Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De zomerse gloed: Gemakkelijk en veilig met zelfbruiner

De zomerse gloed: Gemakkelijk en veilig met zelfbruiner

Verlang je naar een zonnige gloed op je huid, maar laat de zon het afweten? Of wil je je huid gezond houden en UV-straling vermijden? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt namelijk beginnen aan een reis naar een zomerse teint, ongeacht het seizoen of het weer buiten. Hoe dan? Met zelfbruiner! Een prachtig wondermiddel dat je helpt een bronzen gloed te krijgen, precies zoals je wilt. Helemaal  bruin zonder zon. Laat ons je alles vertellen over zelfbruiners en je helpen de perfecte bruiningskeuze te maken.

Wat is zelfbruiner en hoe werkt het?

Zelfbruiner, ook wel bekend als 'self tan', is een schoonheidsproduct dat DHA (dihydroxyacetone) bevat. Dit ingrediënt reageert met de aminozuren in de bovenste laag van je huid, waardoor je huid een bruine kleur krijgt. Het mooie is dat het helemaal veilig is voor je huid! Het werkt alleen in op de bovenste huidlaag en brengt geen schade toe aan de diepere huidlagen, zoals zonnestralen dat wel doen. De kleur van de zelfbruiner is dus niet het resultaat van huidbeschadiging, maar van een volkomen veilige chemische reactie. 

Zelfbruiner komt in verschillende vormen: spray, mousse, lotion en zelfbruiningscrème. Elk van deze types heeft zijn eigen voordelen, en afhankelijk van je huidtype en persoonlijke voorkeur, kan je het type kiezen dat het beste bij je past. 

Zelfbruiner voor je gezicht en lichaam

Als het om zelfbruiner gaat, is het belangrijk om te begrijpen dat de huid op je gezicht en die op je lichaam anders zijn. De huid op je gezicht is over het algemeen gevoeliger en dunner. 

Dit betekent dat bepaalde formules die werken voor je lichaam, te hard kunnen zijn voor je gezicht. Gelukkig zijn er speciale gezichtsbruiners ontworpen om rekening te houden met de gevoeligheid en specifieke behoeften van de gezichtshuid. Voor je gezicht, zoek naar producten die gelabeld zijn als 'gezichtszelfbruiners' of 'gezichtsbruinende lotions'. Deze producten zijn over het algemeen lichter en bevatten vaak extra vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur om de huid gehydrateerd en gezond te houden.

Het gebruik van gezichtsbruiner kan de uitstraling van je huid verbeteren door deze een frisse, zomerse teint te geven. Een gezichtsbruiner kan ook helpen je huid er gezond en stralend uit te laten zien, zelfs in de dode wintermaanden!

Het kiezen van de juiste zelfbruiner voor je lichaam draait vooral om het bereiken van de gewenste kleur. Sommige producten helpen je een diepe, donkere teint te creëren, terwijl andere bedoeld zijn om je een subtiele, zonnige gloed te geven. Ongeacht de kleur die je kiest, zorg er altijd voor dat je vooraf je lichaam goed scrubt en hydrateert met een bodylotion voor het beste resultaat.

Hoe bereik je het beste resultaat met zelfbruiner?

Om het beste resultaat te krijgen met zelfbruiner, is een goede voorbereiding van essentieel belang. Daarnaast zijn er accessoires zoals handschoenen en speciale applicators die je kunnen helpen om de zelfbruiner zonder vlekken aan te brengen. Door de tijd te nemen voor voorbereiding en toepassing, kan je genieten van een prachtige, natuurlijke zomerse kleur zonder strepen. 

En vergeet niet: zelfbruiner biedt helaas geen zonbescherming. Dus ook als je huid er zonnig uitziet, vergeet dan niet om een zonnebrand met voldoende SPF te gebruiken als je naar buiten gaat!

Meester worden in het aanbrengen van zelfbruiner: zelfbruiner stappenplan

Het aanbrengen van zelfbruiner kan intimiderend zijn, zeker als je een beginner bent. Maar maak je geen zorgen, met deze stapsgewijze handleiding wordt je binnen no time een expert in het aanbrengen van jouw nieuwe schoonheidsproduct. 

Stap 1: Start met voorbereiding 

Een goede voorbereiding van je huid is de sleutel tot een vlekkeloze teint. Begin met het scrubben van je huid met een zachte, exfoliërende scrub of handschoen. Dit proces helpt dode huidcellen te verwijderen en zorgt voor een gelijkmatige toepassing op een gladde, frisse huid. 

