Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Haaruitval na corona: oorzaken, behandelingen en hoe het te voorkomen

Shade

Shade Cybulkiewicz

Haaruitval na corona: oorzaken, behandelingen en hoe het te voorkomen

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben veel mensen geleden onder verschillende symptomen, zoals koorts, vermoeidheid, en ademhalingsproblemen. Naast deze bekende symptomen zijn er ook minder bekende bijwerkingen, zoals haaruitval na corona. Dit kan een onaangename en verontrustende ervaring zijn voor degenen die het hebben meegemaakt. In dit artikel bespreken we wat de oorzaken zijn van haaruitval na corona, wat voor behandelingen er zijn en hoe je het kunt voorkomen.

Wat is haaruitval na corona?

Haaruitval na corona is een medische aandoening waarbij een persoon haar verliest na het herstel van een COVID-19 infectie. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder dunner wordend haar, kale plekken of haarverlies over het hele hoofd.

Haaruitval na covid

Oorzaken van haaruitval na corona

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot haaruitval na Corona, waaronder:

 • Stress: COVID-19 infectie en herstel kan een stressvolle ervaring zijn, wat kan leiden tot haaruitval.
 • Koorts: Hoge koorts kan tijdelijke haaruitval veroorzaken.
 • Gebrek aan voedingsstoffen: COVID-19 kan leiden tot verminderde eetlust en verlies van smaak- en geurvermogen, wat kan leiden tot een tekort aan voedingsstoffen die nodig zijn voor haargroei.
 • Medicijnen: Sommige medicijnen die worden gebruikt om COVID-19 te behandelen, kunnen haaruitval veroorzaken.

Behandelingen voor haaruitval na corona

Er zijn verschillende behandelingen die je kunnen helpen bij haaruitval na corona, waaronder:

 • Minoxidil: Een medicijn dat wordt gebruikt om haarverlies te behandelen en haargroei te bevorderen.
 • Haartransplantatie: Een operatie waarbij haarzakjes van een deel van de hoofdhuid naar een kaal gebied worden getransplanteerd.
 • Haarstukjes: Kunstmatig haar dat op het hoofd kan worden bevestigd om haaruitval te verbergen.

Hoe kun je haaruitval na corona voorkomen?

Hoewel het moeilijk is om haaruitval na corona volledig te voorkomen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de kans op haaruitval te verminderen, zoals:

 • Gezond eten: Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor haargroei. Supplementen zoals biotine, vitamine C, magnesium en zink kunnen een steentje bijdragen aan de haargroei stimulering.
 • Vermijd stress: Probeer stressvolle situaties te vermijden of leer coping-strategieën om stress te verminderen.
 • Vermijd overmatige hitte van hitte tools: Gebruik geen hete föhn, krultang of stijltang om je haar te stylen, omdat dit de haarzakjes kan beschadigen.

Welke producten tegen haaruitval zijn er op Bono te vinden?

Op Bono.nl zijn diverse producten te vinden die kunnen helpen bij haaruitval. Hieronder worden enkele van deze producten besproken:

1. Foligain Shampoo tegen haaruitval

Shampoo Foligain tegen haaruitval na corona

Foligain Shampoo tegen haaruitval is een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor mensen met haaruitval. Deze shampoo bevat ingrediënten die de haargroei stimuleren en haaruitval verminderen. Daarnaast zorgt de shampoo voor een gezonde hoofdhuid en glanzend haar. Bono verkoopt Foligain Shampoo zowel voor vrouwen als voor mannen.

2. OASE Hair Vitamins

OASE Hair Vitamins haarvitamines tegen haaruitval na corona

OASE Hair Vitamins zijn revolutionaire, vegan Soft Gums™ met een natuurlijke zwarte bessensmaak. De gummies dragen bij aan mooi, lang, gezond en glanzend haar terwijl ze het risico op haarbreuk verkleinen. OASE Hair Vitamins bestaan uit 17 hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

3. Regenepure DR Shampoo

Product voor haaruitval na corona

De Regenepure DR Shampoo is een sulfaatvrije shampoo tegen haaruitval en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Na veel onderzoek te hebben gedaan, heeft salonceuticals de Regenepure DR weten te ontwikkelen met een positief resultaat. 

4. Spectral DNC-N

Haarshampoo tegen haaruitval

Spectral DNC-N is een product dat helpt bij haaruitval. Het bevat ingrediënten die de haargroei stimuleren en haaruitval verminderen. Daarnaast zorgt het product voor een gezonde hoofdhuid en glanzend haar.

Veelgestelde vragen (FAQ'S) over haaruitval na corona

 1. Welke vitamine kom je tekort bij haaruitval? Bij haaruitval kan het tekort aan vitamine D, B12 en ijzer een rol spelen. Het is belangrijk om voldoende van deze vitamines en mineralen binnen te krijgen via je voeding of eventueel supplementen.

 2. Kan haaruitval herstellen? Ja, haaruitval kan herstellen. Dit hangt echter af van de oorzaak van de haaruitval. Als het veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld stress of een slechte voeding, dan kan het herstelproces al beginnen zodra deze oorzaak wordt aangepakt. Als de haaruitval wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld erfelijkheid of een auto-immuunziekte, dan is het herstel moeilijker en niet altijd mogelijk.

 3. Hoe lang duurt extreme haaruitval? De duur van extreme haaruitval hangt af van de oorzaak. Als het bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door stress, dan kan het enkele weken tot maanden duren voordat het haar weer begint te groeien. Als de haaruitval echter wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een auto-immuunziekte, dan kan het langer duren voordat het haar weer begint te groeien en kan de behandeling complexer zijn.

 4. Wat te doen aan erge haaruitval? Als je last hebt van erge haaruitval, is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Raadpleeg hiervoor eventueel je huisarts of dermatoloog. Mogelijke behandelingen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld het aanpassen van je voeding, het nemen van supplementen of medicijnen, het verminderen van stress of het behandelen van een onderliggende ziekte.

Conclusie haaruitval na corona

Haaruitval na corona is een tijdelijk fenomeen, beter bekend als telogeen effluvium. Hoewel verontrustend, is het meestal een normaal herstelproces. Na enkele maanden verbetert de haargroei bij de meeste patiënten. Om het herstel te bevorderen, kan een gezond dieet, voldoende rust en stressvermindering helpen bij het verbeteren van de haargroei. Dus, er is geen reden tot al te grote bezorgdheid bij haaruitval na een corona-infectie. Bekijk ook ons assortiment aan producten tegen haaruitval en kijk wat het best bij je past.