Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haaruitval, haaruitval vrouwen, haaruitval zwangerschap

Haaruitval bij zwangerschap: wat te doen?

Lina ter Hennepe

Haaruitval bij zwangerschap: wat te doen?

Haaruitval kan in elk stadium voorkomen. Zo heb je haaruitval bij prille zwangerschap maar ook kan de haaruitval pas later optreden. Ook komt het voor dat vrouwen pas enkele maanden of zelfs een jaar na de bevalling last krijgen van haaruitval. Voor al deze problemen hebben wij een oplossing. De meest voorkomende haaruitval symptomen tijdens of na de zwangerschap zijn inhammen, kalende plekken en dunner haar maar de haaruitval bij een zwangerschap kan ook diffuus (geleidelijk verspreid) zijn. Diffuse haaruitval tijdens en na de zwangerschap komt het meest voor.

Wij leggen uit welke soorten haaruitval bij zwangerschap en bieden oplossingen. Haaruitval bij zwangerschap is vervelend en helaas veel voorkomend. Je hormonen zijn in de war. Normaal verlies je zo’n 100 haren per dag, nu kunnen dat er 50 of 200 zijn. Je kunt er dus ook een volle bos kan krijgen. Wij leggen uit welke soorten haaruitval bij zwangerschap er zijn en wat je eraan kunt doen.

Tijdens en na de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in de hormoonhuishouding. Deze processen zorgen ervoor dat het kindje kan groeien, maar kunnen ook voor bijvoorbeeld stemmingswisselingen, misselijkheid en haaruitval zorgen.

Normaal gesproken doorloopt de haargroei een aantal fasen:

 • De groeifase (2 tot 6 jaar): Hierbij groeit het haar zoals je gewend bent.
 • De overgangsfase (1 tot 2 weken): Hierbij maakt het haartje zich klaar om uit te vallen.
 • De rustfase (1 tot 3 maanden): Het haartje is klaar om uit te vallen en wordt losgelaten door het haarzakje. Het kan zijn dat het haartje eerst nog in de hoofdhuid blijft zitten en pas bij frictie loskomt.

Tijdens de zwangerschap kan het zijn dat er een groot deel van de haren naar de rustfase overgaat. Dit heeft allemaal te maken met de schommelingen in de hormoonhuishouding die worden veroorzaakt door de zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat de haargroei minder wordt en dat er kalende plekken ontstaan.

Ook stress kan een belangrijke factor zijn van haaruitval tijdens of na de zwangerschap. Dit heeft een naam: Telogeen Effluvium. De term is niet heel bekend, maar het is een belangrijke oorzaak van haaruitval bij zwangere vrouwen en nieuwe moeders.

Bij Telogeen Efflivium is de oorzaak meestal een duidelijk stressmoment die enkele weken tot maanden heeft plaatsgevonden voor de haaruitval. Bij deze vorm van haaruitval is er sprake van een gelijkmatig verlies van de haren. Je merkt dit voornamelijk tijdens het wassen of kammen van het haar.

Wat te doen bij haaruitval met de zwangerschap

Inhammen na zwangerschap, wat te doen?

DS Laboratories Spectral RS lotion tegen niet erfelijke haaruitval

De inhammen worden veroorzaakt door hormoonschommelingen. De Spectral.RS lotion is speciaal ontwikkeld om haaruitval wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld zwangerschap tegen te gaan. De lotion verbetert de conditie van de hoofdhuid en werkt minimaal 12 uur. De formule gaat overmatige productie van talg tegen en verbetert de bloedsomloop om de aanvoer van vitaminen en mineralen naar het haarzakje te stimuleren.  Heb je liever een shampoo? Kies dan voor de Foligain Anti-Haaruitval Shampoo. Deze shampoo reinigt de hoofdhuid diep en bevat een speciaal haargroei complex dat haaruitval tijdens en na de zwangerschap tegen gaat.

Dunner haar tijdens zwangerschap oplossing

Foligain Anti-haaruitval shampoo voor vrouwen packshot voorkant

Voor dunner haar tijdens je zwangerschap raden wij de Foligain Anti-Haaruitval Shampoo voor vrouwen aan. Deze shampoo focust op het bestrijden van dunner wordend haar, waardoor je haar weer voller wordt. In de meeste gevallen zal de haargroei zichzelf weer herstellen en dikker worden, maar een shampoo als booster gebruiken wordt aangeraden. Hierdoor versnel je het proces en zal je minder lang last hebben van de haaruitval.

