Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Natrium

Natrium is een mineraal en essentiële voedingsstof die je lichaam alleen binnenkrijgt via voeding. Natrium regelt samen met chloride, magnesium en kalium het vochtbalans, de werking van de zenuwen en spieren en je bloeddruk. De belangrijkste bron van natrium is keukenzout. 

Wat is Natrium? 

Natrium is een mineraal en essentiële voedingsstof die je lichaam alleen binnenkrijgt via voeding. Daarnaast wordt natrium toegevoegd aan vrijwel alle voedingsmiddelen. Ook is Natrium een zeer effectieve antioxidant die je lichaamsstructuren beschermen tegen oxidatieve schade die ontstaat tijdens het normale metabolisme. 

Waar is natrium goed voor?

Natrium helpt bij de onderhoud van:

  • een gezond vochtbalans 
  • de reguliere werking van de zenuwen en de spieren
  • een normale bloeddruk

Gezond vochtbalans met Natrium

Samen met kalium, regelt Natrium de levels van het vochtbalans in je lichaam. Dit gebeurt buiten de cellen, zoals in je bloed het diep in de weefsels van je huid. Om het vochtbalans gelijk te trekken in de rest van je lichaam zorgt Kalium het vochtbalans binnen de cellen.

Reguliere werking zenuwen en spieren met Natrium 

Ook als het gaat om de regulering van de werking van je zenuwen en spieren spelen kalium en magnesium in combinatie met natrium een belangrijke rol. Samen zorgen deze mineralen ervoor dat de zenuwen en spieren zich samen kunnen trekken. 

Normale bloeddruk met Natrium

Natrium en kalium zorgen er ook samen voor dat je een normale bloeddruk in stand kan houden houden ook de bloeddruk in stand. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk. Samen zorgen ze voor de juiste balans.

Hoeveel Natrium heb je per dag nodig?

Onderzoekers hebben een inschatting gemaakt van de hoeveelheid natrium die een volwassenen gemiddeld zou moeten binnenkrijgen. Voor volwassenen is de vastgestelde geschatte hoeveelheid ongeveer 1500 microgram per dag. Dit komt neer op 3750 microgram zout.

Natrium in voeding

Natrium is geen natuurlijk bestanddeel van voedingsmiddelen. Daarom wordt het in de vorm van keukenzout vaak aan diverse producten toegevoegd. Hierbij kan je denken aan brood, soepen, sauzen en koekjes.Maar ook bij het langer houdbaar maken van vlees, kaas, diepvriespizza’s en andere kant-en-klaarmaaltijden wordt Natrium gebruikt. Slechts 20% van de hoeveelheid zout die we binnen krijgen voegen we zelf aan ons eten toe en ruim 80% is door fabrikanten toegevoegd.

Toch twijfels over je Natriuminname? Dan kunnen supplementen jou mogelijk veel uitkomst bieden. Een goed voorbeeld daarvan is de NOW Foods Natrium Ascorbaat, deze kan je zonder zorgen met een theelepel innemen, zodat je dagelijks de juiste hoeveelheid Natrium binnenkrijgt. 


Wanneer heb je behoefte aan extra natrium?

Onder andere door te zweten verlies je veel zout. Mensen die veel sporten, kunnen daarom ook veel baat hebben bij de inname van extra natrium. 

Natrium kopen bij Bono.nl

Behoefte aan extra ondersteuning van je vochtbalans, de reguliere werking van je zenuwen en spieren en een gezonde bloeddruk? Haal dan nu Natrium in huis bij Bono.nl. Voor 23:59 bestelt, is morgen in huis!