\n

Death is now our only foe. pic.twitter.com/FMyQ8SQEZH

\n— Zero (@bryan_johnson) November 10, 2023\n
\n\n

 

\n

\n

Welke supplementen gebruikt Bryan Johnson?

\n

Benieuwd welke supplementen Bryan Johnson in zijn routine heeft? Bekijk de uitgebreide tabel hieronder mét producten die in Nederland verkrijgbaar zijn, onder Nederlands en Europese wetgeving. De vermelde producten zijn vergelijkbaar met die gebruikt door Bryan Johnson, maar kunnen verschillen in merk, vorm en andere kenmerken. De actieve ingrediënten zijn hetzelfde.

\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n
Bij het wakker wordenOntbijt (rond 11 uur)Voor het slapenOverige
Acarbose 200 mg (alleen op recept)Acarbose 200 mg (alleen op recept)\nMelatonine 300 mcgExtra vierge olijfolie, 30 ml dagelijks
\nAshwagandha 600 mgBroccoMax 17,5 mgErwtenproteïne, 29 g dagelijks
\nAstaxanthine 12 mgCa-AKG 1 gPure chocolade, 15 g
\nVitamine B-complex 0,50 pil (2x per week: Ma & Do)Cacaoflavanolen 500 mg (bevat cafeïne)Rapamycine (alleen op recept)
Week 1: 13 mg, Week 2: 6 mg, Week 3: 13 mg, Week 4: 6 mg
Boor 2 mg\nVitamine E 67 mg17α-E2, 8 mg per week transdermaal
BroccoMax 17,5 mg\nEPA 500 mg\nMethyl B-12 1x week
\nVitamine C 500 mg\nKnoflook 2.4 gAspirine 81 mg 3x week
Ca-AKG 1 gramKnoflook 1.2 g (gefermenteerd)
Cacaoflavanolen 500 mg\nGemberwortel 2,2 g
\nCoQ10 100 mg\nGlucosaminesulfaat 2KCL 1.500 mg
\nVitamine D3 2.000 IEHyaluronzuur 300 mg
\nDHEA  25 mg\nL-Lysine 1 g
\nVitamine E 67 mg\nL-Tyrosine 500 mg
\nEPA 500 mgMetformine ER 500 mg (alleen op recept)
Fisetine 200 mg\nN-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 1.800 mg
\nKnoflook 2.4 g \nNicotinamide Riboside 375 mg OF Nicotinamide Mononucleotide 500 mg, (6x per week)
Knoflook 1.2 g (gefermenteerd)\nTaurine 1 g
Genisteïne 125 mg\nKurkuma 1 g
\nGemberwortel 2,2 gViviscal 1 pil
\nGlucosaminesulfaat 2KCL 1500 mg
\nJodium als kaliumjodide 125 mcg
\nVitamine K1, 1,5 mg
Vitamine K2-MK4, 5 mg
\nVitamine K2-MK7 600 mcg
Lithium 1 mg
\nLycopeen 10 mg
\nL-Lysine 1 g
Metformine ER 1.500 mg (alleen op recept)
Nicotinamide Riboside 375 mg (6 x per week)
\nN-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) 1.800 mg
Proferrin 10 mg
Spermidine 10 mg
\nKurkuma 1 g
\n


Disclaimer:
Vergeet hierbij niet dat deze levensstijl en het gebruik van deze supplementen niet voor iedereen geschikt zijn, vooral niet voor mensen met een medische aandoening. Het is van belang om te overleggen met een arts, stop met het gebruik en raadpleeg een arts als er overgevoeligheidsreacties optreden. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

\n

Wat zijn de meningen van experts over de zoektocht van Bryan Johnson naar eeuwig leven?

\n

De benadering van Johnson voor levensduur wordt in sommige wetenschappelijke kringen ondersteund, met name onder verouderingsbiologen en experts op het gebied van genetica. Zijn nadruk op data en technologie als middelen om het menselijk lichaam te begrijpen, vindt weerklank bij hen die geloven dat de sleutel tot veroudering in onze cellen en hun processen ligt.

\n

Deskundigen zoals Peter de Keizer en David van Bodegom benadrukken dat er natuurlijke grenzen zijn aan de menselijke levensduur. Ze adviseren meer focus op gezond oud worden door middel van gebalanceerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, in plaats van het nastreven van eeuwig leven.

\n

Daarnaast blijft de vraag of zijn benadering haalbaar of wenselijk is voor de algemene bevolking. Ook is er discussie over de lange termijn effecten en ethische implicaties van zijn experimenten met levensduur. Wil je nu eenmaal langer leven of gelukkiger?

\n

FAQ

\n
  \n
 1. \n

  Hoe beïnvloedt Bryan Johnson's leefwijze zijn algehele gezondheid? Bryan Johnson's leefwijze, die een strikt dieet, supplementen en geavanceerde medische tests omvat, is gericht op het optimaliseren van zijn gezondheid en het verlengen van zijn levensduur. Deze rigoureuze aanpak is echter zeer persoonlijk en waarschijnlijk niet geschikt voor iedereen.

  \n
 2. \n
 3. \n

  Welke technologieën gebruikt Bryan Johnson in zijn dagelijkse routine?
  Johnson maakt gebruik van diverse technologieën zoals een Withings-schaal, rode LED-licht therapie, en fitness- en slaaptrackers. Deze hulpmiddelen helpen hem bij het monitoren van zijn fysieke toestand en het bijhouden van zijn gezondheidsdata.

  \n
 4. \n
 5. \n

  Wat zijn de langetermijneffecten van Bryan Johnson's leefstijl op levensduur?
  De langetermijneffecten van Johnson's leefstijl op levensduur zijn nog onduidelijk. Hoewel hij streeft naar verlenging van de levensduur, is de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld over de effectiviteit en haalbaarheid van zijn methoden.

  \n
 6. \n
 7. \nZijn er ethische bezwaren of potentiële risico's verbonden aan Bryan Johnson's levensstijl?
  De aanpak van Bryan Johnson roept vragen op die verder gaan dan gewone gezondheidszorg. Zijn streven naar eeuwig leven en extreme levensverlenging raakt aan diepere filosofische en ethische kwesties over de natuur van het menselijk bestaan en onze relatie met de dood. Critici vragen zich af of we ons moeten richten op het maximaliseren van de levensduur, ongeacht de kosten, of dat we meer waarde moeten hechten aan de kwaliteit van leven. Daarnaast bestaat er bezorgdheid over de impact van dergelijke extreme gezondheidsregimes op zowel fysiek als psychologisch welzijn, gezien de onzekerheid over lange termijn effecten.
 8. \n
\n

Conclusie: Een unieke levensstijl 

\n

In de wonderlijke wereld van Bryan Johnson is niets te gek – van een wekker die afgaat als de kippen nog slapen tot een dieet dat meer lijkt op een wetenschappelijk experiment. Terwijl we de grenzen van de levensduur verkennen, herinnert Johnson ons eraan dat je nooit te oud bent om een beetje 'out of the box' te denken. Of zijn benadering nu baanbrekend is of gewoon bizar, één ding is zeker: je leven langdurig maken is één ding, maar er een boeiend verhaal van maken is een kunst op zich. Wil je toch wat kleine dingen overnemen? Bekijk dan ons supplementen assortiment en lees de (bewezen) effecten van supplementen, als aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet!

\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
","keywords":""}