Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Alles over cellulitis: oorzaak, voorkomen, verminderen, behandeling

Justin Regterschot

Justin Regterschot

Alles over cellulitis: oorzaak, voorkomen, verminderen, behandeling

Cellulitis is de huidverandering die veel voorkomt bij vrouwen. De structuur van de huid van het vetweefsel is veranderd, waardoor dit water, vet en toxines opneemt. 

Wij beantwoorden al je vragen over cellulitis. Zoals: wat is cellulitis precies? Maar ook, wie heeft er last van cellulitis? We vertellen je ook alles over het ontstaan van cellulitis. En niet onbelangrijk: is cellulitis te bestrijden? Zijn er effectieve behandelingen voor cellulitis?

Cellulitis is de naam voor de klontjes en kuiltjes in de huid die ontstaan door een verandering in het vetweefsel. Het is een huidveroudering die veel voorkomt bij vrouwen, ook al noemen sommigen het een stofwisselingsziekte in de huid. Door de verandering in de structuur van de huid worden water, vet en toxines opgenomen. Hierdoor ontstaat weefselschade en wordt de dikte van de huid ongelijk.

Wie heeft er last van cellulitis?

Cellulitis is heel normaal, vooral cellulitis op de benen (dijen en heupen) en de billen. 90% van de vrouwen heeft last van cellulite. Cellulitis is niet gebonden aan een bepaalde leeftijd of afkomst. Toch zijn er vijf hogere risicogroepen. Ten eerste vrouwen; vrouwen hebben meer vet op hun dijen, billen en heupen, waardoor cellulitis op benen en billen meer voorkomt dan bij bannen. Ook houdt cellulitis verband met voedsel. Over het algemeen geldt: hoe meer onbewerkt voedsel je eet, hoe minder kans je hebt op cellulitis. Ga voor een dieet met weinig koolhydraten, vet en koolhydraten en met juist veel groenten en vezels. Ook hebben oudere mensen meer last van cellulitis, omdat de huid elasticiteit verliest door veroudering. Daarnaast is cellulitis deels genetisch bepaald; sommige mensen hebben er gewoon meer aanleg voor. Tot slot komt cellulitis vaker voor bij rokers, omdat de sigarettenrook de huid verstoort. De rook vermindert de bloedstroom waardoor de vorming van collageen wordt verstoort. Hierdoor wordt het bindweefsel uitgerekt en beschadigd.

Hoe ontstaat cellulitis?

Er is niet één cellulitis oorzaak, het is meer een combinatie van meerdere factoren. We weten wel wat er van binnen gebeurt: cellulitis is een ontsteking tussen het bindweefsel en de laag vet die er net onder ligt. Het bindweefsel bevindt zich in de dermatologische laag dat net onder het oppervlak van de huid ligt.

We weten dus wel hoe cellulitis eruit ziet en hoe het proces in de huid eruit ziet. Er zijn ook een aantal semi cellulitis oorzaken. Dit zijn factoren die de vorming van cellulitis beïnvloeden. We zetten ze hier op een rijtje.

  • Hormonale factoren: wetenschappers brengen cellulitis in verband met hormonen als oestrogeen, insuline, noradrenaline, schildklierhormonen en prolactine. Vetcellen worden groter als de oestrogeenspiegel daalt. Je kunt vetophopingen hierdoor beter zien.
  • Genetische factoren: zoals eerder genoemd hebben sommigen gewoonweg meer aanleg voor cellulitis door genetische aanleg. Welke factoren hebben er allemaal mee te maken? Iemands snelheid van metabolisme, verdeling van vet onder de huid, etniciteit en circulatieniveaus. Deze kunnen de kans op het ontwikkelen van cellulitis beïnvloeden.
  • Factoren gelinkt aan voedsel en lifestyle: een gezonde levensstijl kan de vorming van cellulitis aanzienlijk verminderen. Sport regelmatig en eet gezond, zo kun je om cellulitis voorkomen. Zoals we al eerder zeiden: weinig vet, zout en suiker en juist veel groenten en vezels.

Cellulitis verminderen

Hoe kun je cellulitis voorkomen?

Je weet nu de oorzaken van cellulitis en ook dat cellulitis op benen heel normaal is. Maar zijn er nu factoren die jij zelf in de hand hebt? Kan cellulitis worden voorkomen? Niet volledig, maar je kunt de kans op cellulitis wel verminderen door gezonder te leven. Eet gezond, sport genoeg en stop met roken. Dat zijn drie simpele dingen waarmee je cellulitis kunt voorkomen - voor zover dat mogelijk is.

Is cellulitis gevaarlijk?

Cellulitis is dus heel normaal, maar is cellulitis gevaarlijk? Nee, cellulitis is niet gevaarlijk. Het brengt alleen onzekerheid met zich mee. Als je niks tegen je cellulitis doet, verergert het wel. Dit tast je huid wel ernstig aan. Hoe langer je wacht, des te kleiner is de kans om cellulitis te genezen.

Hoe kan je cellulitis bestrijden?

DS laboratories Oligo DX gel tegen Cellulitis

De vraag is, bestaat er een cellulitis behandeling? We hebben al uitgelegd dat cellulitis verminderen mogelijk is, maar is er ook echt een manier om cellulitis te bestrijden? Gelukkig wel! Op het internet vind je allerlei manieren om het zelf te verhelpen. Crèmes, massages, geavanceerde apparaten of hele maaltijdplannen. Wij zijn hier niet zo’n fan van. Wij geloven dat de enige cellulitis behandeling de Oligo DX Gel is. Waarom?

  • De gel penetreert in de huid.
  • De gel lost cellulitis knobbeltjes en lokaal vet op.
  • De gel heeft een reinigende en ontgiftende werking, waardoor je de kwaliteit van de huid aanzienlijk verbetert.
  • De huidtextuur verbetert en de huid wordt egaler.
  • Het product bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals cafeïne. Deze ingrediënten helpen om de adipocyten in de bovenste huidlagen te verminderen en de bloedcirculatie te regelen.

Cellulitis bestrijden kan dus gemakkelijk met deze gel. Het is pijnloos en je hebt geen dure cellulitis behandelingen meer nodig.

Wil je meer weten over de Oligo DX gel tegen cellulitis? Bekijk dan eens de productpagina. Hier vind je informatie over de resultaten, gebruiksaanwijzing, ingrediënten en een lijst met veelgestelde vragen.

Heb je nog vragen over cellulitis verminderen of cellulitis in het algemeen? Stel ze gerust! We helpen je graag.