Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

9x de leukste kapsels met pony

9x de leukste kapsels met pony

9x Kapsels met pony om van je gezicht een kunstwerk te maken

Een kapsel met een pony. Je hebt het in alle vormen; van stoer en stomp tot zacht en sexy. Voor ieder gezicht is er een kapsel met een pony dat van je gezicht een ware kunstwerk maakt. We lichten de laatste trends in de pony wereld toe, wie weet loop jij binnenkort ook met een pony kapsel rond.

Pony kapsels trend 2023

Kapsel met pony

In 2023 draait het bij pony kapsels allemaal om het afstemmen van je persoonlijkheid en stemming. Als je op zoek bent naar romantiek (à la Degas en Monet), overweeg dan zachte en vederlichte face-framing stukjes pony. Of hoop je de boel eens flink op te schudden en de traditie te doorbreken (zoals Picasso of Pollock)? Probeer dan eens een grungy, piece-y fringe of spiky baby bangs. Misschien wil je opvallen (zoals een Rothko of Lichtenstein) met stompe, gedurfde pony's of grote, springerige jaren '70 franjes. Of misschien heb je gewoon waardering voor de klassiekers (Vermeer en Rembrandt) en tijdloze gordijn pony.

Welk genre je ook kiest, begin met je gezichtsvorm en ga van daaruit verder. "Veel botstructuren kunnen worden aangevuld met pony's", zegt kapper en oprichter van IGK Hair Care, Aaron Grenia. "Je zult willen bepalen welke soorten pony's het beste bij jouw gezichtsvorm passen en diegenen vermijden die dat niet doen. Als je bijvoorbeeld een breder voorhoofd hebt, wil je misschien volle, stompe pony's vermijden." Een pony die aan weerszijden onder de slapen valt, kan de jukbeenderen beter doen uitkomen, en langere, schuine pony's leggen de nadruk op de ogen.

Welk kapsel met pony?

Er zijn verschillende soorten pony kapsels, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn een aantal populaire kapsels met pony voor 2023:

Curtain bangs

Pony met kapsel curtain bangs
Curtain bangs zijn een soort pony die je een gordijn-achtig effect geven. In plaats van de pony te hebben die recht op je voorhoofd valt, valt deze in twee losse delen die aan weerszijden van het gezicht neervallen. Zo lijkt het op de plooien van een gordijn. Deze bangs zijn een populaire trend kan bij verschillende haarlengtes en gezichtsvormen. Ze kunnen worden gestyled in verschillende manieren, van glad en gestroomlijnd tot golvend en nonchalant. Als je overweegt curtain bangs te nemen, overleg dan met je kapper om te bepalen of dit pony kapsel bij jouw gezichtsvorm en haartextuur past.

Straight bangs

Kapsel met pony straight bangs

Straight bangs, ook wel rechte pony genoemd, is een pony kapsel waarbij het haar recht op het voorhoofd valt en je wenkbrauwen bedekt. Dit kapsel creëert een directe, eenvoudige look bij je die geschikt is voor veel verschillende gezichtsvormen en haarlengten. Straight bangs kun je glad en gestroomlijnd stylen. Maar ook met een beetje textuur voor een nonchalantere look.
Een belangrijk aspect die je in gedachten moet houden bij straight bangs is dat ze veel onderhoud vergen. Ze moeten regelmatig worden geknipt, zodat je de gewenste vorm behoudt. Ook voorkom je zo dat ze in de ogen vallen. Als je straight bangs overweegt, overleg dan met je kapper om te bepalen of ze bij jouw gezichtsvorm en haartextuur passen.

Bottleneck bangs

kapsel met pony bottleneck

Deze beproefde bottleneck bangs hebben alle deskundige buiging en vorm die ze nodig hebben om het tot het hoofd van de bangs klasse te maken. De bovenkant is smal en gaat dan over in een langer, breder uiteinde, zoals een fles, vandaar de naam.Dit type pony geeft je een hoop veelzijdigheid omdat de buitenste pony langer is en het midden gemakkelijk naar de zijkanten kan worden geveegd voor een meer gordijnachtige pony-look.

Blunt & Bold pony kapsel

Kapsel met pony blunt and bold

Als je naar de kapper gaat en naar dit kapsel vraagt, kun je rekenen op een volledige metamorfose. Deze stijl werkt vooral goed op dikker haar omdat het rechte, stompe kapsel gedurfder wordt door de volledige dekking (dunnere haartypes krijgen een versie met stukjes). We raden aan wat langere, piekerige stukken bij de liplijn toe te voegen om je coupe nog meer pit te geven, zoals Natasha Lyonne hier heeft gedaan.

