Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Natuurlijke energieboost: De beste vitamines en mineralen tegen vermoeidheid

Natuurlijke energieboost: De beste vitamines en mineralen tegen vermoeidheid

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je last hebben van een tekort aan vitamines, ijzer en omega-3. Maar hoe herken je deze tekorten en wat kan je er tegen doen? Dat gaan wij je haarfijn uitleggen!

Vitamine B

Voel je je vaak moe en futloos? Het zou zomaar eens een vitamine B-tekort kunnen zijn! Deze vitamines zijn essentieel voor je energieproductie, zenuwstelsel en nog veel meer. Symptomen van een vitamine B-tekort kunnen zijn: vermoeidheid, concentratieproblemen, geïrriteerdheid en spijsverteringsproblemen. Gelukkig kun je dit tekort aanpakken door je dieet aan te vullen met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B, zoals volkoren granen, peulvruchten en groene bladgroenten. Bij Bono hebben we ook geweldige vitamine B-supplementen om je een extra boost te geven!

De kracht van vitamine B12

NOW Foods Vitamine B12 5.000 mcg (60 zuigtabletten)

Vitamine B12 is een echte superheld in de vitamine B-familie. Het speelt een cruciale rol bij de vorming van rode bloedcellen, het onderhoud van het zenuwstelsel en de productie van DNA. Om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen, kun je dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivel eten. Voor de vegans onder ons zijn er verrijkte voedingsmiddelen en supplementen beschikbaar. Een goed voorbeeld van zo'n supplement zijn de NOW Foods Vitamine B12 5000mcg zuigtabletten. Deze zuigtabletten bevatten een hoge dosis van 5000mcg vitamine B12 en zijn daardoor geschikt voor mensen die een extra boost nodig hebben of moeite hebben om voldoende vitamine B12 uit hun voeding te halen.

Vitamine B6: de veelzijdige vitamine

NOW Foods Vitamine B6 100 mg vegetarische capsules

Vitamine B6 helpt ons lichaam bij het afbreken van eiwitten, de aanmaak van neurotransmitters en het reguleren van onze stemming. Je vindt het in voedingsmiddelen zoals kip, vis, volkoren granen en bananen. Zorg ervoor dat je genoeg vitamine B6 binnenkrijgt om je lichaam te laten bruisen van energie! Als je moeite hebt om voldoende vitamine B6 uit je dieet te halen, kan een supplement uitkomst bieden. Bij Bono hebben we de NOW Foods Vitamine B6 100 mg. Dit supplement bevat een hoge dosering van 100 mg vitamine B6 per capsule en is daarom geschikt voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben.

Vitamine D

Vitamine D voor energie

Naast B-vitamines kan ook vitamine D een hele grote uitkomst bieden om vermoeidheid te verslaan. Je kunt je vitamine D-gehalte op peil houden door voldoende blootstelling aan zonlicht en het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis, eieren en verrijkte voedingsmiddelen. Als je moeite hebt om voldoende vitamine D uit je dieet te halen, kan een supplement uitkomst bieden. Bij Bono hebben we een uitgebreid assortiment aan vitamine D-supplementen om je te helpen je vitamine D-niveau op peil te houden.

Voorkom vermoeidheid en spierzwakte door voldoende vitamine D binnen te krijgen. Kies voor een gezonde levensstijl met voldoende zonlicht, voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D en supplementen als aanvulling op je dieet. Maar waar herken je een tekort aan vitamine D aan?

Herkennen en aanpakken van een vitamine D-tekort

NatureWise Vitamine D3 (360 softgels)

Vitamine D is essentieel voor sterke botten en een gezond immuunsysteem. Een tekort kan leiden tot botpijn, spierzwakte en vermoeidheid. Zonlicht is onze belangrijkste bron van vitamine D, maar je kunt het ook vinden in vette vis, eieren en verrijkte voedingsmiddelen. Vergeet niet om je vitamine D aan te vullen met onze hoogwaardige supplementen! Als je moeite hebt om voldoende vitamine D binnen te krijgen, kan een supplement een goede oplossing zijn. Met het Naturewise Vitamine D3 1000IU supplement kun je op een eenvoudige manier zorgen voor voldoende vitamine D in je dieet, ongeacht of je wel of niet genoeg blootgesteld wordt aan zonlicht. Zo kun je werken aan een gezond en vitaal lichaam en klachten als botpijn, spierzwakte en vermoeidheid voorkomen.

Vitamine C

Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid. We gaan dieper in op deze vitaminesoort en geven je tips en oplossingen om dit tekort aan te pakken en je vitaliteit terug te krijgen.

Vitamine C-tekort: risico's en preventie

NOW Foods Vitamine C 1000 Complex met Calcium (180 tabletten)

Een tekort aan vitamine C kan leiden tot vermoeidheid, spierzwakte en een verminderde weerstand. Voorkom dit door genoeg fruit en groenten te eten, zoals sinaasappels, kiwi's, paprika's en broccoli. Een dagelijkse dosis vitamine C helpt je lichaam gezond en sterk te blijven! Bij Bono kun je bijvoorbeeld het NOW Foods Vitamine C-1000 Complex met Calcium vinden. Dit supplement bevat een combinatie van vitamine C en bioflavonoïden voor een optimale opname in het lichaam.

Ijzer

NOW Foods IJzer 36 mg Dubbele Sterkte (90 capsules)

IJzer is een belangrijk mineraal dat helpt bij het transport van zuurstof in ons lichaam. Een ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, bleekheid, duizeligheid en haaruitval. Om je ijzergehalte op peil te houden, kun je ijzerrijke voedingsmiddelen zoals rood vlees, spinazie, linzen en noten eten. Bono biedt ook fantastische ijzersupplementen om je te helpen je ijzerniveau te optimaliseren. Met NOW Foods IJzer 36mg Dubbel Sterkte kun je op een eenvoudige manier zorgen voor voldoende ijzer in je dieet. Zo kun je werken aan een gezond en vitaal lichaam en klachten als vermoeidheid, bleekheid, duizeligheid en haaruitval voorkomen.

Omega-3

now-foods-ultra-omega-3d-vis-gelatine

Omega-3-vetzuren zijn cruciaal voor een gezond hart, een goede hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen. Je kunt omega-3 vinden in vette vis zoals zalm, makreel en haring, maar ook in plantaardige bronnen zoals walnoten, lijnzaad en chiazaad. Bono heeft een uitgebreid assortiment omega-3-supplementen om je te ondersteunen in je gezondheidsreis! Een goed voorbeeld van zo’n supplement zijn de NOW Foods Ultra Omega 3-D Vis Gelatine (180 softgels), het is een supplement met de meest krachtige omega-3 formule, met 600 mg EPA en 300 mg DHA per softgel. De softgels zijn op smaak gebracht met citroenolie en leveren ook 1.000 IE vitamine D-3.

Vitamines, ijzer en/of omega-3 kopen bij Bono?

Met ons assortiment voedingssupplementen, waaronder vitamines, ijzer en omega-3, maken we het gemakkelijk om aan je dagelijkse behoeften te voldoen. Of je nu veganistisch bent of op zoek bent naar een hooggedoseerd supplement, we hebben voor elk wat wils. En het beste van alles is dat we ons uiterste best doen om jouw bestelling zo snel mogelijk bij je thuis te bezorgen. Bestel je voor 23:59? Dan heb je jouw bestelling morgen al in huis! Zo kun je snel aan de slag met het ondersteunen lichamelijke en mentale gezondheid.