Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Wimperserum

Ben je op zoek naar een middel om je wimpers te laten groeien en je ogen weer te laten spreken? Een wimperserum, ook wel eyelash serum, is hét verzorgingsproduct dat je lange wimpers geeft voor die extra verleidelijke boost. Combineer een wimperserum met een volume mascara en je hebt dé truc voor een mooiere, frissere blik te pakken.

Hoe werkt wimperserum?

Een wimperserum voedt de wimpers en stimuleert de haargroei en daarmee haardichtheid. Maar hoe doen wimperserums dat nu precies? Een wimperserum verlengt de groeifase van en vertraagt het uitvallen van wimpers. Iedere wimperhaar heeft namelijk een groeicyclus van ongeveer 6-8 weken. In de eerste fase groeit een wimperhaar uit tot een babyhaartje. Vervolgens wordt een wimperhaar langer én dikker in de tweede fase. Uiteindelijk valt de wimperhaar in de derde fase uit en begint de wimpercyclus opnieuw. Een wimperserum bevat voedende ingrediënten die de sterkte van je wimperharen verbeteren waardoor je wimperharen minder snel uitvallen. Zo heeft iedere wimperhaar dus meer tijd om te groeien, waardoor ze langer én voller worden. Langdurig gebruik (2 tot 3 maanden) zorgt voor de beste resultaten.

Welke wimperserum werkt echt?

Iedere wimperserum heeft verschillen in de werking, ingrediënten en het bijbehorende resultaat. Ook zit er een verschil in hoe lang het duurt voordat je daadwerkelijk lange wimpers ziet. Bij de ene serum is dit al vier weken, maar bij een andere serum zes of acht weken. Hoe kun je nu de beste wimperserum kiezen?

Allereerst zijn wimperserums in te delen in drie hoofdcategorieën van ingrediënten, ieder met een eigen werking. Neem dus een kijkje bij de ingrediënten wanneer je een goede wimperserum wilt kopen:

Peptiden

Peptiden zijn eiwitten die de aanmaak van haarzakjes stimuleren en zo haargroei bevorderen. Door een wimperserum met peptiden te kopen, zullen je wimpers sneller groeien. Het peptide-ingrediënt myristoyl pentapeptide-17 is daarbij zeer effectief: de haarzakjes worden gestimuleerd en de wimpers versterkt waardoor ze minder snel uitvallen.

Vitaminen

Het voeden van de wimpers met vitaminen helpt om minder uitval en afbraak van je wimpers te hebben. Vitaminen helpen op deze manier mee om de wimpers langer en gezonder te laten groeien.

Prostaglandine

Misschien heb je wel eens gelezen dat wimperserums onveilig zijn. Dit komt door het geneesmiddel Bimatoprost met verwante prostaglandine analogen (hormoonachtige stoffen), als isopropyl cloprostenaat en ethylprostenolamide. Oorspronkelijk was Bimatoprost bedoeld als onderdeel van een medicijn tegen de oogaandoening glaucoom. Haargroei bleek één van de bijwerkingen van prostaglandine analogen te zijn, waardoor het (nog steeds) in sommige wimperserums zit. Met alle gevolgen van dien: zo zijn er ernstige bijwerkingen als pigmentatie van de oogleden en permanente verkleuring van de iris bekend. Na waarschuwingen van de Europese Commissie hebben de meeste fabrikanten Bimatoprost en verwante prostaglandine analogen uit de ingrediënten gehaald, maar dit geldt niet voor alle wimperserums. Ook is de Europese Commissie nog bezig met verder onderzoek naar 14 synthetische analogen van prostaglandine.

Welke wimperserums zijn veilig?

Om zeker te zijn van je zaak, kun je beter de prostaglandine analogen links laten liggen. Maar let bovenal altijd op dat je alleen wimperserums gebruiken die Europees goedgekeurde ingrediënten bevatten. Met de beschikbare wimperserums op Bono.nl heb je de verzekering dat de serums geen schadelijke ingrediënten of geneesmiddelen gebruiken. Zo kun je op een verantwoorde manier je wimpers laten groeien.

Hoe breng je wimperserum aan?

Nu je al deze informatie en wellicht al een wimperserum hebt, is het belangrijk om de wimperserum op de juiste manier aan te brengen. Dit doe je op de volgende manier:

  • Lees de gebruiksaanwijzing op de (verpakking van) wimperserum
  • Reinig de huid rond de ogen en verwijder make-up restanten
  • Breng een kleine hoeveelheid aan op boven- en onderoogleden. Doe dit langs de wimperaanzet (als een soort eyeliner). Pas op dat de wimperserum niet in de ogen komt.
  • Laat de wimperserum een paar minuten intrekken
  • Stop met het gebruik als er irritatie of roodheid optreedt

Bestel de beste wimperserum bij Bono.nl?

Wil je snel je wimper dikte en dichtheid bevorderen? Bij Bono.nl vind je wimperserums die voor lange, luxe wimpers zorgen, voor zowel mannen als vrouwen. Denk hierbij aan de onschadelijke DS Laboratories of FOLIGAIN wimperserum. Wil je liever zowel je wimpers als je wenkbrauwen van serum voorzien? Geen probleem: de VETA Wimper- en wenkbrauwserum maakt deze 2-in-1 combinatie voor je waar. Bestel je wimper- of wenkbrauwserum bij ons voor 23.59 en je hebt het morgen in huis!