Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haaruitval na corona: oorzaken, behandelingen en hoe het te voorkomen

Haaruitval na corona: oorzaken, behandelingen en hoe het te voorkomen

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben veel mensen verschillende symptomen ervaren, zoals koorts, vermoeidheid en ademhalingsproblemen. Daarnaast zijn er minder bekende bijwerkingen zoals haaruitval na corona. Dit artikel bespreekt de mogelijke oorzaken van haaruitval na corona en algemene benaderingen om hiermee om te gaan.

Wat is haaruitval na corona?

Haaruitval na corona verwijst naar het verliezen van haar na herstel van een COVID-19 infectie. Dit kan zich uiten in dunner wordend haar, kale plekken of haarverlies over het hele hoofd.

Haaruitval na covid

Oorzaken van haaruitval na corona

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot haaruitval na Corona, waaronder:

 • Stress: COVID-19 infectie en herstel kan een stressvolle ervaring zijn, wat kan leiden tot haaruitval.
 • Koorts: Hoge koorts kan tijdelijke haaruitval veroorzaken.
 • Gebrek aan voedingsstoffen: COVID-19 kan leiden tot verminderde eetlust en verlies van smaak- en geurvermogen, wat kan leiden tot een tekort aan voedingsstoffen die nodig zijn voor haargroei.
 • Medicijnen: Sommige medicijnen die worden gebruikt om COVID-19 te behandelen, kunnen haaruitval veroorzaken.

Algemene benaderingen voor haaruitval na corona

Er zijn verschillende benaderingen die je kunnen helpen bij haaruitval na corona, waaronder:

 • Minoxidil: Een medicijn dat wordt gebruikt om haarverlies te behandelen en haargroei te bevorderen.
 • Haartransplantatie: Een operatie waarbij haarzakjes van een deel van de hoofdhuid naar een kaal gebied worden getransplanteerd.
 • Haarstukjes: Kunstmatig haar dat op het hoofd kan worden bevestigd om haaruitval te verbergen.

Hoe kun je haaruitval na corona voorkomen?

Hoewel het moeilijk is om haaruitval na corona volledig te voorkomen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de kans op haaruitval te verminderen, zoals:

 • Gezond eten: Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor haargroei. Supplementen zoals biotine, zink en seleen kunnen bijdragen aan de instandhouding van normaal haar. Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar
 • Vermijd stress: Probeer stressvolle situaties te vermijden of leer coping-strategieën om stress te verminderen.
 • Vermijd overmatige hitte van hitte tools: Gebruik geen hete föhn, krultang of stijltang om je haar te stylen, omdat dit de haarzakjes kan beschadigen.

Welke producten tegen haaruitval zijn er op Bono te vinden?

1. Foligain Shampoo tegen haaruitval

Shampoo Foligain tegen haaruitval na corona

Foligain Shampoo tegen haaruitval Deze shampoo is ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met haaruitval. Het bevat ingrediënten die bekend staan om hun voedende eigenschappen.  Bono verkoopt Foligain Shampoo zowel voor vrouwen als voor mannen.

2. OASE Hair Vitamins

OASE Hair Vitamins haarvitamines tegen haaruitval na corona

OASE Hair Vitamins zijn revolutionaire, vegan Soft Gums™ met een natuurlijke zwarte bessensmaak. OASE Hair Vitamins bestaan uit 17 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

3. Regenepure DR Shampoo

Product voor haaruitval na corona

De Regenepure DR Shampoo is een sulfaatvrije shampoo en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. 

4. Spectral DNC-N

Haarshampoo tegen haaruitval

Spectral DNC-N is gericht op de algemene gezondheid van het haar en de hoofdhuid.

Veelgestelde vragen (FAQ'S) over haaruitval na corona

 1. Kan haaruitval herstellen? Ja, haaruitval kan herstellen. Dit hangt echter af van de oorzaak van de haaruitval. Als het veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld stress of een slechte voeding, dan kan het herstelproces al beginnen zodra deze oorzaak wordt aangepakt. Als de haaruitval wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld erfelijkheid of een auto-immuunziekte, dan is het herstel moeilijker en niet altijd mogelijk.

 2. Hoe lang duurt extreme haaruitval? De duur van extreme haaruitval hangt af van de oorzaak. Als het bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door stress, dan kan het enkele weken tot maanden duren voordat het haar weer begint te groeien. Als de haaruitval echter wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een auto-immuunziekte, dan kan het langer duren voordat het haar weer begint te groeien en kan de behandeling complexer zijn.

 3. Wat te doen aan erge haaruitval? Als je last hebt van erge haaruitval, is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Raadpleeg hiervoor eventueel je huisarts of dermatoloog. Mogelijke behandelingen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld het aanpassen van je voeding, het nemen van supplementen of medicijnen, het verminderen van stress of het behandelen van een onderliggende ziekte.

Conclusie haaruitval na corona

Haaruitval na corona is vaak een tijdelijk fenomeen. Een gezond dieet, voldoende rust en stressvermindering kunnen bijdragen aan het verbeteren van de haargroei. Voor meer informatie over producten die kunnen ondersteunen bij haarzorg, bekijk ons assortiment op Bono.