Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat helpt tegen rimpels? Ontdek deze effectieve strategieën

Wat helpt tegen rimpels? Een gids voor innerlijke en uiterlijke schoonheid

Ben jij ook altijd op zoek naar manieren om rimpels te verminderen en je natuurlijke schoonheid te behouden? Je bent niet alleen! Bij Bono begrijpen we hoe belangrijk het is om je goed te voelen, zowel van binnen als van buiten. In deze blog delen we waardevolle tips en producten die kunnen helpen in de strijd tegen rimpels. Laten we samen duiken in de wereld van huidverzorging en ontdekken wat écht werkt!

Rimpels onder ogen: oorzaken

Die kleine lijntjes onder je ogen, vaak een teken van lachbuien en levenservaring, kunnen soms storend zijn. Hier zijn enkele hoofdoorzaken:

 • Natuurlijke huidveroudering: naarmate we ouder worden, produceert onze huid minder collageen en elastine, wat leidt tot een dunnere en minder elastische huid.
 • Zonlicht: langdurige blootstelling aan UV-stralen kan de huid beschadigen en het verouderingsproces versnellen door het afbreken van collageen.
 • Uitdroging: factoren zoals onvoldoende hydratatie, het gebruik van harde huidproducten, en omgevingselementen zoals wind en droge lucht kunnen de huid uitdrogen.
 • Herhaalde gezichtsbewegingen: bewegingen zoals glimlachen of fronsen kunnen 'dynamische' rimpels veroorzaken, die ontstaan door de beweging van de huid.

Deze factoren benadrukken het belang van goede huidverzorging en bescherming tegen deze invloeden.

Oorzaken van rimpels bovenlip

De vorming van rimpels boven de lip kan worden veroorzaakt door diverse factoren. Roken is een belangrijke oorzaak; de herhaalde beweging van de lippen tijdens het roken, samen met de chemische effecten van de rook, kan leiden tot diepere lijnen rond de mond. Ook langdurige blootstelling aan de zon speelt een rol, aangezien UV-stralen de huid kunnen beschadigen en zo bijdragen aan rimpelvorming.

Met het ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en collageen, wat resulteert in fijnere lijntjes en rimpels. Daarnaast kunnen herhaalde bewegingen, zoals het vaak drinken uit rietjes of het tuiten van de lippen, bijdragen aan de vorming van rimpels in dit gebied. Tot slot zijn er genetische factoren die bepalen hoe vatbaar iemand is voor het ontwikkelen van rimpels, inclusief die boven de lip. Al deze factoren samen kunnen invloed hebben op het ontstaan en de ernst van rimpels in dit specifieke gebied van het gezicht.

Wrinkles: what helps? - Bono

Oorzaken van voorhoofdsrimpels

Na het bespreken van de rimpels boven de lip, is het belangrijk om ook te kijken naar een ander veelvoorkomend gebied van rimpelvorming: het voorhoofd. Net als bij de rimpels boven de lip, worden voorhoofdsrimpels vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren die verband houden met levensstijl, genetica en natuurlijke huidveroudering.

Voorhoofdsrimpels ontstaan vaak door expressieve gezichtsbewegingen zoals fronsen of het optrekken van de wenkbrauwen. Deze bewegingen leiden tot 'dynamische rimpels', die na verloop van tijd dieper kunnen worden. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en collageen, waardoor deze natuurlijke expressielijnen meer zichtbaar worden. Andere factoren zoals langdurige blootstelling aan zonlicht, genetische factoren en leefstijlkeuzes kunnen ook bijdragen aan de vorming van rimpels op het voorhoofd. 

Hoe pak je rimpels aan? 

Om rimpels effectief aan te pakken, zijn er verschillende strategieën die je kunt overwegen:

 • Zonbescherming: gebruik regelmatig zonnebrandcrème om verdere schade door de zon te voorkomen. Dit kan helpen de vorming van nieuwe rimpels te vertragen.
 • Stoppen met roken: dit kan de ontwikkeling van nieuwe rimpels vertragen.
 • Hydratatie: een goed gehydrateerde huid kan de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen. Gebruik vochtinbrengende crèmes voor ondersteuning.
 • Gezichtsoefeningen: oefeningen voor de spieren rond de mond kunnen de huid strakker maken. Dit vermindert de diepte van rimpels.
 • Professionele behandelingen: opties zoals fillers, lasertherapie of chemische peelings. Dit wordt uitgevoerd door professionals om de zichtbaarheid van rimpels te verminderen.
 • Voedingssupplementen en collageenproducten: overweeg het gebruik van supplementen en producten die de huid kunnen ondersteunen. Dit kan de huidtextuur en elasticiteit verbeteren.

Bij het kiezen van behandelingen en producten is het belangrijk om rekening te houden met je individuele huidtype en gevoeligheden. Het raadplegen van een dermatoloog of huidspecialist voor gepersonaliseerd advies kan zeer nuttig zijn.

In beide gevallen, of het nu gaat om rimpels boven de lip of op het voorhoofd, is het essentieel om te onthouden dat een holistische benadering van huidverzorging het meest effectief is. Dit omvat zowel externe behandelingen als aandacht voor interne factoren zoals voeding en algehele gezondheid. Voor gepersonaliseerd advies en behandelingsmogelijkheden is het raadzaam om een dermatoloog of huidspecialist te raadplegen.

Essentiële mineralen en vitamines voor de huid

Verschillende vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezonde huid en kunnen helpen bij het tegengaan van rimpels:

Vitamine C

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid. Het is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en wordt gebruikt voor inwendige huidverzorging.