Kale plekken na zwangerschap verhelpen

Ook kale plekken na de zwangerschap zijn veroorzaakt door hormoonschommelingen. Je kunt een lotion kopen zoals de Spectral.RS Lotion. Dit product is tegen niet-erfelijke haaruitval zoals haaruitval bij zwangerschap, stress of door medicatie. De lotion gaat de verharding van het collageen rondom de haarwortel tegen, waardoor de haren niet meer in een vroeg stadium uitvallen. Hierdoor duurt de groeifase van het haar juist langer.

OASE Hair vitamins voor zwangerschap

Ook hebben wij haarvitamines die ervoor zorgen dat de haargroei van binnenuit gestimuleerd wordt, namelijk de OASE Hair Vitamins. Dit zijn revolutionaire, vegan Soft Gums™ met een natuurlijke zwarte bessensmaak. De gummies dragen bij aan mooi, lang, gezond en glanzend haar terwijl ze het risico op haarbreuk verkleinen. OASE Hair Vitamins bestaan uit 16 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Wanneer je je lichaam met al deze ingrediënten voedt, zal je de tekorten aanvullen. De gummies zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en uiteraard vrij van GMO’s.

Haaruitval jaar na je bevalling oplossen

Als je last hebt van haaruitval een jaar na je bevalling, heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met Telogeen Effluvium. Bij Telogeen Effluvium wordt door middel van stress de hormoonbalans verstoord. Deze verstoring zorgt ervoor dat het callogene weefsel rondom het haarzakje wordt verhard. Door deze verharding kunnen er onvoldoende voedingsstoffen bij het haarzakje komen, waardoor de haargroei slechter wordt. Wanneer dit proces een lange tijd aanhoudt, kan er (acute) haaruitval optreden.

Om dit proces te onderbreken raden wij twee soorten producten aan: een lotion en een shampoo.

 1. DS Laboratories spectral F7 lotion tegen haaruitval
  Spectral.F7 lotion
  Deze lotion gaat het verharden van het callogene weefsel rondom het haarzakje tegen d.m.v. het ingrediënt Astressin-B. Dit is een complex peptide met 33 aminozuren. Daarnaast bevat de Spectral.F7 lotion tegen haaruitval ook nog andere ingrediënten zoals Proharin-β4, Koperacetaat en Lecithine om de bestaande haargroei dikker te maken en de haaruitval te stabiliseren.

 2. FOLIGAIN Anti-haaruitval shampoo voor vrouwen
  Foligain Shampoo tegen haaruitval
  Deze shampoo werkt tegen ieder type haarverlies en bevat geen schadelijke ingrediënten zoals SLS, siliconen, parabenen en ftalaten. Deze ingrediënten zijn agressief en verwijderen essentiële oliën van de hoofdhuid die nodig zijn voor een gezonde omgeving. Door deze Foligain shampoo tegen haaruitval te gebruiken zal de hoofdhuid weer rustig worden en de balans terugvinden voor een gezonde haargroei. Daarnaast bevat de shampoo ook Trioxidil, een haargroei stimulerend complex bestaande uit biotine, vitamine, kruiden en plantenextracten.

Als je het idee hebt dat de haaruitval wellicht ook komt door een tekort aan vitaminen en mineralen dan kun je kiezen voor de Revita Anti-Haaruitval Tabletten. De ultramoderne haargroeiformule bestaat uit Canadees wilgenkruid en allerlei andere natuurlijke ingrediënten om ervoor te zorgen dat je alle vitaminen en mineralen binnen krijgt om het haar te laten groeien.

Andere problemen omtrent haaruitval tijdens zwangerschap?

Heb jij last van andere problemen of wil je nog wat meer informatie over haaruitval bij een zwangerschap? Stuur ons dan een berichtje. Wij analyseren jouw situatie aandachtig en geven je vrijblijvend advies. Op de contactpagina vind je alle manieren waarop je contact met ons kunt opnemen of je kunt het contactformulier invullen.