Stap 2: Hydrateer je huid

Na het scrubben, hydrateer je huid met een vochtinbrengende bodylotion, vooral op droge gebieden zoals knieën, ellebogen en enkels. Een goed gehydrateerde huid helpt bij een gelijkmatige kleurontwikkeling.

Stap 3: Breng zelfbruiner aan

Gebruik nu je handen, een zelfbruiningshandschoen of een applicator, afhankelijk van je zelfbruiner, om het product gelijkmatig over je lichaam te verspreiden. Gebruik cirkelvormige bewegingen voor een natuurlijk uitziend resultaat. Begin bij je enkels en werk vervolgens omhoog naar je schouders om te voorkomen dat er vreemde vlekken of vouwen ontstaan op je buik- en borstgebied.

Stap 4: Wees voorzichtig met je gezicht 

Voor je gezicht, zorg ervoor dat je een product gebruikt dat specifiek gemaakt is voor gezichtsbruining. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid om te voorkomen dat je huid er te donker of oranje uitziet. 

Stap 5: Geduld is een schone zaak 

Geef je huid voldoende tijd om de zelfbruiner te absorberen en te ontwikkelen na het aanbrengen. Wacht minstens 10 minuten voordat je je aankleedt en probeer niet te zweten. Ga eventueel naar een koudere plek in je huis toe. Te snel douchen of activiteiten die ervoor zorgen dat je gaat zweten, kunnen er namelijk voor zorgen dat het product ongelijkmatig wordt geabsorbeerd - en dat willen we niet! Veeg opnieuw met de zelfbruiningshandschoen als je een druiper spot.

Stap 6: Onderhoud je kleur 

Om je mooie nieuwe kleurtje te behouden, zorg ervoor dat je je huid gehydrateerd houdt door dagelijks een vochtinbrengende crème aan te brengen, zoals hyaluronzuur. Als je merkt dat je kleur begint te vervagen, kun je de zelfbruiner weer aanbrengen. Het is allemaal een kwestie van voorkeur en hoe donker je wilt dat je teint is.

Zo makkelijk is het om een mooie, zongebruinde tint te bereiken zonder de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon. Of je nu een beginner bent of een ervaren zonneschijnjager, met deze tips zal je zeker stralen!

Hoe voorkom je vlekken?

Je hebt misschien horrorverhalen gehoord over zelfbruiners die vlekken achterlaten of die niet egaal bruinen. Maak je geen zorgen, want met de juiste voorbereiding en techniek is het aanbrengen van zelfbruiner een koud kunstje. We raden je aan om een paar accessoires te kopen, zoals een exfoliërende handschoen en een zelfbruiningshandschoen, om het proces te vergemakkelijken. Je wilt beginnen met een schone, gescrubde huid voor een optimaal resultaat.

Bovendien, tijdens het aanbrengen, zorg ervoor dat je kleinere gebieden behandelt en de crème volledig uitsmeert voordat je verder gaat naar het volgende deel van je lichaam. Dit moet helpen om te voorkomen dat er vlekken verschijnen.

Bij het kiezen van de tint, houd rekening met je natuurlijke huidskleur. Als je bijvoorbeeld een lichte huidskleur hebt, begin dan met een lichte tot medium tint. Als je een donkerdere huidskleur hebt, kan je naar de donkere tinten kijken. Onthoud echter dat het ook gaat om persoonlijke voorkeur en welke look je wilt bereiken.

Zelfbruiner vs Zonnebank

Er is veel discussie over wat beter is: zelfbruiner of de zonnebank. Hoewel de zonnebank je die bruine kleur kan geven waarnaar je verlangt, moet je ook de risico's begrijpen. Met de zonnebank word je blootgesteld aan potentieel schadelijke UV-stralen, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en in ernstige gevallen huidkanker.

Zelfbruiners daarentegen bieden een veilige en effectieve manier om een bruine teint te krijgen zonder je huid aan deze risico's bloot te stellen. Ze laten je toe om een kleur op te bouwen die bij jou past, ze zijn over het algemeen goedkoper dan de zonnebank en ze kunnen thuis gemakkelijk en comfortabel worden aangebracht.

De zomerse gloed: Gemakkelijk en veilig met zelfbruiner

Zie jezelf stralen: begin jouw zelfbruiningsreis vandaag nog

Met zoveel informatie om in te nemen, kan het lijken alsof bronzen een moeilijke taak is. Maar laat dit je niet afschrikken. Zelfbruining laat zien dat je om je lichaam geeft en dat je de gezondheid van je huid belangrijk vindt. Of je nu een self tan lotion, een gezichts- of lichaamsbruiner kiest, of misschien wel de natuurlijke zelfbruiner, elke stap die je zet naar een veilige bronzing is een stap vooruit voor je huid.