Dihydrotestosteron en erfelijke haaruitval

Dihydrotestosteron en erfelijke haaruitval

Dihydrotestosteron, beter bekend als DHT, wordt vaak in verband gebracht met haaruitval bij mannen. DHT is een derivaat van testosteron en heeft een sterke werking.

Wat doet Dihydrotestosteron?

Met het ouder worden, kan de hoeveelheid DHT in het lichaam toenemen. Wanneer haarzakjes gevoelig zijn voor DHT, kunnen ze gaan krimpen, wat resulteert in dunner wordend haar met minder pigment en een kortere levensduur. Dit kan uiteindelijk leiden tot het bekende patroon van haaruitval bij mannen.

Man met inhammen en haaruitval

Algemene benaderingen van DHT-gerelateerde haaruitval

Er zijn verschillende producten beschikbaar die gericht zijn op het welzijn van het haar bij mannen. Deze producten kunnen variëren van lotions en shampoos tot capsules en zijn gericht op de algemene verzorging van het haar.

  • Een Nanoxidil of Minoxidil-Lotion
DS Laboratories Spectral DNC -N met Nanoxidil 5% (60 ml.)Nanoxidil is ontwikkeld om de beperkingen van Minoxidil weg te nemen en de effectiviteit te overtreffen. Nanoxidil is een  een ingrediënt dat is ontwikkeld met het oog op de verzorging van het haar.
  • Een shampoo welke het ingrediënt ketoconazol bevat
Een hoge kwaliteit shampoo is voor ieder haartype belangrijk.  Voor mensen die zich richten op de verzorging van hun haar, kan een shampoo met het ingrediënt ketoconazol een optie zijn. Ketoconazol is een ingrediënt dat bekend staat om zijn gebruik in haarverzorgingsproducten.
  • Finasteride/Dutasteride of een natuurlijke variant; Saw Palmetto
FOLIGAIN Haargroei CapsulesDe Foligain Haargroei Capsules bevatten Saw Palmetto, een plantenextract, en andere ingrediënten zoals vitamines en mineralen, die bekend staan om hun bijdrage aan de algemene haarverzorging.