Baby pony

Kapsel met pony baby bangs

Dit pony kapsel met korte, rechte pony's die net boven de wenkbrauwen worden geknipt. Deze stijl wordt ook wel gewoon "fringe" genoemd en is een populaire keuze voor vrouwen die hun haar een jeugdige, speelse look willen geven. De pony wordt meestal geknipt met een rechte rand en wordt zo gestyled dat hij plat tegen je voorhoofd ligt.
Je combineert het met een verscheidenheid aan haarlengtes en stijlen, maar worden vaak gezien met halflang of lang haar dat is gestyled in losse golven of krullen. De "baby bangs" stijl staat bekend als onderhoudsarm en gemakkelijk te stylen, waardoor het een populaire keuze is voor vrouwen met een drukke levensstijl.

70s Buxom Bangs

Kapsel met pony 70s buxom bangs

Een specifiek kapsel uit de jaren 1970 dat werd gekenmerkt door volle, volumineuze pony's die tot net boven je wenkbrauwen werden geknipt. Deze stijl was populair in dat decennium als een manier voor vrouwen om een gedurfde en dramatische look te creëren. De pony werd vaak in een ronde bouffantvorm gestyled om de aandacht op het gezicht te vestigen. Ook werd dit pony kapsel vaak gecombineerd met lange, losse golven of krullen die bijdroegen aan het algemene effect van volumineus haar. De "70s Buxom Bangs" stijl werd gezien als een statement van de vrijgevochten en zelfverzekerde geest van die tijd en blijft een populaire inspiratiebron voor hedendaagse kapsels. Model Julia Zou draagt het kapsel hier vol trots.

Franse feathery bangs

Kapsel met pony feathery bangs

De Franse veren bangs is een term die wordt gebruikt om een soort franje of pony te beschrijven die op een lichte, luchtige en delicate manier wordt geknipt. Deze stijl wordt vaak geassocieerd met de Franse "chique" esthetiek en is bedoeld om een zachte, vrouwelijke look bij je te creëren.
De pony wordt meestal op een lengte net boven de wenkbrauwen geknipt en valt in een piekerige, gelaagde manier die op veren lijkt. Het haar wordt zo geknipt dat er een subtiele graduatie van lengtes ontstaat, zodat je pony er natuurlijk en ontspannen uitziet. De "feathery French bangs" stijl wordt vaak gecombineerd met een strak, steil kapsel, of met losse golven of zachte krullen. Deze stijl is bedoeld om een subtiele en verfijnde look te creëren die zowel tijdloos als chic is. Wat vind je van Jenna Ortega’s Franse feathery bangs?

80s grunge pony

Kapsel met pony 80s grunge bangs

Er wordt verwacht dat deze grungy, punkrock pony een comeback maakt. Het is erg "ik geef niets om mijn haar,
ik knip het gewoon met mijn keukenschaar", en dat heeft iets heel erg chiques vinden wij. We raden aan om je pony te laten knippen met een scheermes om hem die DIY vibe te geven. De imperfecties maken het juist perfect Om de rommelige scheiding te krijgen die Rowan Blanchard hier heeft, stijl je ze met een beetje texturerende crème zoals Moroccanoil Texture Cream.

Krullende pony

Kapsel met pony krullende pony

Losse, sexy krullen zorgen voor bomvolle pony's, maar ze kunnen ook lastig zijn om getemd te houden. Het advies hier is om een stylist te laten kijken naar je krulgroeipatronen en de lengte en vorm te kiezen die op natuurlijke wijze meewerkt. (Deze wenkbrauwlengte past bijvoorbeeld perfect bij de lossere krullen van Alanna Arrington, terwijl mensen met strakkere krullen misschien een langere lengte willen). Creëer deze look thuis met een Wet Brush. Borstel dan de pony van onderen terwijl hij vochtig is en schud hem uit om de krullen te vormen. Voilà: Curly Bangs!

De beste styling producten voor kapsels met een pony bij Bono

Voor het stylen van je pony is het belangrijk dat je goede producten gebruikt van hoge kwaliteit. Een coupe met een mislukte pony is bijna elke vrouw's nachtmerrie. Voor de beste styling producten van merken zoals, Moroccanoil, OLAPLEX, OASE, CHI en BioSilk ben je bij Bono aan het goede adres. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.