Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Haaruitval, Haarverlies, Minoxidil, Nanoxidil

Overstappen op een ander haargroeimiddel

Overstappen op een ander haargroeimiddel

Het kan zijn dat je na een aantal maanden gebruik van je huidige haargroeimiddel nog geen resultaat ziet. Ook kan het zijn dat je huidige haargroeimiddel zorgt voor bijwerkingen of te duur wordt. Dit zijn mogelijke redenen om de overstap te maken op een ander haargroeimiddel. In dit blog lees je daar meer over.

Er zijn een aantal omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je opzoek bent naar een ander haargroeimiddel:

 1. Je hebt last van bijwerkingen.
  Een verlaging van de bloeddruk, vochtophoping onder de ogen of een geïrriteerde hoofdhuid zijn bijwerkingen die veroorzaakt kunnen worden door een haargroeimiddel. Dit kan een reden zijn waarom je opzoek bent naar een haargroeimiddel dat geen kans op bijwerkingen heeft.
 2. Het haargroeimiddel is te duur geworden.
  Het kan zijn dat het haargroeimiddel wat je altijd hebt gebruikt, een stuk duurder is geworden door wat voor reden dan ook. Sommige haargroeimiddelen worden besteld in het buitenland voor een goedkope prijs, maar na het betalen van invoerrechten, omdat het product nog geïmporteerd moet worden, is het lang niet zo goedkoop meer.
 3. Het haargroeimiddel is niet meer verkrijgbaar
  Sommige haargroeimiddelen vallen onder de Geneesmiddelenwet. Hierdoor mag niet iedereen het zomaar verkopen en is het soms lastig om aan te komen. Sommige middelen waren voorheen te koop op het internet, maar nu niet meer omdat ze verboden zijn (bijvoorbeeld minoxidil). Het kan ook zijn dat een bepaalt haargroei =middel niet meer geproduceerd wordt en dus niet meer verkrijg baar is.
 4. Je bent niet tevreden over de resultaten van je huidige haargroeimiddel
  De resultaten verschillen per persoon bij het gebruik van een haargroeimiddel. Het kan zijn dat je dus niet tevreden bent met je huidige haargroeimiddel en wilt overstappen op een ander product, om daar wel resultaten mee te behalen.

Ontevreden over haargroeimiddel alternatief

Nanoxidil: een alternatief voor je huidige haargroeimiddel

Sinds 2011 is er een nieuw haargroeimiddel op de markt wat speciaal ontwikkeld is om de werkzaamheid van andere haargroeimiddelen te overtreffen. Het middel heet Nanoxidil en heeft destijds veel media aandacht gehad. De werkzaamheid van Nanoxidil is ook onderbouwd in een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijk bewezen resultaten

DS Laboratories Spectral DNC-N met 5% Nanoxidil (3 maanden voorraad)

Er zijn verschillende studies uitgevoerd waarvan één met meer dan 250 mensen gedurende 1 jaar. Daaruit kwamen de volgende resultaten naar voren:

 • 95% merkte afname van het haarverlies
 • 90% merkte hergroei van het haar (gemeten aan de hand van de hoeveelheid haren per cm2)
 • 75% zag aanzienlijke verbetering (volgens medische evaluatie)

Bronnen:
Onderzoek naar de effectiviteit van Nanoxdil™ (2015) 
Onderzoek naar Nanosomes™ (2009) 
Studie effectiviteit Spectral DNC -N door Perception (2011)

Hoe werkt de Spectral DNC -N met Nanoxidil tegen erfelijk haarverlies?

De exacte werking wordt nog onderzocht, maar wetenschappers hebben een sterk vermoeden dat de Spectral DNC -N op de volgende manieren kan werken:

 • De lotion onderdrukt de opname van dihydrotestosteron (DHT) in de haarfollikels;
 • De lotion stimuleert de cellen in de haarfollikels tijdens de anagene (groei fase) van het haar;
 • De lotion stimuleert de cellen in de haarfollikels tijdens de rust fase (telogene fase) van het haar.

Voor wie is de Spectral DNC -N geschikt?

 • Mannen en vrouwen die zich zorgen maken over overmatig haarverlies;
 • Mannen en vrouwen in elk stadium van dunner wordend haar;
 • Mannen en vrouwen die een haartransplantatie hebben ondergaan en zowel de getransplanteerde als bestaande haarfollikels willen stimuleren.

  Overstappen van haargroeimiddel

  DS Laboratories Spectral DNC -N met Nanoxidil 5% (60 ml.)

  Gebruik je al een langere tijd een ander haargroeimiddel? Dan is het belangrijk om de overstap op de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil goed aan te pakken. Wij adviseren om minimaal 2 maanden beide lotions te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 's ochtends je oude haargroeimiddel gebruiken en 's avonds de Spectral DNC -N. Op deze manier kunnen de haarzakjes wennen aan de verandering waardoor je niet te maken krijgt met een shedding.