Vitamine c-1000 supplementen bij Bono

NOW Foods Vitamine C-1000 is een supplement dat vitamine C en bioflavonoïden bevat. Het is een in water oplosbare voedingsstof die betrokken is bij verschillende lichaamsprocessen, waaronder aminozuurmetabolisme en neurotransmittersynthese. Dit product is niet-GMO, kosher, sojavrij, zuivelvrij, eivrij, suikervrij, notenvrij, natriumarm, en gemaakt zonder gluten. Het is zowel vegetarisch als veganistisch.

Vitamine A

Vitamine A levert een bijdrage in het gezond houden van de huid en stimuleert het behoud van een normale huid. Het ondersteunt ook het herstellend vermogen van de huid.

Vitamine D & D supplementen bij Bono

NOW Foods Vitamine A & D is een voedingssupplement dat een combinatie van vitamine A en vitamine D bevat. Het product bevat geen tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis of schaaldieren en is geproduceerd in een GMP-faciliteit.

Zink

Zink helpt een normale huid in stand te houden en draagt bij aan het behoud van normale structuur en functie van de huid. Het helpt ook bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Now Foods zink supplementen bij Bono

NOW Foods Zink 50 mg is een supplement dat per tablet 50 mg zink bevat. Dit product is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Het bevat geen tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren of noten en is geproduceerd in een GMP-faciliteit.

Riboflavine

Riboflavine is essentieel voor het behoud van normale structuur en functie van de huid. Het helpt bij het gezond houden van de huid en bij de verzorging van de huid van binnenuit. 

Now Foods riboflavine supplementen bij Bono

NOW Foods Vitamine B2, ook bekend als riboflavine, is een supplement met 100 mg riboflavine per capsule. Het is geproduceerd in een GMP-gecertificeerde faciliteit en is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Biotine

Biotine stimuleert het behoud van een normale huid, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en voedt de huid van binnenuit.

Foligain biotine supplement bij Bono
FOLIGAIN Biotine Supplement bevat 10.000 mcg biotine per tablet en is ontworpen om snel op te lossen in het lichaam. Het is veganistisch en heeft een aangename kersensmaak. Naast biotine bevat het supplement sorbitol, fructose, natuurlijke fruitsmaken, plantaardig stearinezuur, plantaardig magnesiumstearaat, cellulose en citroenzuur. Het is aanbevolen om dagelijks één tablet bij een maaltijd in te nemen.

 

  Aanbevolen producten

  1. OASE skin vitamins bij Bono
   OASE skin vitamins
   : deze vegan collageen booster bevat 20 hoogwaardige ingrediënten, waaronder vitamine A, biotine, astaxanthine, en Careflow (mangopoeder). Deze ingrediënten stimuleren de collageenproductie, vertragen huidveroudering, en verbeteren de huidgezondheid. De gummies zijn ontwikkeld met een unieke Zwitserse Soft Gums™ technologie en bevatten ook belangrijke aminozuren en mineralen zoals selenium en zink​.
  2. DHEA eurovital cream
   EuroVital DHEA cream
   : een crème gericht op huidverjonging. EuroVital staat bekend om zijn kwalitatieve gezondheidsproducten.
  3. biovea huid haar en nagels
   Biovea huid, haar en nagels capsules
   : deze capsules bevatten essentiële voedingsstoffen voor de huid, waaronder vitaminen en mineralen die de huid kunnen helpen versterken en voeden.
  4. Ostrovit Marine collageen supplementen bij Bono
   OstroVit Marine Collageen met Hyaluronzuur en Vitamine C
   is een voedingssupplement dat een combinatie biedt van zeeviscollageen, hyaluronzuur en vitamine C. Deze ingrediënten zijn specifiek samengesteld om de huid te ondersteunen. Zeeviscollageen
    wordt gewonnen uit vis en staat bekend om zijn hoge biologische beschikbaarheid. Het wordt gemakkelijker opgenomen door het lichaam vergeleken met andere bronnen van collageen.
  5. DS laboratories vitamine c booster bij Bono
   DS Laboratories serum vitamine C booster
   : dit serum maakt gebruik van de antioxiderende kracht van vitamine C om de huid te beschermen en te verjongen.
  6. DS Laboratories serum dark DS laboratories advanced spot correcter kopen bij Bonospot corrector
   : helpt bij het verminderen van pigmentvlekken en het egaliseren van de huidtoon.

  FAQs

  1. Wat echt helpt tegen rimpels?
   Een combinatie van goede huidverzorgingsproducten, gezonde leefgewoonten en bescherming tegen de zon kan rimpels significant verminderen.
  2. Hoe krijg je rimpels in het gezicht weg?
   Regelmatig gebruik van kwalitatieve huidverzorgingsproducten en gezichtsoefeningen zijn effectief. 
  3. Kunnen bestaande rimpels verdwijnen?
   Hoewel het moeilijk is om rimpels volledig te laten verdwijnen, kunnen ze wel minder zichtbaar worden gemaakt met de juiste producten en technieken.
  4. Hoe natuurlijk rimpels verminderen?
   Natuurlijke oliën, hydratatie, gezonde voeding en voldoende slaap zijn cruciaal voor een gezonde huid.

  Conclusie

  Bij Bono geloven we in een holistische benadering van schoonheid en gezondheid. Het verminderen van rimpels gaat niet alleen om wat je op je huid smeert, maar ook om hoe je voor jezelf zorgt. Onze producten, gecombineerd met een gezonde levensstijl, kunnen je helpen om je natuurlijke schoonheid te benadrukken en je huid fris en jeugdig te houden. Bekijk ons assortiment en laat ons je helpen om je beste zelf te zijn!