Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Geblondeerd haar herstellen: tips en adviezen

Geblondeerd haar herstellen: tips en adviezen

Geblondeerd haar kan er prachtig uitzien, maar het vereist ook speciale zorg en aandacht. Het bleken van je haar kan de structuur en de gezondheid ervan aantasten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geblondeerd haar te herstellen en weer gezond en stralend te maken. In ons blogartikel delen we handige tips en adviezen om je geblondeerde lokken nieuw leven in te blazen.

Het proces van het blonderen van haar kan de natuurlijke pigmentatie verwijderen en de haarschubben openen, waardoor je haar kwetsbaar wordt voor beschadiging. Geblondeerd haar kan broos, droog en futloos worden je het niet goed verzorgt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de gezondheid van geblondeerd haar te herstellen en te behouden.

Haarverzorging na het blonderen

Voedende shampoos en conditioners

Gebruik milde shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor geblondeerd haar. Deze producten zijn verrijkt met voedende ingrediënten zoals keratine en vitamines die het haar hydrateren en versterken. Je zou voor de OLAPLEX No. 4P kunnen gaan, een zilvershampoo die veel geblondeerde dames aanprijzen. De sulfaatvrije formule is speciaal geformuleerd om kopertinten te neutraliseren en de heldere kleur van het haar te verbeteren. Ook de Moroccanoil Blonde Perfectings zilvershampoo is een fijne shampoo voor geblondeerd haar.

Diepe hydraterende haarmaskers

Verwen je geblondeerde lokken regelmatig met diepe hydraterende haarmaskers. Deze maskers voeden het haar intensief en herstellen de vochtbalans. Kies voor maskers met natuurlijke oliën en ingrediënten zoals avocado, arganolie of sheaboter. Ga bijvoorbeeld voor de Morté Subita, een haarmasker dat intensief voedt dankzij ingrediënten zoals, aloë vera, kokosolie, cacaoboter, eiwitten en aminozuren.

Vermijd hitte stylingtools

Overmatig gebruik van hitte stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen kan het geblondeerde haar verder beschadigen. Probeer deze tools zoveel mogelijk te vermijden of gebruik ze op een lagere temperatuur. Gebruik altijd een hittebescherming voordat je stylingtools gebruikt. Lees ook onze blog over hittebescherming.

geblondeerd haar herstellen en verzorgen

Hoe geblondeerd haar te beschermen

Zonbescherming

Bescherm je geblondeerde haar tegen schadelijke UV-stralen door het dragen van een hoed of het gebruik van haarproducten met UV-bescherming, zoals de Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray Overmatige blootstelling aan de zon kan het haar uitdrogen en de kleur vervagen.

Bescherming tegen chloor en zout water

Als je geblondeerd haar hebt, is het belangrijk om je haar te beschermen tegen chloor en zout water. Voor het zwemmen kun je een zwemcap dragen of je haar vooraf nat maken en een leave-in conditioner aanbrengen. Spoel je haar na het zwemmen grondig uit om eventuele resten van chloor of zout water te verwijderen.

Gezonde voeding voor geblondeerd haar

Eiwitrijk dieet

Een eiwitrijk dieet is essentieel voor gezond haar, vooral als je geblondeerd haar wilt herstellen. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen consumeert, zoals eieren, vis, gevogelte, bonen en noten. Eiwitten helpen bij de opbouw van gezond haar en bevorderen de haargroei.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren, die voornamelijk worden gevonden in vette vis zoals zalm en makreel, zijn ook belangrijk voor de gezondheid van geblondeerd haar. Deze vetzuren hydrateren het haar van binnenuit en bevorderen een gezonde haargroei. Als je geen vis eet, kun je ook omega-3 supplementen nemen.

Voldoende water drinken

Voldoende water drinken is niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar ook voor je haar. Hydratatie speelt een cruciale rol bij het behouden van gezond haar, inclusief geblondeerd haar. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt om je haar gehydrateerd te houden en breuk te voorkomen.

Haarbehandelingen voor geblondeerd haar

Haaroliën

Het gebruik van haaroliën is een geweldige manier om geblondeerd haar te herstellen en te voeden. Arganolie, kokosolie en jojobaolie zijn enkele voorbeelden van haaroliën die diep in het haar kunnen doordringen en het hydrateren. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op je haarpunten en laat het enige tijd intrekken voordat je het uitspoelt. Gebruik bijvoorbeeld de voedende haarolie van OLAPLEX of Moroccanoil

Proteïnebehandelingen

Proteïnebehandelingen kunnen helpen bij het herstellen van de beschadigde structuur van geblondeerd haar. Deze behandelingen bevatten vaak keratine, collageen of andere eiwitten die het haar versterken en de elasticiteit verbeteren. Overweeg om regelmatig een proteïnebehandeling te laten doen bij een professionele kapper.

