Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Natrium

Natrium is een mineraal en belangrijke voedingsstof die je lichaam alleen binnenkrijgt via voeding. De belangrijkste bron van natrium is keukenzout. 

Wat is Natrium? 

Natrium is een mineraal dat je lichaam via voeding binnenkrijgt. Het is toegevoegd aan een groot aantal voedingsmiddelen en draagt bij aan diverse lichaamsfuncties.

De rol van natrium in het lichaam

Natrium speelt een rol in het behoud van het vochtbalans in het lichaam en is betrokken bij de normale werking van zenuwen en spieren. Het is belangrijk om een gebalanceerde inname van natrium te handhaven voor het goed functioneren van deze processen.

  Hoeveel Natrium heb je per dag nodig?

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium kan variëren. Het is belangrijk om de richtlijnen voor een gezonde voeding en de aanbevolen hoeveelheden te volgen.

  Natrium in voeding

  Natrium is geen natuurlijk bestanddeel van voedingsmiddelen. Daarom wordt het in de vorm van keukenzout vaak aan diverse producten toegevoegd. Hierbij kan je denken aan brood, soepen, sauzen en koekjes. Maar ook bij het langer houdbaar maken van vlees, kaas, diepvriespizza’s en andere kant-en-klaarmaaltijden wordt Natrium gebruikt. 

  Toch twijfels over je Natriuminname, overleg met een gezondheidsprofessional. Dan kunnen namelijk supplementen jou mogelijk veel uitkomst bieden. Zij kunnen bepalen of aanvullende supplementen nodig zijn.Een goed voorbeeld daarvan is de NOW Foods Natrium Ascorbaat, deze kan je met een theelepel innemen.

  Natrium en fysieke activiteit

  Natriumbehoeften kunnen variëren, vooral bij mensen die intensief sporten. Overleg met een gezondheidsprofessional kan helpen om je specifieke behoeften te bepalen.

  Natrium kopen bij Bono

  Voor een selectie van natriumgerelateerde producten, waaronder supplementen, bezoek Bono. Zorg ervoor dat je je inname in overeenstemming houdt met de aanbevolen hoeveelheden en overleg met een gezondheidsprofessional als je twijfelt over je natriumbehoefte.