Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De 'big-3' producten tegen erfelijke haaruitval

De 'big-3' producten tegen erfelijke haaruitval

Erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica) kan een behoorlijke impact hebben op het zelfvertrouwen. Het kan zelfs zo vervelend worden dat het een groot deel van je leven gaat beheersen. Je denkt de hele dag door aan niets anders dan de haaruitval en je bent constant bezig met het vergelijken van jouw haar met het haar van iemand anders. Telkens wanneer je wat haren verliest, raak je in paniek. Voor deze mensen is kaalscheren simpelweg geen oplossing. Maar wat kun je doen tegen erfelijke haaruitval? In dit blog behandelen wij de 'big-3' producten die een klinisch bewezen werking hebben tegen erfelijke haaruitval.

Met de 'big-3' wordt letterlijk de grote 3 bedoeld. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de combinatie van een shampoo, lotion en supplement de beste resultaten opleveren bij mannen en vrouwen die last hebben van erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica). Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT).

Er is bewezen dat je erfelijke haaruitval kan bestrijden door de haarzakjes te beschermen tegen DHT. Hierdoor worden de haarzakjes namelijk niet meer aangetast en zal het proces van kaal worden niet doorzetten. De haarzakjes die wel al zijn aangetast, maar nog niet zijn afgestorven, kunnen zelfs weer hun 'gezonde' staat aannemen wanneer je producten gebruikt die de haarzakjes tegen DHT beschermen. Doordat de beschadigde haren weer worden herstelt, wordt de haardos voller en gezonder.

Hieronder behandelen we de 'big-3' producten tegen erfelijke haaruitval individueel. Ze zijn gesorteerd van meest effectief naar minder effectief. Dit is handig om te weten voor wanneer je niet alle producten wilt gebruiken, maar wilt beginnen met één of twee producten:

Man met inhammen door erfelijke haaruitval

[1] Lotion tegen haaruitval

Het meest effectieve product tegen erfelijke haaruitval is een haargroei stimulerende lotion. Dat komt omdat een lotion het langst blijft zitten na het aanbrengen op de hoofdhuid. Op deze manier kunnen de werkzame ingrediënten goed in de hoofdhuid trekken, en de haarfollikels bereiken. De eerste resultaten worden meestal na ongeveer 3 maanden zichtbaar. 

Spectral DNC -N lotion tegen haaruitval, met Nanoxidil

Onze bestverkochte haargroei stimulerende lotion is de Spectral DNC -N met 5% Nanoxidil. De Spectral DNC -N is een cosmetisch product (dus geen medicijn) en mag daarom in de (web)winkel verkocht worden. De Spectral DNC -N heeft ook geen bekende bijwerkingen en is daarom erg geliefd bij mannen en vrouwen die last hebben van vroegtijdig haarverlies. Het 'speciale' ingredient in de Spectral DNC-N lotion is Nanoxidil 5%. Op de productpagina lees je hoe de Spectral DNC -N positief kan zijn voor de haargroei.

Een ander bewezen ingrediënt tegen erfelijke haaruitval is minoxidil. Dit ingrediënt is al ruim 35 jaar op de markt en wordt al jaren voorgeschreven tegen vroegtijdig haarverlies. Minoxidil 5% is voor mannen en de 2% variant is voor vrouwen.

Supplement tegen haaruitval

Het tweede product uit de 'big-3' producten tegen haaruitval is een supplement of een medicijn tegen haaruitval. Artsen schrijven Finasteride voor om de kaalheid te bestrijden. Finasteride remt de werking van DHT. Hierdoor worden de haarzakjes niet meer verschrompeld en kunnen er weer 'normale' haren geproduceerd worden. Niet iedereen wilt Finasteride slikken in verband met de bijwerkingen zoals impotentie, depressie en pijnlijke en gezwollen borsten.

Gelukkig is er voor deze mensen een natuurlijk alternatief op de markt namelijk Saw Palmetto (zaagbladpalm). Saw Palmetto heeft een klinisch bewezen werking bij de onderdrukking van dihydrotestosteron in de haarzakjes. Hierdoor worden de haarzakjes beschermt en zal de erfelijke haaruitval minder snel doorzetten.

Foligain haargroeicapsules tegen haaruitval

Om een gezonde haargroei te stimuleren is het belangrijk dat de juiste (en de juiste hoeveelheid) vitaminen, mineralen en plantenextracten beschikbaar zijn om door de haarzakjes opgenomen te worden. Om zeker te zijn dat je de juiste voedingsstoffen tegen haaruitval binnenkrijgt om een gezonde haargroei te stimuleren kun je de FOLIGAIN Haargroei Capsules slikken. De capsules bevatten alle vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid die je nodig hebt voor een gezonde bos met haar. Daarnaast bevatten de capsules het ingrediënt Saw Palmetto. Je bestrijdt hierdoor de erfelijke haaruitval maar stimuleert ook de bestaande haargroei met de juiste vitaminen en mineralen.

Haargroei stimulerende Shampoo

Het laatste product uit de 'big-3' is een haargroei stimulerende shampoo. Deze shampoo kun je gebruiken zoals je gewend bent met je 'normale' shampoo. Een haargroei stimulerende shampoo bevat DHT blokkerende ingrediënten zoals Ketoconazol of Cafeïne. Ingrediënten als Niacinamide en Koper peptiden zorgen voor een betere doorbloeding in de hoofdhuid om de haarzakjes te stimuleren. Als laatst bevat een goede shampoo geen schadelijke ingrediënten zoals siliconen, parabenen, sulfaten of ftalaten. Deze ingrediënten zijn erg agressief en verwijderen essentiële oliën van de hoofdhuid tijdens het wassen. Na een tijdje raakt de hoofdhuid uit balans en ontstaat er een ongezonde omgeving waar de haargroei op moet plaatsvinden. Bij mensen met erfelijke haaruitval kan dit een negatieve invloed hebben op de haargroei en zal het haaruitval proces versnellen.

DS Laboratories Revita shampoo tegen haaruitval

Haargroei stimulerende shampoos zijn o.a. de Revita Shampoo, Regenepure DR en Foligain Shampoo voor Mannen of voor Vrouwen. De shampoos werken allemaal vrijwel hetzelfde. De keuze tussen deze shampoos is persoonlijk en we raden daarom aan om de individuele productpagina's door te nemen of ons blog te lezen over welke shampoo tegen haaruitval het beste is.

Resultaten: wat kan je verwachten?

Bij een groot deel van de gebruikers die de 'big-3' producten tegen erfelijke haaruitval gebruiken zijn de resultaten zeer goed. Zij merkten een afname van het haarverlies en hergroei van het haar (resultaten zijn medisch geëvalueerd).

Een klein deel van de gebruikers met een zeer agressieve vorm van erfelijke haaruitval merkten wel een afname van het haarverlies maar hadden geen hergroei van het haar. Dit komt omdat de haarzakjes te veel schade hebben opgelopen en af zijn gestorven.

Voor en na foto's van mannen die de 'big-3' producten gedurende een jaar hebben gebruikt tegen erfelijke haaruitval

Voor en na foto's van mannen die de 'big-3' producten gedurende een jaar hebben gebruikt tegen erfelijke haaruitval.