Periodieke trimbeurten

Het regelmatig knippen van je haar is essentieel om geblondeerd haar gezond te houden. Door regelmatig de gespleten haarpunten te trimmen, voorkom je verdere schade aan het haar en behoud je de algehele gezondheid en glans.

Natuurlijke remedies voor geblondeerd haar

Kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en is een geweldige natuurlijke remedie voor geblondeerd haar. Breng wat gesmolten kokosolie aan op je haar en laat het een paar uur of zelfs een nacht intrekken voordat je het uitspoelt. Dit helpt het haar te voeden en de natuurlijke glans te herstellen.

Aloë vera

Aloë vera is een andere natuurlijke remedie die kan helpen bij het herstellen van geblondeerd haar. Het heeft kalmerende en hydraterende eigenschappen die het haar kunnen voeden en beschermen. Breng wat aloë vera gel aan op je haar en laat het enige tijd zitten voordat je het uitspoelt.

Appelazijnspoeling

Een spoeling met appelazijn kan helpen om de pH-balans van geblondeerd haar te herstellen en de haarschubben te sluiten. Meng een eetlepel appelazijn met een kopje water en gebruik dit mengsel als een laatste spoeling na het wassen van je haar. Spoel het daarna grondig uit.

Hoe geblondeerd haar te stylen

Vermijd overmatig stylen

Overmatig stylen van geblondeerd haar kan de beschadiging verergeren. Probeer het gebruik van hete stylingtools en strakke haarstijlen zoveel mogelijk te beperken. Laat je haar regelmatig rusten en geef het de kans om te herstellen.

Gebruik warmtebeschermende producten

Als je toch hete stylingtools wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je altijd een warmtebeschermend product aanbrengt voordat je begint. Dit beschermt het haar tegen hittebeschadiging en minimaliseert de schade die door stylingtools wordt veroorzaakt.

Kies voor zachte stylingtechnieken

Kies voor zachte stylingtechnieken zoals vlechten, knotjes of losse golven. Deze stijlen veroorzaken minder spanning en beschadiging aan het geblondeerde haar. Gebruik ook zachte haaraccessoires zoals stoffen scrunchies om het haar vast te binden.

Conclusie geblondeerd haar

Het herstellen van geblondeerd haar vereist toewijding en regelmatige zorg. Door de juiste haarverzorgingsroutine te volgen, je haar te beschermen tegen schadelijke factoren en natuurlijke remedies te gebruiken, kun je de gezondheid van je geblondeerde lokken verbeteren. Vergeet niet om regelmatig je haar te laten knippen en gezond te eten voor optimale resultaten. Gebruik af en toe de herstelbehandeling van OLAPLEX (No. 3) of het intensief voedend haarmasker Morte Subita van Lola Cosmetics

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Hoe vaak moet ik mijn geblondeerde haar wassen?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om geblondeerd haar om de andere dag of om de paar dagen te wassen. Te vaak wassen kan het haar uitdrogen, terwijl te weinig wassen kan leiden tot ophoping van producten en vuil.

Wat doet de zon met geblondeerd haar?

De zon kan geblondeerd haar verkleuren, uitdrogen en beschadigen. Blootstelling aan de zon kan de haarkleur vervagen of een gelige tint geven, terwijl het haar ook broos en dof kan worden. Gebruik daarom een zonnebrandcrème voor het haar, draag een hoed of sjaal, en breng een leave-in conditioner aan om het haar te beschermen. Beperk ook de blootstelling aan direct zonlicht en vermijd de heetste uren van de dag. Deze voorzorgsmaatregelen helpen de schadelijke effecten van de zon op geblondeerd haar te verminderen.

Hoe krijg je geblondeerd haar weer gezond?

Om geblondeerd haar gezond te maken, hydrateer het met vochtinbrengende producten, bescherm het tegen hitte en UV-stralen, en plan regelmatig trims om gespleten haarpunten te verwijderen. Besteed extra zorg na het blonderen en volg de instructies van je kapper. Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet en voldoende vochtinname helpt ook. Door deze stappen te volgen en consequente haarverzorging toe te passen, kun je geblondeerd haar helpen herstellen en gezonder maken. Wees geduldig, want het herstelproces kost tijd.